Poetry in Motion!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
3η αγων. Premier League 2017-18

Μια εξωπραγματική Λίβερπουλ, με τρομερή ενέργεια και πάθος, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο, έκανε πάρτι στο Άνφιλντ, διαλύοντας με 4-0 την Άρσεναλ, η οποία στεκόταν ανήμπορη στο γήπεδο!

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους - μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων - ακόμα ένα ντέρμπι, με τη Μάντσεστερ Σίτι (Σάββατο 9/9, 14:30), στο Έτιχαντ, για την τέταρτη αγωνιστική της Premier League.

Μπορεί να έχει τις... μιζέριες της με την άμυνα αλλά αν βρεθεί στην καλή της μέρα, μπορεί να διαλύσει κάθε ποδοσφαιρική λογική.


Η Λίβερπουλ έθεσε σε πλήρη λειτουργία το αγαπημένο heavy metal football του Κλοπ, άγγιξε το τέλειο και δίχως να κινδυνέψει ούτε μία φορά στην άμυνα, ισοπέδωσε κανονικά και με τον νόμο την Άρσεναλ, επικρατώντας με 4-0 και δίνοντας ρεσιτάλ θεάματος στο Άνφιλντ!

Ο Κλοπ εξέπληξε αρκετούς με την επιλογή του να θέσει βάσικο τον Κάριους, ο οποίος δεν κινδύνεψε σε καμία φάση του παιχνιδιού αλλά φάνηκε ολίγον τι... αγχωμένος.


Η Λίβερπουλ ήταν κυρίαρχη από την αρχή ως το τέλος, δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού και με τριάδα-φωτιά στην επίθεση (Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο) αλλά και τον Στάριτζ που ήρθε από τον πάγκο, οι κόκκινοι σε μια ονειρική εμφάνιση, έπιασαν την Άρσεναλ απ' τον λαιμό και την... έπνιξαν δίχως έλεος.

Μια Άρσεναλ που ήταν το φάντασμα του εαυτού της στο γήπεδο, χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να απειλήσει, καθώς δεν είχε ούτε μία τελική στον στόχο.

Το ματς

Η επιτομή της εκρηκτικότητας

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν... φουριόζοι το παιχνίδι, και μόλις στο 6' η κεφαλιά του Τσαν πέρασε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, η Άρσεναλ απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Κάριους αλλά το πλασέ του Σάντσες κατέληξε ψηλά.


Το παιχνίδι δεν άργησε να... ανάψει για τα καλά, και στο 10', ο Τσαν έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά στον Σαλάχ, αυτός έκανε την προβολή από κοντά κι ενώ όλοι ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν, ο Τσεχ κατάφερε να αποκρούσει εξ επαφής και να απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα του. Όχι όμως για πολύ, καθώς λίγο αργότερα, οι κόκκινοι πήραν κεφάλι στο σκορ.


Ο Τζάκα έχασε την μπάλα, οι κόκκινοι ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση και μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Γκόμεζ έβγαλε γλυκιά σέντρα από τα δεξιά, κι ο Φιρμίνο με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 17'!


Το γκολ του Βραζιλιάνου ήταν μόνο η αρχή για τη Λίβερπουλ, η οποία έβαλε κάτω την Άρσεναλ και την έκανε ό,τι ήθελε. Στο 19' ο Χέντερσον δεν μπόρεσε να βρει στόχο από πλάγια δεξιά και στο 25' ο Σαλάχ πάτησε περιοχή, απέφυγε ωραία τον Μπεγερίν αλλά ο Τσεχ απέκρουσε το σουτ που επιχείρησε ο Αιγύπτιος.

Στο 32', ο Βαϊνάλντουμ έκανε την κεφαλιά προς τα πίσω στον Μανέ, αυτός έπιασε ένα δυνατό βολέ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Όλα αυτά την ώρα που η Άρσεναλ αμυνόταν μαζικά και η Λίβερπουλ είχε όλο τον χώρο δικό της για να ανέβει να πιέσει. Ώσπου η πίεση καρποφόρησε (ξανά).


