Mignolet: ''Πρέπει να κοιτάμε μπροστά αλλά πρέπει να αμυνόμαστε και καλύτερα''

Ο Simon Mignolet επιμένει ότι η Λίβερπουλ δεν θα σταματήσει τα επιθετικά ένστικτά της - αλλά παραδέχεται ότι πρέπει να βελτιωθούν όλοι αμυντικά.

Γράφει ο Τσακαλέρης Χρήστος...











Εντυπωσιακή πηγαίνοντας μπροστά, η πλευρά του Jurgen Klopp φάνηκε ιδιαίτερα ύποπτη στο αμυντικό κομμάτι κατά τη διάρκεια μιας ξέφρενης εβδομάδας με την έναρξη της νέας σεζόν.

Την ισοπαλία του Σαββάτου(3-3) με τη Watford ακολούθησε ένας άλλος συναρπαστικός αγώνας εναντίον της Hoffenheim στο Rhein-Neckar-Arena το βράδυ της Τρίτης.

Η Liverpool επέστρεψε στην Αγγλία με ένα πολύτιμο προβάδισμα(2-1) από το πρώτο σκέλος των play-off του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά δεν ήταν πειστικό.

Ο Mignolet παρήγαγε μια ηρωική εμφάνιση καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Andrej Kramaric και έκανε μια σειρά από ωραίες αποκρούσεις για να απαλλαγούν οι Reds από περισσότερα μπλεξίματα.

Ο Βέλγος διεθνής, ο οποίος επανειλημμένα έμεινε εκτεθειμένος, είναι πεπεισμένος ότι η Liverpool μπορεί να σφίξει πίσω στην άμυνα χωρίς να διακυβεύσει την απειλή που προκαλεί στο άλλο άκρο.

  "Μπορούμε να παίξουμε μόνο με έναν τρόπο και αυτός είναι προς τα εμπρός", δήλωσε ο Mignolet.

  "Γνωρίζουμε ότι μπορούμε πάντα να σκοράρουμε. Έχουμε τόσο πολύ στυλ μπροστά.

  " Έχουμε τόσο πολύ ταλέντο στην ομάδα που πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε τις ιδιότητες και το φυσικό μας παιχνίδι είναι επιθετικό.

  "Αλλά γνωρίζουμε ότι πρέπει να το γεμίσουμε με ένα πραγματικά αμυντικό πνεύμα. Γνωρίζουμε ότι εκεί πρέπει να βελτιωθούμε.

  "Δεν είμαστε τυφλοί. Όλοι το γνωρίζουν στην ομάδα, αλλά δεν έχει νόημα να ρίχνουμε βολές παντού."Μια φυσική ποδοσφαιρική πλευρά που προχωράει μπροστά, δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να το αναμίξουμε με ένα καλό αμυντικό, επιθετικό πνεύμα για να βεβαιωθούμε ότι δεν σκοράρουν τα γκολ".

Η Liverpool μπορεί να είχε την τύχη της στη Γερμανία, αλλά ο Mignolet πιστεύει ότι δεν πρέπει να αγνοηθεί η σημασία της πρώτης ήττας της Hoffenheim για 15 μήνες.

Οι κόκκινοι θα πάνε στο δεύτερο σκέλος της επόμενης Τετάρτης στο Anfield έχοντας τον έλεγχο της αναμέτρησης καθώς προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη μετάβασή τους στη φάση των ομίλων.

  "Θα το είχαμε πάρει αυτό το αποτέλεσμα πριν από το παιχνίδι, έτσι είμαστε ευχαριστημένοι", δήλωσε ο Mignolet.

  "Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν εύκολο για εμάς, αλλά πετύχαμε το γκολ και θα μπορούσαμε να το κάναμε λίγο πιο εύκολο.

  "Λαμβάνουμε το αποτέλεσμα όπως είναι. Η Hoffenheim έδειξε ότι είναι μια πολύ καλή πλευρά και ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολο παιχνίδι.

  "Ο εξωτερικός κόσμος πίστευε πιθανώς ότι θα ήταν εύκολο για εμάς, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ποτέ σε ένα παιχνίδι του Champions League. Έχουμε το αποτέλεσμα τώρα, το πρώτο σκέλος έχει φύγει και θα προσπαθήσουμε να το τελειώσουμε στο Anfield.

