Liverpool-Middlesbrough(preview): Ένα βήμα πριν τ' "αστέρια"

| Επιμέλεια: Σπύρος Χ. |


Τελευταία στροφή της φετινής Premier League, με την ομάδα μας να χρειάζεται τη νίκη για να "σφραγίσει" το εισητήριό της για το Champions League της επόμενης σεζόν. Την ίδια ώρα, η Arsenal θα φιλοξενεί την Everton και θα ελπίζει σε δική μας απώλεια για να μπει (με δική της νίκη) στην τετράδα, ενώ η Manchester City(στο +2 από εμάς), θα φιλοξενείται από την Watford με την ομάδα μας να διατηρεί ελπίδες και για την τρίτη θέση(περισσότερα εδώ).

Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα μας έμεινε πήρε το σημαντικό "διπλό", κερδίζοντας με 0-4 την West Ham στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, διατηρώντας την τέταρτη θέση.

Στον πρώτο γύρο στο Riverside Stadium τον Δεκέμβριο, η ομάδα μας επικράτησε με σχετική ευκολία και με σκορ 0-3, με τον Adam Lallana να σκοράρει το πρώτο και το τρίτο γκολ και τον Divock Origi το δεύτερο.
Η εντεκάδα το παιχνιδιού: Mignolet, Clyne,Lovren,Klavan,Milner, Henderson,Lallana,Wijnaldum, Mane,Firmino,Origi


Liverpool F.C. vs. Middlesbrough F.C.

Πληροφορίες αγώνα
Διοργάνωση: Premier League
Τόπος: Anfield
Ημερομηνία: 21/05/2017(Κυριακή)
Ώρα έναρξης: 17:00(ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Martin Atkinson
Η βαθμολογία


Ο αντίπαλος
Δεν πήγε όπως θα την περίμεναν η χρονιά της επιστροφής της Middlesbrough στην Premier League και έτσι έχοντας τερματίσει και μαθηματικά στη 19η θέση, "κουνάει μαντήλι" και επιστρέφει στην Championship. Μια προβληματική χρονιά, με αρκετά προβλήματα, κυρίως στη δημιουργία φάσεων και στο σκοράρισμα, καθώς έχει τη χειρότερη επίθεση στην κατηγορία, έχει όμως την καλύτερη άμυνα(γκολ κατά) τις δεύτερης δεκάδας της βαθμολογίας. Παίκτες κλειδιά για την Middlesbrough κατά τη διάρκεια της σεζόν αποτέλεσαν οι Adama Traore, Calum Chambers, George Friend. όπως επίσης και ο πρώτος της σκόρερ(σκόραρε τα 9 από τα 27 της γκολ), Alvaro Negredo.
Οι απουσίεςGaston Ramirez, Victor Valdes, Daniel Ayala, Adlene Guedioura

Η τελευταία φορά που η ομάδα μας υποδέχθηκε την Middlesbrough στο Anfield, ήταν τον Σεπτέμβριο του 2014 για το League Cup, σε ένα δραματικό όπως εξελίχθηκε παιχνίδι, στο οποίο η ομάδα μας επικράτησε με σκορ 14-13 στη διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα μας πήρε προβάδισμα δύο φορές, μία στην κανονική διάρκεια και μία στην παράταση(Rossiter και Suso οι σκόρερς), με την Middlesbrough να ισοφαρίζει στο τελευταίο λεπτό της παράτασης με πέναλτι.
Η εντεκάδα εκείνου του παιχνιδιού: Mignolet, Manquillo,Toure,Sakho,Enrique, Rossiter,Lucas, Markovic,Lallana,Sterling, Lambert.

