ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο James Pearce για τις μεταγραφές και διάφορα θέματα γύρω από τη Liverpool

Ο Michael Mongie του rousingthekop είχε μία συζήτηση με τον James Pearce της Liverpool Echo, σχετικά με τα μεταγραφικά πλάνα του Klopp και το μέλλον ορισμένων παικτών της ομάδας.









Δείτε παρακάτω τη μεταξύ τους συζήτηση...

MM: Υπήρξαν πρόσφατα διάφορες αναφορές, αλλά νομίζεις ότι η Λίβερπουλ μπορεί να νικήσει την Chelsea και την Manchester City στην υπογραφή του Virgil Van Dijk παρόλο που δε διαθέτει παρόμοια αγοραστική δύναμη;

JP: Ο Klopp θέλει τον Van Dijk και η Liverpool είναι έτοιμη να τον υποστηρίξει οικονομικά και να ξεπεράσει το ρεκόρ των μεταγραφών της για να συμβεί αυτή η συμφωνία. Νομίζω ότι θα πέσει κάτω σε αυτό που ο ίδιος ο παίκτης θέλει. Έχει πολλούς κορυφαίους συλλόγους που πολεμούν για να εξασφαλίσουν τις υπηρεσίες του. Τα προκριματικά για το Champions League σίγουρα ενισχύουν τις πιθανότητες της Liverpool, αλλά είναι ακόμα ασαφές πού θα βρεθεί ο Van Dijk.

MM: Ο Daniel Sturridge ήταν απολύτως φανταστικός ενάντια στη West Ham και ήταν μια δημιουργική μονάδα εναντίον της Boro. Νομίζεις ότι έχει ακόμα μέλλον στο club και είναι μια περίπτωση του να δεχτεί έναν αναπληρωματικό ρόλο της ομάδας με βάση το αρχείο τραυματισμών του;

JP: Είναι ένα πραγματικό δίλημμα για τον Klopp. Η ποιότητα του Sturridge είναι πέρα από κάθε αμφιβολία, αλλά δεν παίζει αρκετά ποδόσφαιρο. Το αρχείο τραυματισμών του είναι ένας εφιάλτης για τον προπονητή επειδή απλά δεν μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν. 

Υπάρχει μια υπόθεση που πρέπει να γίνει ότι η Liverpool θα πρέπει να τον κρατήσει ως παίκτη της ομάδας και σχεδόν αντιμετωπίζει τη διαθεσιμότητα του ως μπόνους. Αλλά με £150.000 την εβδομάδα είναι πολλά που πρέπει να πληρώσεις σε έναν αναπληρωματικό παίκτη. Επίσης, δεν είμαι βέβαιος ότι ο Sturridge θα θέλει να μείνει αν δεν πρόκειται να είναι βασικός. 

Νομίζω ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τις προσφορές που θα έρθουν για αυτόν. Θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία στο τραπέζι που να ταιριάζει για όλα τα μέρη. Η τοποθέτηση μιας αξίας στον Sturridge είναι σκληρή. Όταν παίζει, είναι £50 εκατομμύρια επιθετικός, αλλά η Liverpool θα ήταν τυχερή για να πάρει το μισό από αυτό γι 'αυτόν.









MM: Είναι ο Mohamed Salah πραγματικά στόχος της Liverpool ή είναι απλά φήμες;

JP: Ο Salah είναι στόχος και το ενδιαφέρον της Liverpool γι 'αυτόν πηγαίνει πίσω από τη θητεία του Klopp. Ο Rodgers ήθελε να τον υπογράψει από τη Βασιλεία τον Ιανουάριο του 2014, αλλά η Chelsea ήρθε με μια υψηλότερη προσφορά και τον πήγε στο Stamford Bridge αντ 'αυτού. Είχε μια εξαιρετική σεζόν για τη Roma και ο Klopp είναι αποφασισμένος να προσθέσει κι άλλον εξτρέμ, γνωρίζοντας ότι η Liverpool δεν ήταν ακριβώς η ίδια ομάδα όταν ήταν χωρίς τον Mané στα τελευταία παιχνίδια.

