Τα μηνύματα εξακολουθούν να είναι ελπιδοφόρα

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Φιλικά προετοιμασίας 2017-18

Σ' ένα παιχνίδι που όλα δούλεψαν άψογα, η Λίβερπουλ, χωρίς να θέλξει με την απόδοσή της, επικράτησε με 3-0 της Χέρτα στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, με τους Σαλάχ-Κουτίνιο να δημιουργούν μια σχέση... αγάπης μεταξύ τους.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Μπάγερν Μονάχου (Τρίτη 1/8, 21:30) στα πλαίσια του Audi Cup που διεξάγεται στη Γερμανία.



Στα πλαίσια των 125 χρόνων από την ίδρυσή τους, η Χέρτα φιλοξένησε τη Λίβερπουλ στο Βερολίνο, με τους κόκκινους να παίρνουν τη νίκη σχετικά εύκολα με 3-0 χάρη σε γκολ των Σολάνκε, Βαϊνάλντουμ και Σαλάχ. Η συνεργασία, μάλιστα, του τελευταίου με τον Κουτίνιο στο τρίτο γκολ, είναι πέρα για πέρα μαγική. Οι δυο τους φαίνεται να έχουν ταιριάξει υπέροχα στο γήπεδο.


Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, υπάρχουν και τα μικρά κενά που πρέπει ν’ αναπληρωθούν. Όπως υπάρχει ταλέντο, όρεξη και διάθεση από πλευράς παικτών. Εξαιρετικός ξανά ο Σολάνκε, ενώ άκρως θετικές εντυπώσεις απέσπασε ο Ρόμπερτσον στην ανεπίσημη πρώτη του.

Το ματς

Πίεση, κατοχή και γκολ


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν αρκετά δυναμικά στο παιχνίδι με την Χέρτα να πιέζει ψηλά αλλά να μην αποφεύγει το γρήγορο γκολ. Ο Λαλάνα έβγαλε ωραία μπαλιά για τον Σολάνκε, κι αυτός με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έκανε το 1-0! Εξαιρετική εκτέλεση από τον νεαρό.

Μ' αυτό το γκολ, λύθηκαν κάπως τα πόδια των κόκκινων, κι άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Ο Μανέ απείλησε στο 22', ενώ στο 30' η Χέρτα προσπάθησε να απαντήσει με τον Ντούντα αλλά ο Ματίπ έβαλε την κόντρα και απομακρύνθηκε ο κίνδυνος.


Με τον Σολάνκε να συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να πιέζει μπροστά, η Λίβερπουλ απέκτησε προβάδισμα δύο τερμάτων. Χάρη στο πείσμα του νεαρού Άγγλου, η μπάλα πήγε στον Μανέ κι από κει στον Βαϊνάλντουμ, ο οποίος με ωραίο, έξυπνο πλασέ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έκανε το 2-0 στο 38'!

Θετικά σημάδια για Ρόμπερτσον, αχτύπητο δίδυμο Κουτίνιο-Σαλάχ


Και στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που κυριαρχούσε στο γήπεδο. Παρότι ο ρυθμός έπεσε αρκετά, η ομάδα του Κλοπ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Ρόμπερτσον (που έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του), δοκίμασε το πόδι του από μακριά στο 48' χωρίς όμως να ανησυχήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ακολούθησαν οι Φιρμίνο (49') και Σαλάχ (52').

Ο Αιγύπτιος βέβαια, φαινόταν απ' την αρχή ότι ήθελε να σκοράρει στο παιχνίδι, κι αυτό συνέβη με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Κι ο τρόπος με τον οποίο επετεύχθη, ήταν απλά μαγικός.


Ο Κουτίνιο πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, την κουβάλησε όσο έπρεπε, την κατάλληλη στιγμή έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στο βάθος της γερμανικής άμυνας, εκεί όπου ήταν ο Σαλάχ, ο οποίος με εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό σουτ, έκανε το 3-0 στο 61', ολοκληρώνοντας μια φάση βγαλμένη από τα όνειρα όλων των φιλάθλων της Λίβερπουλ! Classy finish που λένε και στο χωριό μου.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, η Χέρτα ανέβηκε στο γήπεδο και πίεσε για να σκοράρει χωρίς όμως να τα καταφέρνει.

Σχόλιο


Χωρίς να πιάσει το πικ της απόδοσής της αλλά και χωρίς να κινδυνέψει στα μετόπισθεν, ο Κλοπ είδε την ομάδα του να βγάζει θετικά στοιχεία στο παιχνίδι της και να συνεχίζει αήττητη την καλοκαιρινή της προετοιμασία.



Οι συνθέσεις

Χέρτα: Γιάρσταϊν, Βάιζερ (66' Κάντε), Λούστενμπεργκερ (66' Μπαακ), Ρέκικ, Πλάτενχαρντ (66' Νταρντάι), Λέκι (66' Μάιερ), Σκέλμπρεντ (66' Πέκαρικ), Νταριντά (66' Μίτελσταντ), Ντούντα (45' Εσβάιν), Ιμπίσεβιτς (66' Χαραγκούτσι), Καλού (66' Στόκερ)

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Γκόμεζ, Ματίπ (75' Φλάναγκαν), Κλάβαν, Μορένο (45' Ρόμπερτσον), Τσαν (58' Εγιάρια), Λαλάνα (45' Χέντερσον), Βαϊνάλντουμ (45' Σαλάχ), Μανέ (45' Φιρμίνο), Κουτίνιο (66' Κεντ), Σολάνκε (45' Στάριτζ)

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mohamed Salah (@mosalah22) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Good day of football today. Thanks for the great support. It took a while but i'm happy with my first away goal. Hopefully many to follow 🔴😄

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις

Much love & respect to all the fans out there. Thank you for your support 🔴#ynwa

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.