  "Αν σκοράρουμε ένα στο Anfield θα είναι πολύ δύσκολο γι 'αυτούς."












Ο Mignolet, ένας από τους τρεις μόνο επιζώντες από την τελευταία ομάδα της Liverpool που έπαιξε στο Champions League πριν από τρία χρόνια, έδειξε γιατί κέρδισε τον ανταγωνισμό από τους Loris Karius και Danny Ward για να συνεχίσει ως ο Νο 1 αυτήν τη χρονιά.

Έχασε το clean sheet μόνο όταν η αλλαγή, ο Mark Uth σκόραρε και μείωσε το σκορ, 3 λεπτά πριν το τέλος.

  "Βοήθησα την ομάδα αλλά αυτή είναι η δουλειά μου", είπε.

  "Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο για εμάς καθώς δημιουργούσαν ευκαιρίες. Έκανα μια απόκρουση με τα πόδια μου μετά το πέναλτι, αλλά αυτή ήταν μια μεγάλη στιγμή.

  " Όλα τα credits ξανά στους αναλυτές που μου έδωσαν όλες τις σωστές πληροφορίες (για το πέναλτι).

  "Είμαστε σχεδόν εκεί. Ήταν ατυχές να δεχτούμε γκολ τα τελευταία λεπτά, αλλά πριν από το παιχνίδι θα είχαμε πάρει τα δύο γκολ εκτός έδρας.

  "Πρόκειται περισσότερο για την είσοδο στο Champions League παρά να κρατήσουμε clean sheets. Θα το δεχόμουν αυτό όλη την ώρα. "












Τώρα στην πέμπτη του σεζόν στο Anfield, ο Mignolet είναι ένα από τα πιο έμπειρα μέλη της ομάδας του Klopp και έχει παίξει το ρόλο του βοηθώντας τον Trent Alexander-Arnold να εγκατασταθεί στην πλευρά λόγω της απουσίας του τραυματία Nathaniel Clyne.

Το νεαρό full-back απόλαυσε ένα ονειρικό ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τους Reds καθώς έβαλε το πρώτο γκολ του για το σύλλογο με απευθείας φάουλ από τα 25 μέτρα.

  ''Σε έναν νεαρό παίκτη όπως ο Trent, προσπαθώ να του δώσω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες'', είπε ο Mignolet.

  "Μιλούσα σε αυτόν μετά το παιχνίδι και είναι τόσο καλός παίκτης. Γίνομαι 30 το επόμενο έτος και είμαι ένας από τους παλαιότερους στο dressing room, γι'αυτό προσπαθώ να βοηθήσω."

  Τώρα η εστίαση στρέφεται στη σύγκρουση στο Σάββατο με την Crystal Palace, που έχει κερδίσει τα τελευταία τρία ταξίδια της στο Anfield.

Ο Mignolet λέει ότι οι παίκτες πρέπει να "κοιτάξουν στον καθρέφτη" και να δουν εκεί όπου μπορούν να βελτιωθούν καθώς οι Reds φαίνονται να δίνουν μια πολύ πιο σύνθετη απόδοση.

  " Όταν βρίσκεσαι στο προσκήνιο και παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο, στην Premier League και στο Champions League, θα υπάρξουν πάντα πράγματα που θα σου καταλογίζουν", πρόσθεσε.

  "Πρέπει να είσαι αρκετά ισχυρός χαρακτήρας για να το αντιμετωπίσεις. Προσπαθούμε μόνο να βελτιωθούμε στην προπόνηση και να δημιουργήσουμε το καλύτερο ομαδικό πνεύμα για να αντιμετωπίσουμε τα πάντα.

  "Νομίζω ότι έχουμε τόσο μεγάλη ποιότητα μέσα στην ομάδα και με αυτό που μάθαμε στα τελευταία 10 παιχνίδια της περασμένης σεζόν μπορούμε σίγουρα να είμαστε επιτυχημένοι.

  "Πρέπει να προσπαθήσουμε να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να πούμε ότι μόνο εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε. 

  "Ξέρουμε πόσο καιρό έπρεπε να αγωνιστούμε για να πάρουμε την τέταρτη θέση στην Premier League και δεν θέλουμε να το πετάξουμε.

  "Πρέπει να νικήσουμε την Crystal Palace και στη συνέχεια να κερδίσουμε και τον προκριματικό του Champions League."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.