Πρώτη νίκη στη σεζόν με... πιεσόμετρα στο χέρι

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
2η αγων. Premier League 2017-18

Αν και βρέθηκε σε μέτρια μέρα, η Λίβερπουλ μπορεί να αγχώθηκε για αρκετό διάστημα αλλά κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Κρίσταλ Πάλας στο Άνφιλντ χάρη σε γκολ του Μανέ, κι έτσι πανηγύρισε την πρώτη νίκη της στη φετινή σεζόν!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με τη Χόφενχαϊμ (Τετάρτη 23/8, 21:45 - Cosmote Sport 3 HD) στον επαναληπτικό των play off του Champions League.

Το πήγαινε για δεύτερη συνεχόμενη γκέλα στο φετινό πρωτάθλημα αλλά τελικά την απέφυγε. Χάρη στον γνωστό... λυτρωτή της.


Ο Κλοπ άφησε εκτός ενδεκάδας ορισμένους βασικούς ενόψει της ρεβάνς με τη Χόφενχαϊμ και έβλεπε για 73' την ομάδα του να ψάχνει εναγωνίως το γκολ για να σπάσει την κατάρα με την Κρίσταλ Πάλας, και τελικά σαν από μηχανής Θεός, ο Μανέ βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος, κι έδωσε τη νίκη στη Λίβερπουλ με 1-0 επί της Κρίσταλ Πάλας, η οποία είχε κι εκείνη τις ευκαιρίες της για να σκοράρει.

Θετικότατο ντεμπούτο για τον Ρόμπερτσον ως αριστερό μπακ, όπως πολύ σημαντική και η συμβολή του Σολάνκε στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

*Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη.




Το ματς

Ανιαρό πρώτο ημίχρονο, χωρίς τη σπουδαία φάση


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά στο παιχνίδι, με τον Ρόμπετρσον να είναι αρκετά δραστήριος στο ντεμπούτο του στο αριστερό άκρο της άμυνας, και να προκαλεί προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Παρ' όλα αυτά, η Κρίσταλ Πάλας κυκλοφορούσε με άνεση την μπάλα στη μεσαία γραμμή, και πλησίαζε με ευκολία την περιοχή του Μινιολέ.

Στο 15' ήρθε η πρώτη καλή φάση στο παιχνίδι, με τον Ρόμπερτσον να κάνει τη σέντρα από τ' αριστερά αλλά η κεφαλιά του Ματίπ πέρασε πάνω από την εστία του Χένεσι. Μετά από εκείνο το σημείο, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τους "αετούς" να αμύνονται καλά και να κλείνουν τους διαδρόμους.

Στάριτζ (28') και Φιρμίνο (41') προσπάθησαν να απειλήσουν χωρίς επιτυχία, όπως και ο Λόφτους-Τσικ στο 42' με τον Μινιολέ να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Αγχώθηκε αλλά την... σκαπούλαρε με τον Μανέ

Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ εξακολουθούσε να κυριαρχεί στο παιχνίδι, έφτασε μάλιστα να έχει κατοχή 70-30% υπέρ της αλλά έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και δεν μπορούσε να ηρεμήσει το παιχνίδι της.


Στο 56', ο Χένεσι μπλόκαρε ωραία το σουτ του Βαϊνάλντουμ ενώ δύο λεπτά αργότερα, η Κρίσταλ Πάλας άγγιξε το 0-1 αλλά ο Μπεντέκε, παρότι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, δεν ευστόχησε, χάνοντας εκπληκτική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους.


Φιρμίνο (58'), Χέντερσον (61') και Μανέ-Βαϊνάλντουμ (71') προσπαθούσαν να νικήσουν τον Χένεσι αλλά μάταια. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός όμως, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα.





Ο Μανέ συνεργάστηκε ωραία με τον Ρόμπερτσον, ο Μιλιβόγιεβιτς πηγαίνει να απομακρύνει την μπάλα αλλά κάνει λάθος, και με την σημαντική παρεμβολή του (νεοεισελθόντα) Σολάνκε στο παιχνίδι, η μπάλα κατέληξε στον Μανέ, κι αυτός από κοντά έκανε το 1-0, λύνοντας τον γόρδιο δεσμό για τη Λίβερπουλ στο 73'!


Μετά το γκολ ακολούθησε άλλη μια σωρεία ευκαιριών για τους κόκκινους, με το παιχνίδι να παίρνει άγρια μορφή αλλά τον Χένεσι να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις και να σταματάει κατά σειρά Μανέ, Φιρμίνο, Σολάνκε και Σαλάχ, με το 1-0 ωστόσο, να παραμένει ως το τέλος.

Σχόλιο


Δίκαιη νίκη, κυρίαρχη η Λίβερπουλ στο παιχνίδι, θα μπορούσε να είχε πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις το σκορ προς το τέλος αλλά το σημαντικό στην υπόθεση είναι οι τρεις βαθμοί. Κι αυτό ίσως να ενισχύεται από τη σκέψη ότι, η Λίβερπουλ παίζει εντός την επόμενη αγωνιστική με την Άρσεναλ (27/8) και την αμέσως επόμενη – μετά τη διακοπή για τις εθνικές υποχρεώσεις – εκτός με τη Μάντσεστερ Σίτι (9/9).

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΜινιολέ, Γκόμεζ, Κλάβαν, Ματίπ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (71' Σολάνκε), Χέντερσον, Μίλνερ, Φιρμίνο (90' Λόβρεν), Στάριτζ (61' Σαλάχ), Μανέ
Κρίσταλ ΠάλαςΧένεσι, Φόσου Μενσά, Νταν, Τόμκινς, Γουόρντ, Μιλιβόγεβιτς (77' Κάικαϊ), Πάντσεον (73' Μακάρθουρ), Φαν Άανχολτ (84' Σλουπ), Λόφτους-Τσικ, Μπεντεκέ, Τάουνσεντ








Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Gomez (@joegomez5) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη andrew robertson (@andyrobertson94) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.