Τα γκολ:

Η διαδικασία των πέναλτι:


Προϊστορία
Συνολικά 146 φορές τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες, με την ομάδα μας να κερδίσει 65 φορές, 42 νίκες μετράει η Middlesbrough, ενώ 39 παιχνίδια εξήλθαν ισόπαλα. Στο Anfield, η ομάδα μας κέρδισε 39 από τις 70 φορές, έχοντας χάσει 13 φορές. Συνολικά 18 φορές είχαμε ισοπαλία σε παιχνίδια με γηπεδούχο την ομάδα μας κόντρα στην Middlesbrough. Τελευταία νίκη της Middlesbrough στο Anfield ήταν το 1976 και τελευταία ισοπαλία(τελευταία φορά που δεν κερδίσαμε εντός έδρας), ήταν τον Απρίλιο του 2005, λίγες μέρες πριν τον επαναληπτικό με την Chelsea για τα ημιτελικά του Champions League, με σκορ 1-1. Η ομάδα μας είχε μείνει πίσω στο σκορ, με τον Steven Gerrard να σκοράρει ένα απίστευτο γκολ για να ισοφαρίσει στο τελικό σκορ.

Η εντεκάδα του παιχνιδιού:Dudek, Finnan, Carragher, Pellegrino (Luis Garcia 45), Warnock (Hamann 84), Nunez (Cisse 73), Alonso, Gerrard, Riise, Morientes, Kewell


Η φόρμα(τελευταία πέντε παιχνίδια)
Liverpool
Νίκη 4-0 vs. West Ham (εκτός)
Ισοπαλία 0-0 vs. Southampton (εντός)
Νίκη 1-0 vs. Watford (εκτός)
Ήττα 2-1 vs. Crystal Palace (εντός)
Νίκη 1-0 vs. West Brom (εκτός)
Middlesbrough
Ήττα 2-1 vs. Southampton (εντός)
Ήττα 3-0 vs. Chelsea (εκτός)
Ισοπαλία 2-2 vs. Man.City (εντός)
Νίκη 1-0 vs. Sunderland (εντός)
Ήττα 4-0 vs. Bournemouth (εκτός)

Οι δηλώσεις του προπονητή
Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.


Τα νέα της ομάδας
Εκτός αγωνιστικής δράσης παραμένουν και από αυτή την αναμέτρηση οι Sadio Mane, Jordan Henderson όπως επίσης και οι μακροχρόνια τραυματίες, Danny Ings και Ovie Ejaria. Το μυϊκό πρόβλημα που ταλαιπωρεί τον Roberto Firmino ίσως να είναι αρκετό για να τον κρατήσει εκτός και από το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας μας, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες όμως να βρίσκεται στην αποστολή και πολύ λιγότερες στην εντεκάδα.

Οι (πιθανές) εντεκάδες
Πιθανότατα χωρίς αλλαγές θα παρατάξει την ομάδα ο Jurgen Klopp, διατηρώντας το 4-1-2-1-2(4-4-2 ρόμβος), με το οποίο παρέταξε τους "κόκκινους" κόντρα στην West Ham. Κάτω από τα δοκάρια ο Simon Mignolet που θα θέλει να κλείσει μια καλή για αυτόν σεζόν, με clean sheet. Clyne και Milner στα άκρα της άμυνας με τους Matip και Lovren να συνθέτουν το αμυντικό δίδυμο. Σε ρόλο αμυντικού μέσου ο Emre Can, με τους Coutinho(αριστερά) και Wijnaldum(δεξιά) να έχουν πιο δημιουργικό ρόλο. Το ρόμβο κλείνει ο Adam Lallana, που θα είναι λίγο πιο πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Divock Origi και Daniel Sturridge, που θα θέλουν να συνεχίσουν σκοράροντας για να κλείσει η χρόνια με έξοδο στο Champions League.
Liverpool: Mignolet; Clyne,Matip,Lovren,Milner(c); Can,Wijnaldum,Coutinho,Lallana; Origi,Sturridge(4-1-2-1-2)

Middlesbrough: Guzan, Fabio,Chambers,Gibson,Friend; De Roon,Clayton,Forshaw; Bamford,Downing,Negredo(4-3-3)
Τηλεοπτική κάλυψη
Ελλάδα: COSMOTE Sport 5
Κύπρος: Cytavision Sports 6
Ηνωμένο Βασίλειο: Sky Sports 1

Για όλα τα νέα της ομάδας μας, μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook.

*Κατεβάστε την εφαρμογή μας για Android συσκευές: Link*


Share on Google Plus

About Spyros C

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.