Ένα βήμα πιο κοντά στ' αστέρια!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Play-off Champions League (1ος Αγώνας)

Η Λίβερπουλ ήταν σοβαρή για μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά έπαιξε ξανά με τη φωτιά χωρίς να... καεί (εντελώς αυτή τη φορά) κι επικράτησε με 2-1 της Χόφενχαϊμ στη Γερμανία, κάνοντας έτσι το πρώτο αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους ομίλους του Champions League.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Κρίσταλ Πάλας (Σάββατο 19/8, 17:00) στο Άνφιλντ για τη δεύτερη αγωνιστική της Premier League.


Η Λίβερπουλ ταξίδεψε στη Γερμανία, κέρδισε τη Χόφενχαϊμ με 2-1 (σ.σ. η πρώτη ομάδα που το καταφέρνει αυτό μες την έδρα της από τον Μάιο του 2016 παρακαλώ), κι απέκτησε το προβάδισμα για να προκριθεί στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League.

Σαφώς και δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η πρόκριση, σαφώς και θέλει πιο προσεκτική άμυνα και μυαλωμένη εμφάνιση στον επαναληπτικό του Άνφιλντ αλλά τα δύο εκτός έδρας γκολ σε διπλούς αγώνες, μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι.

Κατά τα λοιπά, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, και ζει το όνειρό του. Τώρα όλα ξεκινούν για τον νεαρό.

Το ματς

Ένας 18χρονος μετράει τ' άστρα

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι, με τους κόκκινους να έμοιαζαν κάπως νευρικοί κάθε φορά που η μπάλα ήταν στην περιοχή τους. Παρόλα αυτά, η πρώτη ευκαιρία ανήκε στη Λίβερπουλ, με τον Μανέ να βγαίνει μπροστά και να σουτάρει στο 8' αλλά ο Βάγκνερ έβαλε την κόντρα και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.


Λίγα λεπτά αργότερα, στο 11', η Χόφενχαϊμ βγήκε στην επίθεση με τον Γκνάμπρι, ο οποίος... χόρεψε τον Λόβρεν και πήρε το πέναλτι νωρίς στο παιχνίδι, με τον Μινιολέ όμως να αποκρούει την κακή εκτέλεση στο κέντρο του Κράμαριτς.

Το παιχνίδι ξαφνικά πήρε μια περίεργη τροπή κι έγινε αρκετά ανοιχτό, με τις δυο ομάδες να δημιουργούν εκατέρωθεν ευκαιρίες. Η λύση ήρθε για τη Λίβερπουλ με τον καλύτερο (και πιο... ρομαντικό ίσως) δυνατό τρόπο).


Ο Μανέ πήρε το φάουλ από τον Μπίτσακτσιτς σε καλή θέση, κι ο 18χρονος Αλεξάντερ-Άρνολντ το εκτέλεσε με τέτοιο θαυμάσιο τρόπο που η μπάλα του έκανε όλα τα χατίρια ώστε να καταλήξει στα δίχτυα για το 0-1 στο 35'! Ο νεαρός πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, και μάλιστα σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Το παιδί ζούσε το όνειρό του στον υπέρτατο βαθμό.

Σκόραρε ξανά η Λίβερπουλ, δεν μπόρεσε όμως να κρατήσει το μηδέν πίσω

Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ ήταν ξανά εκείνη που είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού ενώ οι Γερμανοί προσπαθούσαν να απειλήσουν κι εκείνοι με τη σειρά τους αλλά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.

Ο Φιρμίνο έχασε τρομερή ευκαιρία στο 47' να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του αλλά ο Μπάουμαν τον σταμάτησε εντυπωσιακά, όπως σταμάτησε και τον Σαλάχ στο 70'.


Η πίεση της Λίβερπουλ καρποφόρησε, και σε μια αντεπίθεση, μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ στη μεσαία γραμμή, η μπάλα κατέληξε στον Μίλνερ, ο οποίος έκανε κάτι σαν σέντρα-σουτ (που κόντραρε όμως και στον Νόρντβαϊτ) και νίκησε τον Μπάουμαν, κάνοντας το 0-2 στο 74'!


Μαξιλαράκι ασφαλείας για τους κόκκινους αλλά όχι για πολύ. Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, το παιχνίδι πήρε μια άγρια μορφή, και η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω-κάτω. Η άμυνα της Λίβερπουλ πιανόταν αρκετές φορές... στον ύπνο και προσπαθούσε πάση θυσία να διατηρήσει αυτό το προβάδισμα, ο Μινιολέ έκανε ό,τι μπορούσε κι αυτός (απέκρουσε σουτ το Αμίρι στο 82') αλλά το γκολ δεν το απέφυγε.

Ωραίος και... "μοιραίος" (σαφώς σε πολλά εισαγωγικά) του παιχνιδιού ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος έκανε λάθος υπολογισμό κι έχασε τον Ουτ που κατέβασε εκπληκτικά την μπάλα και νίκησε τον Μινιολέ μειώνοντας σε 1-2 στο 87'!

Στο διάστημα μέχρι το σφύριγμα της λήξης, θα μπορούσε τόσο η Χόφενχαϊμ να σκοράρει (η κεφαλιά του Χούμπνερ πέρασε ελάχιστα άουτ στο 91') όσο και η Λίβερπουλ (ο Γκρόυγιτς έκανε το σουτ αλλά ο Μπάουμαν έπεσε και μπλόκαρε στο 94'), με το 1-2 να παραμένει ως το τέλος.

Σχόλιο


Νευρικό κι αγχωτικό τελείωμα από τη Λίβερπουλ, η οποία είχε σε πολύ καλή μέρα τον Μινιολέ που την έσωσε αρκετές φορές όταν η άμυνα ήταν στα... χαμένα. Το προβάδισμα που πήρε βέβαια στη Γερμανία, θα πρέπει να το υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια η ομάδα του Κλοπ στη ρεβάνς του Άνφιλντ. Και μόνο εύκολη δουλειά δεν θα είναι (κι) αυτή.

Οι συνθέσεις

Χόφενχαϊμ: Μπάουμαν, Χούμπνερ, Μπίτσακτσιτς (52’ Νόρντβαϊτ), Καντεράμπεκ, Ζούμπερ, Φογκτ, Ρουπ (53’ Αμίρι), Γκνάμπρι (71’ Ουτ), Ντεμιρμπάι, Βάγκνερ, Κράμαριτς

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Λόβρεν, Ματίπ, Μορένο, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (63’ Μίλνερ), Τσαν, Φιρμίνο (84’ Σολάνκε), Σαλάχ, Μανέ (89’ Γκρούγιτς)

Perfect result at a tough place. Congrats with your fantastic goal @trentarnold98 and @22mignolet22 With a great save for the penalty this was a key moment in the game👌🏾🔴

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις

What a night!! Dream come true, Made up to have scored on my champions league debut💪 good to get the win tonight, thanks for the amazing support💪❤️🔴 #66

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις

Great result against a tough opponent! Only half way though.... another big game next week. Congrats to @trentarnold98 what a free kick! Thanks to all the travelling fans again! 👏🏻🙌🏻 #YNWA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις

First leg, first step taken towards the @uefachampionsleague group stage but the job is only half done! #YNWA #LFC #ChampionsLeague🏆⚽🔴

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.