MM: Ο Philippe Coutinho ήταν πραγματικά εντυπωσιακός ως 8άρι εναντίον των West Ham και Middlesbrough. Την επόμενη σεζόν θα παίζει μόνο ως δημιουργικός μέσος εναντίον ομάδων που σταθμεύουν το λεωφορείο και θα ήθελε ο Klopp να επανέλθει στο αγαπημένο του 4-3-3 εναντίον των "top six" και πώς αυτό επηρεάζει τον ρόλο του Sadio Mané στην ομάδα στο 4-4-2 με ρόμβο;

JP: Δούλεψε καλά του Coutinho στο κέντρο, όπου θα μπορούσε να ασκήσει μεγαλύτερη επιρροή στους αγώνες. Ο Klopp πιστεύει ότι ο Coutinho θα μπορούσε να ευδοκιμήσει σε έναν κεντρικό μεσαίο ρόλο τόσο στον ρόμβο του 4-4-2 όσο και στο 4-3-3. Θα μπορούσε ακόμη και να παίξει 4-4-2 με ρόμβο ο Klopp, με τον Mané ως έναν από τους δύο μπροστά, αλλά δεν μπορώ να δω ότι θα γίνεται τακτικά το συγκεκριμένο. Νομίζω ακόμα ότι θα παίξει το αγαπημένο του 4-3-3 απέναντι στις μεγάλες ομάδες.











MM: Νομίζω ότι αυτό είναι ένα ερώτημα που πολλοί φίλαθλοι θα ήθελαν μια απάντηση: κοιτάζει ο Jürgen Klopp την υπογραφή ενός αριστερού μπακ που μπορεί να έρθει κατευθείαν στο πλάι και να κάνει τη διαφορά;

JP: Σίγουρα ήθελε τον προικισμένο έφηβο Ryan Sessegnon από τη Fulham και θα είναι ένα χτύπημα αν τον χάσει από τους Spurs στη μάχη για να τον υπογράψει.Ωστόσο, θα μπορούσε να οδηγήσει τον Klopp στο να αγοράσει ένα πιο καθιερωμένο αριστερό μπακ για να ανταγωνιστεί με τον Milner από την αρχή της επόμενης σεζόν.

MM: Μετά από 10 χρόνια στη Liverpool, πιστεύεις ότι ο Lucas θα αποχωρήσει αυτό το καλοκαίρι?

JP: Ο Lucas βρίσκεται στα πρόθυρα να φύγει τα τελευταία τρία χρόνια και κάθε φορά κατέληγε να μείνει. Δεν θα ήθελα να προβλέψω σε αυτό το στάδιο τι θα συμβεί καθώς μπαίνει στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του. 

Στην πραγματικότητα, θα έρθει η απόφαση στο αν είναι ευτυχής να είναι ένας αναπληρωματικός παίκτης της ομάδας την επόμενη σεζόν και τι προσφορές θα έχει στο τραπέζι. 

Ελπίζω να μείνει καθώς η εμπειρία του σε μια νεαρή ομάδα είναι ανεκτίμητη αλλά μετά την υπηρεσία που του έχει δώσει η Liverpool έχει κερδίσει το δικαίωμα να πάρει το χρόνο του και να δούμε τι άλλες ευκαιρίες υπάρχουν για αυτόν.











MM: Ο Jordan Henderson έχει αγωνιστεί πολύ τα τελευταία χρόνια με τραυματισμούς στα πόδια, νομίζεις ότι ο αρχηγός και η θέση του στην ομάδα κινδυνεύουν; Λαμβάνοντας υπόψη τη φόρμα που έδειξε ο Emre Can και την πιθανότητα ένας νέος μέσος να έρθει, είναι αυτές οι ανησυχίες βάσιμες;

JP: Ήταν δύο δύσκολες σεζόν για τον Henderson, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι κλειδί για το μέλλον της Liverpool.

Θα πρέπει να είναι έτοιμος πλήρως για την έναρξη της προετοιμασίας. Έχει το σεβασμό των αποδυτηρίων και πρέπει να διατηρήσει την αρχηγία.

