Ιδού ο Andrew Robertson!


Το LiverpoolFans.gr, σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα στοιχεία του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της Liverpool, Andrew Robertson!



Γεννημένος στις 11 Μαρτίου του 1994 ο Andrew Robertson, Σκωτσέζος απο μητέρα και πατέρα καλείται να υπενθυμίσει στους φίλους της Liverpool τι σημαίνει αριστερό μπακ.
Η αλήθεια είναι οτι αν όλα πάνε βάσει σχεδίου δεν θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα μιας και ο μέχρι πρότινος ανταγωνισμός που προσφέρεται για συγκρίσεις είναι επι της ουσίας ανύπαρκτος. Paul Konchesky , Aly Cissokho, Alberto Moreno,(και James Milner) η αλήθεια ειναι δεν αποτέλεσαν επουδενί τον αριστερό μπακ των ονείρων κανενός φιλάθλου.
Ο Σκωτσέζος,λοιπόν, απο τη Γλασκώβη θα επιδιώξει  να βάλει τέλος στην στοιχειωμένη παράδοση των αποτυχημένων αριστερών μπακ.

Η ΖΩΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Ο Andrew Robertson διαφέρει από το πρότυπο του σημερινού ποδοσφαιριστή.
Δεν έχει τατουάζ, δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το lifestyle, ενώ γενικότερα φαίνεται να διάγει μία ήρεμη ζωή παρα το νεαρό της ηλικίας του.
Αξιοσημείωτο ειναι οτι προσπάθησε-τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της καριέρας του-να συνδιάσει το ποδόσφαιρο με της σπουδές.
Ξεκίνησε απο την Queen's Park με την οποία πραγματοποίησε 40 εμφανίσεις βοηθώντας την να πάρει το εισιτήριο για την 3η Κατηγορία του Σκωτσέζικου Πρωταθλήματος.

Στις 3/6/2013 πήρε μεταγραφή στη Dundee United και στις 22 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους σκόραρε το πρώτο απο τα συνολικά 3 goal με την φανέλα της ομάδας που τον απογείωσε.
Έπειτα απο μια γεμάτη σεζόν(36 συμμετοχές) και ενα λαμπρό βραβείο PFA Scotland Young Player of the Year ήρθε η κλήση για την εθνική ανδρών της χώρας του. Στις 5 Μαρτίου του 2014 μπήκε σαν αλλαγή στον φιλικό αγώνα με την Πολωνία και απο τοτε μέτρα συνολικά  15 συμμετοχές με το εθνόσημο.
Στις 29 Ιουλίου επιβραβεύεται για την ραγδαία πρόοδο με μεταγραφή στην Hull City έναντι ενός ποσού κοντά στις 3.000.000 λίρες.

PROFILE

Ο Robertson ειναι ένας αριστερός μπακ που χαρακτηρίζεται για την ισορροπία του ανάμεσα στην αμυνα και την επίθεση.
Την σεζόν που μας πέρασε μέτρησε 45 συμμετοχές, 2737 λεπτά συμμετοχής και 2 goal.
Πάσαρε με ενα ποσοστό της τάξεως του 76,6% και βαθμολογούταν κατα μέσο όρο με 6.67 για τις εμφανίσεις του.
Στην μια και μοναδική φορά που χρησιμοποιήθηκε φέτος σαν αριστερός εξτρέμ βαθμολογήθηκε με 7.75 .
Μπορεί να παίξει με την ίδια ευχέρεια είτε σαν κλασικός αριστερός μπακ με 4αδα στην αμυνα είτε σαν μπακ χάφ έχοντας όλη την πλευρά.
Σεντράρει ικανοποιητικά, επιτυγχάνοντας 0.6 επιτυχημένες σέντρες ανα αγώνα , ενώ κλέβει περίπου 3 μπάλες τον αγώνα, κανει 1.6 τάκλιν και μπλοκάρει 0.5 σούτ.
Στα θετικά του σημεία συμπεριλαμβάνονται οι εύστοχες πάσες, οι ντρίπλες και η συχνότητα των ασίστ.
Αδυναμία παρουσιάζει στο ψηλό παιχνίδι και στα τάκλιν.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 

Αρχικά έναν αριστερό μπακ.
Δεν θα χρειάζεται πλέον να επιστρατεύεται ο Milner για να καλύψει τρύπες, ούτε να χρησιμοποιηθεί η αταίριαστη-για το αγγλικό πρωτάθλημα- τριπλέτα στην αμυνα.
Θα τροφοδοτήσει με σέντρες αλλά και πολλές κινήσεις στο χώρο τους επιθετικούς της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα θα δίνει ασφάλεια στα μετόπισθεν με τις καλές τοποθετήσεις του και την συνέπεια του.
Το θαυμαστό work ethic του θα επιτρέψει στον Jürgen Klopp να πλάσει τον αριστερό μπακ που έχει ανάγκη η ομάδα του λιμανιού.



ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ Andrew

Κλείνουμε με την ελπίδα ο 23χρονος Σκωτσέζος να αποτελέσει το επόμενο αριστερό μπακ της Liverpool δίνοντας επιτέλους λύση στην πολυβασανισμένη αυτή θέση.
Εξάλλου η ομάδα τον χρειάζεται τον Σκωτσέζο της.
Η Liverpool στα 17 απο τα 18 πρωταθλήματα της ειχε έναν Σκωτσέζο στις βασικές επιλογές της .
Ας ειναι ο συμπατριώτης του King Kenny ένας απο τους βασικούς πυλώνες και ας σηκώσει το 19ο . Αμήν.

Επιμέλεια: Γιάννης Δασκολιάς
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.