Peter Moore: ''Είναι τιμή μου να αποτελώ μέλος της Liverpool, ως ο νέος CEO''

Ο Peter Moore τονίζει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να βοηθήσει τον Jurgen Klopp να φέρει επιτυχίες στη Liverpool.













Ο νέος CEO ξεκίνησε τη δουλειά του στο Anfield από χθες, έχοντας συμφωνήσει με την FSG για να αντικαταστήσει τον Ian Ayre.

Ο 62χρονος έρχεται έχοντας μαζί του τεράστια εμπειρία με μεγάλες εταιρείες, έχοντας δουλέψει για τις Reebok, Sega, Microsoft και Electronic Arts κατά τη διάρκεια μιας διακεκριμένης καριέρας στις επιχειρήσεις.

Η προσθήκη του, που επιβεβαιώθηκε τον Φεβρουάριο, ήταν το αποκορύφωμα μιας 12μηνης προσπάθειας για εύρεση του κατάλληλου ατόμου.

Moore θα απευθύνεται απευθείας στην FSG,και θα εργάζεται παράλληλα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Billy Hogan και τον επικεφαλής διευθυντή Andy Hughes. Από την πλευρά του ποδοσφαίρου, ο Michael Edwards θα ασκήσει το ρόλο του αθλητικού διευθυντή.

Και μιλώντας στην Liverpool Echo για πρώτη φορά στον νέο του ρόλο, ο Moore εξήγησε πως θα λειτουργήσουν όλα με γνώμονα το καλό της ομάδας.

  ''Βλέπουμε τους εαυτούς μας σαν την ομάδα πίσω από την ομάδα. Η δουλειά του καθενός που περήφανα φοράει το σήμα της Liverpool, είναι να εξουσιοδοτεί ότι γίνεται στο γήπεδο.

  ''Η έκφραση που χρησιμοποιούσε πάντα ο πατέρας μου ήταν το ' horses for courses' και όταν έχεις τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις, που είναι και το νόημα της συγκεκριμένης έκφρασης, οι οποίοι παρέχουν εξειδικευμένες ικανότητες, τότε αυτός είναι ο σωστός τρόπος.

  ''Σκέφτομαι τον Michael, που είναι πολύ αναλυτικός και έχει ένα τεράστιο δίχτυ για να παίξει σε παγκόσμιο επίπεδο για τους σωστούς παίκτες μέσα σε έναν προϋπολογισμό - αυτό είναι αυτό που κάνει εξαιρετικά.

  ''"Ο Jurgen, βέβαια, είναι για τα χρήματά μου ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Κάθε ομάδα θα ήθελε να έχει τον Jurgen Klopp υπεύθυνο για τον εκάστοτε σύλλογο.


  








"Και εγώ φέρνω το επιχειρηματικό υπόβαθρο. Αυτή είναι η δική μου ευθύνη, η επιχείρηση. Είμαι «το τρίτο σκέλος του σκαμνιού» όπως αναφέρθηκε, αυτό το είδος κάνει τα πάντα να κολλάνε και να τα φέρνει όλα σαν ένα.

  ''Αυτή είναι μια επιχείρηση, μην κάνετε κανένα λάθος γι 'αυτό. Αυτό δεν είναι μια συναισθηματική δραστηριότητα, αυτή είναι μια επιχείρηση. Και όπως έχουμε δει με το ποδόσφαιρο κατά την τελευταία δεκαετία με τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης και ούτω καθεξής, είναι και μεγάλη δουλειά.

  ''Στην πιο πρόσφατη δουλειά μου (στην EA Sports), ήμουν επικεφαλής διευθυντής και στη συνέχεια κύριος υπεύθυνος ανταγωνισμού για μια εταιρεία αξίας 5 δισ. δολαρίων, έτσι είμαι συνηθισμένος στις μεγάλες επιχειρήσεις.

 ''Οι δεξιότητές μου είναι λειτουργικές, ηγετικές, κατανοώντας τον τρόπο εργασίας μέσα σε μια δήλωση κέρδους και ζημίας.

  ''Καταλαβαίνω επίσης την αυστηρότητα της εργασίας για μια δημόσια εισηγμένη εταιρεία, η οποία είναι πολύ διαφορετική από την εργασία για μια ιδιωτική εταιρεία, λόγω όλων των αποκαλύψεων που πρέπει να κάνεις.

  ''Οι δεξιότητές μου θα είναι στη διάθεση της Liverpool Football Club και θα φροντίζουμε να διαθέτουμε τους απαραίτητους πόρους για τον Jurgen και την ομάδα του, καθώς και τον Michael Edwards και την ομάδα του, ώστε να είναι επιτυχημένοι στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή είναι η δουλειά μου.''


Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι βασικές του προκλήσεις στο Anfield, ήταν απρόθυμος να απαντήσει με κάθε λεπτομέρεια.

  ''Είναι δύσκολο να απαντήσω μέχρι να ξεκινήσω", παραδέχεται. "Αλλά καθόμουν με την ομάδα μου και έχω περάσει πολλά πράγματα και κατάφερα να κατανοήσω ιδιαίτερα πώς λειτουργεί ένας σύλλογος από οικονομική βάση.

  ''Αλλά επαναλαμβάνω, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να παρέχουμε τους πόρους στον Jurgen και στον Michael, αυτή είναι η αποστολή μας, αυτό είναι το κλειδί. "














Πηγή: Liverpool Echo
Επιμέλεια: Χρήστος Τσακαλέρης
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.