Πώς θα αποφασίσει η FA για Solanke?

Ο Daniel Geey, ειδικός του ποδοσφαιρικού νόμου, εξηγεί τα κριτήρια με τα οποία θα αποφασίσει η FA το ποσό της μεταγραφής Solanke.

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 

Με τις απαιτήσεις της Chelsea να ξεπερνούν τα λογικά όρια, και φυσικά να αποκλίνουν από τις εκτιμήσεις της Liverpool για τον Solanke, το ζήτημα, όπως φαίνεται, θα οδηγηθεί στην Επιτροπή Αποζημιώσεων Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Η Επιτροπή αυτή της FA, θα είναι εκείνη που θα δώσει, δηλαδή, κατά πάσα πιθανότητα, την ετυμηγορία για το τελικό ποσό της μεταγραφής του Solanke, ο οποίος θα αποτελεί μέλος της Liverpool από την 1η Ιουλίου.

Ποια είναι όμως τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει η Επιτροπή το ποσό?

Ο Daniel Geey εξηγεί:


  • Το status της Liverpool και της Chelsea
  • Η ηλικία του παίκτη (19 στα 20)
  • Η προπόνηση (σε χρονικό διάστημα: κρύβει την έννοια της επίδρασης στην εξέλιξη του παίκτη) του παίκτη στην Chelsea
  • Οποιοδήποτε ποσό έχει πληρώσει η Chelsea για την προηγούμενη απόκτηση του παίκτη
  • Το διάστημα κατά το οποίο ο παίκτης ανήκει στην Chelsea
  • Οι όροι των νέων συμβολαίων που του προσφέρονται από Liverpool και Chelsea
  • Το μητρώο αγώνων του παίκτη (+αγώνες με την εθνική ομάδα)
  • Πραγματικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από άλλες ομάδες



Τα υπέρ της Chelsea


Βασισμένη στα παραπάνω, η Chelsea μπορεί να θέσει προς υπεράσπιση της το στοιχείο πως εμπλέκονται δύο σύλλογοι της Premier League, ότι ο παίκτης "αναπτύσσεται" στην Chelsea για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα (μέλος των ακαδημιών από το 2004), παίζοντας 25 παιχνίδια ως δανεικός στη Vitesse τη χρονιά 2015-16 και συμμετέχοντας στην αποστολή για ένα παιχνίδι Champions League, κάτι που τον έκανε τον νεότερο παίκτη στην ιστορία των Μπλε στη διοργάνωση. Επιπλέον, η Chelsea μπορεί να προβάλει τις εμφανίσεις του Solanke στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 και τελικά να δικαιολογήσει με όλα αυτά τα επιχειρήματα τις υψηλές της απαιτήσεις.



Τα υπέρ της Liverpool


Από την άλλη πλευρά, οι Reds μπορούν να υποστηρίξουν πως ο παίκτης σπανίως συμμετείχε στην α' ομάδα, ειδικά την τελευταία σεζόν επιστρέφοντας από τη Vitesse, σημείο που οδηγεί στο συμπέρασμα πως, αν και περίπτωση μεγάλων προσδοκιών, ο Solanke δεν βρίσκεται στο "elite" επίπεδο της Premier League (όπως ήταν, αντίθετα, οι προηγούμενες περιπτώσεις των Ings και Sturridge). Αφού, λοιπόν, ο Dominic δεν θεωρείται ακόμα σε θέση που να μπορεί να συμμετάσχει σταθερά στο ανώτατο επίπεδο, θα ήταν παράλογο η Επιτροπή να εκδώσει απόφαση για καταβολή υψηλού τιμήματος.



Το πιθανότερο αποτέλεσμα


Φαίνεται, επομένως, απίθανο να οριστεί τίμημα μεγαλύτερο εκείνου για τη μεταγραφή του Ings, που αποτελεί το ρεκόρ παρόμοιων περιπτώσεων (6,5εκ.£+1,5εκ£+20% ποσοστό μεταπώλησης), αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από κριτήρια όπως τα δύο προτεινόμενα συμβόλαιο από τους...διαδίκους (στοιχείο που αποδεικνύει το πόσο ψηλά ή χαμηλά τον κοστολογούν) ή το ιδιαίτερο ενδιαφέρον άλλων ομάδων όπως η Celtic ή η Λειψία, τα ονόματα των οποίων είχαν ακουστεί σε διάφορα ρεπορτάζ.

πηγή: goal.com
photo credit: Sky Sports
Share on Google Plus

About Nikos Giampoldakis

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.