Ναι, έχασε πολύ ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν αλλά έκανε επίσης 24 εμφανίσεις στην Premier League ως βασικός και είχε μια τεράστια συμβολή σε αυτή την προσπάθεια που γινόταν για την τετράδα. Ο τρόπος με τον οποίο προσαρμόστηκε σε αυτόν τον ρόλο του αμυντικού μέσου ήταν πολύ εντυπωσιακός.

MM: Ο Klopp έχει δηλώσει ότι τα μεταγραφικά πλάνα της Λίβερπουλ είναι ήδη σχεδόν προς το τέλος τους. Πόσο μεγάλη διαφορά κάνει για μια ομάδα να έχει κάνει όλες τις μεταγραφές της πολύ νωρίς;

JP: Νομίζω ότι αυτό που ο Klopp προσπαθούσε να πει είναι ότι η Liverpool είχε ήδη εντοπίσει ποιους παίκτες θα ήθελε να κυνηγήσει. Δεν εννοούσε ότι ήταν στο χείλος της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.

Φυσικά, είναι σημαντικό να γίνει η δουλειά νωρίς, αλλά μερικές φορές δεν είναι απλώς ρεαλιστική, καθώς οι παίκτες και οι σύλλογοι θέλουν να δουν ποιες άλλες προσφορές έρχονται. Η Klopp θέλει τις νέες προσθήκες για την έναρξη της προετοιμασίας στις 5 Ιουλίου - το αν θα γίνουν 1 Ιουνίου ή 1 Ιουλίου δεν έχει σημασία.












MM: Ο Divock Origi είναι ένας παίκτης που έχει απογοητεύσει πολλούς οπαδούς της Liverpool με την ασυνέπεια και την ανικανότητά του να οδηγήσει την επιθετική γραμμή μόνος του. Πώς βλέπεις την μελλοντική του διαμόρφωση, ειδικά εάν ο Klopp υπογράψει έναν επιθετικό και κρατήσει και τον Sturridge αυτό το καλοκαίρι;

JP: Νομίζω ότι ο Origi πρέπει να μείνει. Ναι, μπορεί μερικές φορές να απογοητεύει, αλλά έχει ακόμα πολλές προοπτικές.

Η Λίβερπουλ χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη σε βάθος και η πώληση του Βελγίου φέτος το καλοκαίρι δεν θα είχε νόημα για μένα.

MM: Υπήρξαν πολλές συζητήσεις για το γεγονός ότι η Λίβερπουλ είναι σε θέση να ξοδέψει πάνω από 100 εκατομμύρια λίρες αυτό το καλοκαίρι, πόσο σημαντικό όμως είναι ο Klopp να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες για να ενισχύσει το βάθος της ομάδας;

JP: Είναι κρίσιμο. Προφανώς, οι περιπτώσεις των Sakho, Markovic, Wisdom, Moreno κλπ., θα πωληθούν, αλλά δεν θα υπάρξει σημαντική εκκαθάριση. Η Liverpool έδειξε την περασμένη σεζόν ότι έχει μια ομάδα ικανή να νικήσει οποιονδήποτε. Τα προβλήματα ήρθαν όταν έλειπαν μερικοί παίκτες.

MM: Τέλος, πόσο σημαντικό είναι για την Liverpool να είναι πίσω στο Champions League; Όχι απαραίτητα όσον αφορά τις μεταγραφές, αλλά σε σχέση με την ιστορία της ομάδας, είναι το Champions League η ελάχιστη απαίτηση για ένα club του μεγέθους της Liverpool;

JP: Είναι τεράστιο σε πολλά μέτωπα. Τόσο μεγάλο μέρος της ιστορίας του συλλόγου ιδρύθηκε στην δόξα. Πρόκειται για το κύρος και την παράδοση, αλλά και για τα πολλά μετρητά με τα πλούτη που προσφέρονται από το Champions League. Η επιστροφή σε αυτό το επίπεδο είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός υπό τις οδηγίες του Klopp. Τώρα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι είναι ένα σημείο εκκίνησης για τρόπαια.



Πηγή: Liverpoolfc.com
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης



Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.