Avanti Maestro!


"Ωρα για heavy metal"
Αν ρωτούσες τον ιδιόρρυθμο Γερμανό αρχές Μαΐου σε τι ονειρεύεται να μεταμορφώσει την ομάδα της Liverpool για την επόμενη σεζόν θα απαντούσε σχεδόν αυθόρμητα-και παιδικά- σε μια μπάντα heavy metal.
Μια μπάντα αντικομφορμιστική,με ήχους σκληρούς, επίπονους για το απλό κοινό, μια μπάντα που μπαίνει να παίξει και σμπαραλιάζει τα όρια της υπομονής.
Βέβαια,θα προσέθετε ο αγαπητός τεχνικός απο την Στουτγκάρδη οτι μέλημα του ήταν ανέκαθεν να ροκάρει και να κάνει την πόλη των Beatles να χορεύει στους ξέφρενους ρυθμούς του.
Φέτος όμως ο Norbert θα τραβήξει την σκανδάλη.

"Gegenpressing my dear"
Ρίχνοντας μια μάτια στη λογική απόκτησης παικτών εφέτος αντιλαμβάνονται και οι μονόφθαλμοι οτι η φετινή Liverpool θα τρέξει και θα τρέξει πολύ.
Την επιβεβαίωση μας την προσφέρει η πρώτη χρονικά μεταγραφή της ομάδας του μεγάλου λιμανιού.
O Αίγυπτος δαιμόνιος εξτρέμ Mohamed Sallah έρχεται για να δώσει κάτι που λείπει εδω και χρόνια, ταχύτητα/έκρηξη.
Σε μια πιθανή συνύπαρξη του στα δυο φτερά με τον Sadio Mané και τον Firmino-ή και τους Solanke, Origi- στην κορυφή ειναι πασίδηλο οτι η Liverpool θα πιέσει ψηλά τις αντίπαλες γραμμές, θα επιδιώξει να κλέψει μπάλες και θα επιτεθεί αμυνόμενη. Παράλληλα, η διαφαινόμενη απόκτηση του Keïta και η παραμονή στο ρόστερ παικτών όπως ο αρχηγός ,ο Gini, ο Can, ο Lallana και ο Coutinho συνθέτουν ενα βάρβαρο τοπίο. Ομάδα έτοιμη για όλα. Ομάδα έτοιμη για gegenpressing. Και αν αναρωτηθεί κάποιος πως η απόκτηση δυο παικτών μπορεί να αλλάξει άρδην την ιδιοσυγκρασία μιας ομάδας η απάντηση ειναι οτι η Liverpool και πέρυσι πίεζε και πέρυσι έκλεβε μπάλες και πέρυσι έβγαζε την γλώσσα του αντιπάλου. Και μόνο στην φαντασίωση οτι προστέθηκαν στην ήδη δουλεμένη μηχανή του Klopp δυο παίκτες ιδανικοί για τα θέλω του Γερμανού ερχόμεθα σε οργασμό.

"Τι είναι το Gegenpressing"
Με λίγα λόγια και σχεδόν τεμπέλικα το Gegenpressing ορίζεται ως η εξαθλίωση του αντιπάλου.
Οι ομάδες του Klopp θα πιέσουν την αμυντική γραμμή της αντιπάλου ομάδος σχηματίζοντας πολύγωνα και καλύπτοντας όλους τους κενούς χώρους.
Θα χυμήξουν για την μπάλα και θα ματώσουν για να την κάνουν δίκη τους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και όταν αυτήν την χάσουν θα τρέξουν σαν αφηνιασμένα σκυλιά για να την ξανακερδίσουν τουλάχιστον για 10 δευτερόλεπτα μέχρι να οργανωθούν στις προκαθορισμένες γραμμές άμυνας.
Με άλλα λόγια,gegenpressing ειναι η δόμηση της επιθετικής συμπεριφοράς μέσω της αμυντικής επιθετικότητας.

"Αντί επιλόγου"
Ανυπομονώ! Η φετινή Liverpool θα φορεθεί πολυ. Ομάδα νεανική , γεμάτη ενθουσιασμό, χημεία και εμπειρία απο τα πρόσφατα στραπάτσα. Ο μαέστρος του κόκκινου πάγκου έχει πλέον στα χέρια ενα υλικό ομοιογενές, ταλαντούχο που του λείπουν όμως κανα-δυο κομμάτια για να απογειωθεί. Ένας κεντρικός αμυντικός και ενα αριστερό μπακ κρίνεται επιτακτική ανάγκη να βρίσκονται στο ρόστερ μέχρι το τέλος του μήνα.
Ιδιαίτερα, η απόκτηση ενός μπακ υψηλού επιπέδου θα δώσει στον Γερμανό την δυνατότητα να ανάπτυξη πλέον ισόποσο παιχνίδι απο την πτέρυγα να μεταφέρει τον ακούραστο Milner στη φυσική του θέση συνθέτοντας την παλέτα της κόκκινης αρμάδας που θα παλέψει φέτος να δικαιώσει εμάς του αισιόδοξους.

Επιμέλεια: Γιάννης Δασκολιας
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.