Simon Mignolet: ''O Philippe Coutinho να παραμείνει στο κέντρο''



Ο τερματοφύλακας των Reds , Simon Mignolet , εξηγεί γιατί ο νέος ρόλος του Coutinho στην μεσαία γραμμή είναι ιδανικός για τον βραζιλιάνο.

Με αφορμή τον ηγετικό ρόλο του Philippe κόντρα στην εκτός έδρας νίκη εναντίον της West Ham, ο Βέλγος τερματοφύλακας της Liverpool μίλησε για τον νέο ρόλο του συμπαίκτη του.

''Σε αυτή τη νέα του θέση , πήρε περισσότερες φορές την μπάλα και αυτό είχε πολύ καλό αποτέλεσμα στην συνολική εικόνα της ομάδας" , δήλωσε αρχικά στην ECHO.

''Δεν μπορεί ο αντίπαλος να νιώθει σιγουριά εναντίον του βάζοντας μόνο έναν παίκτη να τον μαρκάρει. O Philippe έχει την ικανότητα να μοιράσει την μπάλα με έναν καταπληκτικό τρόπο.''

''Στην Premier League χρειάζεσαι δημιουργικούς παίκτες να ανοίξουν τα παιχνίδια και τους χώρους. Βλέποντας την Chelsea, έχουν τον Eden Hazard. Η Manchester City τον Raheem Sterling, David Silva ή τον Kevin de Bruyne.

''Η πάσα του Philippe στο πρώτο μας τέρμα ήταν κυριολεκτικά ''δοσμένο στο πιάτο'' του Daniel. Αυτό άλλαξε το παιχνίδι. Είναι πολύ καλό παιδί, που δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς.''

''Η ανανέωση του συμβολαίου του ήταν κάτι που σημαντικό και θετικό(για το μέλλον μας). Όλοι ελπίζουμε να μείνει στην Liverpool για πολλά χρόνια ακόμα.''

Για την πολύ καλη επιθετική λειτουργία της ομάδας , ο Βέλγος αναφέρθηκε λέγοντας : '' Ήταν ένα πολύ επιθετικό σύστημα με τον Daniel, τον Divock, τον Adam και τον Phil.''

''Kάναμε πολλές ευκαιρίες. Όσον αφορά τον Daniel, νομίζω δεν τίθεται συζήτηση σχετικά με τις ικανότητες που διαθέτει."

"Βλέπεις με τι ψυχραιμία είναι στην φάση του γκολ, πως προσπέρασε τον τερματοφύλακα και έκανε το 0-1. Δημιουργεί έναν αληθινό κίνδυνο στην άλλη ομάδα και ο κάθε αντίπαλος πρέπει να προσαρμοστεί σε αυτό."

"Δεν είχαν ωστόσο έναν μόνο επιθετικό να προσέχουν. Ο Divock είχε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την παρουσία του Daniel και να δημιουργήσει και δικές του ευκαιρίες. Δουλεύουν πολύ αποτελεσματικά οι δυο τους."

"Ήμασταν πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα και με τον τρόπο που παίξαμε. Σκοράραμε 4 τέρματα, αλλά μπορούσαμε να σκοράρουμε ακόμη περισσότερα με τις ευκαιρίες που είχαμε."

"Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ δύσκολο για εμάς απο άποψη προσαρμογής στις νέες συνθήκες καθώς παίζαμε σε ένα ξηρό αγωνιστικό χώρο. Αλλά μετά το πρώτο τέρμα μας ανεβάσαμε τον ρυθμό μας."

"Φυσικά γλιτώσαμε ένα τέρμα στην εκπνοή του ημιχρόνου. Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Andre Ayew, που ευτυχώς για εμάς δεν κατέληξε σε γκολ,καθώς η μπάλα χτύπησε 2 φορές στο δοκάρι και κατάφερα στη συνέχεια να την μαζέψω."

"Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε το ποδόσφαιρό μας και την στιγμή που πετύχαμε και το δεύτερο τέρμα, οι αντίπαλοι αναγκάστηκαν να ανοιχτούν και μπορείτε να δείτε την ποιότητα που βγάλαμε από εκεί και μετά."

"Πριν το παιχνίδι υπήρχε μεγάλη πίεση, αλλά την διαχειριστήκαμε πολύ καλά και τώρα πάμε στο τελευταίο παιχνίδι με μεγάλη αισιοδοξία."



Η νίκη των Reds εναντίον των Hammers ήταν η 10η εκτός έδρας νίκη για την φετινή σεζόν και είναι μόλις η 5η φορά που πετυχαίνεται αυτό το στατιστικό μετά το 1990,όπου είχαμε κερδίσει και το πρωτάθλημα.

Στα ατομικά στατιστικά του Βέλγου τερματοφύλακα μας, ήταν το 3ο σερί clean sheet , κάτι που τελευταία φορά το πέτυχε η Liverpool τον Αύγουστο του 2015.

''Τέσσερα clean sheets στα τελευταία πέντε παιχνίδια είναι πολύ καλά", πρόσθεσε ο Simon.

"Μας δίνεται μια πολύ καλή βάση, καθώς αμυνόμαστε σαν σύνολο."

''Αλλά δεν έχουμε κάτι να πανηγυρίσουμε ακόμη. Αγωνιζόμαστε σκληρά όλη τη χρονιά και πρέπει τώρα θα διασφαλίσουμε και να είμαστε έτοιμοι άλλη μία φορά."

"Θα είναι ένα περίεργο παιχνίδι εναντιίον της Middlesbrough καθώς αυτοί δεν έχουν κίνητρο(μαθηματικά έχουν υποβιβαστεί).Αλλά πρέπει να σιγουρέψουμε το παιχνίδι ότι το θέλουμε και να δείξουμε πάθος για να το πετύχουμε."


Επιμέλεια: Σιδηρόπουλος Γιώργος
Πηγή: liverpoolecho.co.uk




Share on Google Plus

About G.Sid8

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.