Η Άρσεναλ έχασε την μπάλα, οι κόκκινοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Φιρμίνο να βρίσκει τον Μανέ, ο οποίος πάτησε περιοχή από τα αριστερά, απέφυγε τον Χόλντινγκ, και με εξαιρετικό δυνατό πλασέ, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσεχ, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνία για το 2-0 στο 40'!

Άπιαστη και στην επανάληψη η Λίβερπουλ, μαγικός Σαλάχ

Η... τρελή κυριαρχία της Λίβερπουλ συνεχίστηκε για τα καλά και στο δεύτερο μέρος. Στο 54' ο Μονρεάλ έκανε λάθος, ο Σαλάχ πήρε την μπάλα, διέσχισε το μισό γήπεδο αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Τσεχ, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Χέντερσον σούταρε ψηλά. Τρία λεπτά αργότερα όμως, οι κόκκινοι έβαλαν τέλος σε όποια όνειρα της Άρσεναλ να πάρει κάτι από το παιχνίδι.


Οι "κανονιέρηδες" κέρδισαν κόρνερ, ο Χέντερσον απομάκρυνε, η μπάλα κατέληξε στον Μπεγέριν που έκανε τραγικό λάθος, το οποίο εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον ο Σαλάχ, διέσχισε ξανά το μισό γήπεδο, βγήκε μόνος του τετ-α-τετ με τον Τσεχ και αυτή τη φορά τον νίκησε για το 3-0 στο 57'!


Η εικόνα του γονατισμένου και αποκαρδιωμένου Σάντσες μετά το γκολ του Αιγύπτιου, μη μπορώντας να πιστέψει την εξέλιξη του παιχνιδιού, συνόψιζε την εμφάνιση της Άρσεναλ στο παιχνίδι. Η ομάδα του Βενγκέρ απείλησε μια και μοναδική φορά με αξιώσεις τα καρέ του Κάριους στο 69' με τον νεοεισελθών Λακαζέτ να σουτάρει αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από την εστία.

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει μέχρι το τέλος. Πιο κοντά ήταν η Λίβερπουλ σ' ένα τέταρτο γκολ παρά να μειώσει η Άρσεναλ. Και κάπως έτσι έγινε.


Στο 69', ο Μανέ βγήκε μόνος του με τον Τσεχ αλλά ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ απέκρουσε, ενώ λίγο αργότερα, ο Τσαν κουβάλησε όσο έπρεπε την μπάλα, την έδωσε στον Σαλάχ, αυτός με ωραία σέντρα βρήκε τον Στάριτζ (που είχε περάσει στη θέση του Μανέ), κι ο Άγγλος δεν δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό 4-0 με κοντινή κεφαλιά, δίνοντας έτσι διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των κόκκινων!

Σχόλιο


Όλα έγιναν όπως έπρεπε για τη Λίβερπουλ. Γρήγορο γκολ, πίεση, κι άλλη πίεση, κι άλλο γκολ, ανεβάσματα, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας, κι άλλο γκολ. Ο Κλοπ είδε την ομάδα του να κάνει κομματάκια την Άρσεναλ, να παίζει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και να βάζει στο σακούλι ακόμα τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Οι συνθέσεις

Λίβερπουλ: Κάριους, Γκόμεζ, Ματίπ, Λόβρεν, Μορένο, Χέντερσον, Τσαν (84' Γκρούιτς), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ (74' Στάριτζ), Φιρμίνο (80' Μίλνερ).
ΆρσεναλΤσεχ, Χόλντινγκ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Τζάκα, Ράμσεϊ (46' Κοκλέν), Μπεγιερίν, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν (62' Λακαζέτ), Μεσούτ Εζίλ, Αλέξις Σάντσες (62' Ζιρού), Γουέλμπεκ







Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Sturridge - Dstudge (@iamdanielsturridge) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Moreno (@amplfc18) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Adam Lallana (@officiallallana) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loris Karius (@lorisk21) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Gomez (@joegomez5) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mohamed Salah (@mosalah22) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.