Προσεχώς αποχωρήσεις...

Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος

 Είναι βέβαιο ότι το καλοκαίρι θα είναι πάρα πολύ έντονο στο μεταγραφικό κομμάτι και για την Λίβερπουλ. Η αρχή δεν ήταν η καλύτερη δυνατή με το θέμα Φαν Ντάικ να κρατάει πίσω την ομάδα, αλλά η συνέχεια αναμένεται πλούσια.

Εκτός από νέες αφίξεις όμως, αναμένονται και αρκετές αποχωρήσεις και ο Chris Bascombe δίνει τα φώτα του για το ποιοι παίκτες είναι κοντά στην έξοδο από τα Άνφιλντ, αλλά και για το ποιες ομάδες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Πρώτος και καλύτερος στην λίστα των αποχωρήσεων είναι ο Λάζαρ Μάρκοβιτς. Ο Σέρβος πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στο πρώτο μισό της σεζόν στην Σπόρτινγκ Λισαβώνας και στο δεύτερο μισό στην Χαλ. Δεν έχει εντυπωσιάσει τον Κλοπ και το μέλλον του στη Λίβερπουλ δεν θα είναι μακρύ. Η ομάδα τον κοστολογεί κοντά στα 20 εκατομμύρια λίρες και οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί.

Πιθανότερος προορισμός του είναι η Γουότφορντ, όπου με την έλευση του Μάρκο Σίλβα, με τον οποίο ο Μάρκοβιτς είχε καλή συνεργασία στην Χαλ, η πλάστιγγα γέρνει προς τους Χόρνετς. Το ποσό μπορούν να το καλύψουν όπως φαίνεται και η περίπτωση του Μάρκοβιτς τους αρέσει αρκετά.

Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Ζενίτ χωρίς κάποια επίσημη κρούση, ενώ στο παιχνίδι βρίσκονται και σύλλογοι από Πορτογαλία και Ιταλία.

Επόμενος στη λίστα με τους επικείμενους αποχωρήσαντες είναι ο Αλμπέρτο Μορένο. Στο διάστημα της περασμένης σεζόν που ο Κλοπ ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, ο Μορένο ήταν ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας και δεν κατάφερε να πείσει τον Γερμανό τεχνικό. Την φετινή σεζόν τον έριξε στον πάγκο και εμπιστεύτηκε τον Τζέιμς Μίλνερ που ήταν εξαιρετικός. Πλέον, με την ομάδα να μπαίνει στο μεταγραφικό παζάρι για την απόκτηση αριστερού μπακ, ο Μορένο δεν έχει καμία τύχη να παραμείνει.

Το ενδιαφέρον τους για τον πρώην αμυντικό της Σεβίλλης έχουν εκφράσει οι δυο μεγάλοι του Μιλάνου, Ίντερ και Μίλαν, με την Λίβερπουλ να του βάζει τιμή κοντά στα 12 εκατομμύρια λίρες.

Συνεχίζουμε με τον Μαμαντού Σακό, για τον οποίο δεν έχουμε ιδιαίτερα ξεκάθαρη κατάσταση. Είναι γεγονός πως ο Κλοπ δεν τον θέλει στην ομάδα, ωστόσο το φιάσκο με τον Φαν Ντάικ έχει περιπλέξει κάπως τα πράγματα και το μέλλον του Γάλλου είναι πιο θολό σε σχέση με των προαναφερθέντων. Ωστόσο το σίγουρο είναι πως με οποιαδήποτε ικανοποιητική πρόταση που θα ληφθεί, η Λίβερπουλ θα προχωρήσει στην πώλησή του.

Η Κρίσταλ Πάλας ενδιαφέρεται να τον αποκτήσει με μόνιμη μεταγραφή αλλά τα 30 εκατομμύρια που ζητά η Λίβερπουλ, δύσκολα θα τα καλύψει. Έτσι, όπως ενημερώνει ο Bascombe η ομάδα παραμένει στην αναμονή για προσφορές.

Τέλος, όσον αφορά τον Λούκας Λέιβα ενδιαφέρον εξέφρασε η Νιούκαστλ του Ράφα Μπενίτεθ, αλλά χωρίς επίσημη πρόταση μέχρι στιγμής. Η τιμή του παίκτη αγγίζει τα 4-5 εκατομμύρια λίρες.


Πηγή: Chris Bascombe, Echo
Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.