Klopp: "Μπορούμε να το κάνουμε κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες"

Ο Jurgen Klopp επαίνεσε την "τέλεια" εμφάνιση της Liverpool, εξήγησε την απόφαση να ξεκινήσει τον Loris Karius και μίλησε για μεταγραφές, μετά την νίκη της ομάδας του με 4-0 επί της Arsenal στο Anfield.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κουντούρης


Με τα γκολ των Roberto Firmino, Sadio Mane, Mohamed Salah και Daniel Sturridge οι Reds πέτυχαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις, στο τελευταίο παιχνίδι πριν την διακοπή για τις Εθνικές ομάδες.

Διαβάστε τι δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός μετά το τέλος του αγώνα για...

Την συνολική αντίδρασή του για την εμφάνιση της Liverpool...

Μέχρι τώρα στην σεζόν, έχουμε μάθει διάφορα πράγματα από κάθε εμφάνιση και κάθε αγώνα που έχουμε παίξει. Με την Watford δεν ήταν τόσο άσχημα όσο θέλει ο κόσμος να το βλέπει, γιατί δεν είναι εύκολο να κερδίσεις εκεί μέσα και ήμαστε κοντά, αλλά αμυνθήκαμε υπερβολικά γιατί θέλαμε το αποτέλεσμα. Αυτό το κάναμε ήδη καλύτερα στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Hoffenheim, απέναντι σε έναν εξαιρετικά δύσκολο αντίπαλο. Μετά χτίσαμε πάνω σε αυτό και κόντρα στην Crystal Palace. Ναι, δε μπορούσαμε να πετύχουμε πολλά γκολ, αλλά και τα γκολ που δέχεσαι μετράνε.

Μετά κάναμε ένα φανταστικό παιχνίδι με την Hoffenheim και σήμερα ήταν το επόμενο βήμα και το κάναμε ξανά. Αυτή ήταν η μεγαλύτερή μας πρόκληση σήμερα. Πρέπει να μάθουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα σαν αυτά κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα μέσα στη σεζόν. Θέλαμε να το δείξουμε σήμερα, να δείξουμε την επιθυμία μας, να δείξουμε την απληστία μας και να δείξουμε την φιλοδοξία μας απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Ποτέ δεν ξέρεις αν μπορείς να κερδίσεις το παιχνίδι, αλλά δε σκεφτήκαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι πιο πολύ από την εμφάνιση. 

Την εμφάνιση του Joe Gomez...

Καλή. Πολύ σημαντικό για εμάς. Είδα εξαιρετικά καλές εμφανίσεις και από τους 11 βασικούς. Ακόμα και ο Daniel μπήκε και έβαλε το λιθαράκι του. Επίσης ο Millie πολύ, πολύ σημαντικός και ο Marko έκανε τη δουλειά, οπότε αυτό είναι καλό. Το χρειαζόμαστε αυτό. Ο Joe χρειάστηκε χρόνο για να επιστρέψει σε αυτή την κατάσταση. Το ξέρει καλύτερα από όλους, είναι νέος, όχι πολύ μεγαλύτερος από τον Trent -ο οποίος μπορούσε να παίξει, αλλά αφού είχαμε την επιλογή τον αφήσαμε να ξεκουραστεί. Ήταν ωραίο να βλέπεις τον Joe. Πραγματικά δυνατός. Πραγματικά ώριμος. Είπα μετά το παιχνίδι "καλωσήρθες στο ενήλικο ποδόσφαιρο", γιατί αυτό ήταν 100% ενήλικο ποδόσφαιρο, πολύ δυνατές διεκδικήσεις, όχι άτσαλες, απλά δυνατές. Ήταν ωραίο.

Την τόσο καλή εμφάνιση δεδομένων των απουσιών...

Ποτέ δεν ήμουν ή σκέφτηκα έτσι. Αυτό που κάνουμε είναι ανεξάρτητο από τους παίκτες. Αν χάσεις υπερβολικά πολλά δεν υπάρχει πιθανότητα, κανείς δε μπορεί να κάνει το ίδιο. Αλλά ποτέ δε σκεφτόμαστε το ποιοι λείπουν, ακόμα κι αν ξέρουμε πόσο μεγάλα είναι τα προβλήματα όταν δεν έχεις στη διάθεσή σου τόσο ποιοτικούς παίκτες. Δεν είμαι χαρούμενος γι' αυτό, βασικά το περίμενα. Είναι η δουλειά μας, ποτέ δεν θα ακούσετε δικαιολογία για το ότι δε τα καταφέραμε εξαιτίας αυτού ή του άλλου. Είναι έντονο, αλλά ξέρουμε ότι δε μπορούμε να παρατάσουμε τους ίδιους 11 για πέντε ή έξι μήνες, οπότε πρέπει να έχουμε ευκαιρίες για να αλλάζουμε διαφορετικές θέσεις. Σήμερα αποφασίσαμε για ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Σκέφτηκα πολύ για την εντεκάδα και ποιους μπορούσαμε να αλλάξουμε και είχαμε ευκαιρία να το κάνουμε, αλλά όλοι έδειχναν τόσο θετικοί μετά τον αγώνα με την Hoffenheim, που σκέφτηκα "πάμε, ας προσπαθήσουμε ξανά". Και προφανώς δούλεψε.

Την ξεκούραση του Mignolet...

Η ένταση για έναν τερματοφύλακα είναι διαφορετική. Όχι φυσική, αλλά σωματική. Θέλαμε να έχουμε τρεις δυνατούς τερματοφύλακες, αλλά δε μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε όπως αν είχαμε ένα καθαρό νούμερα δύο και νούμερο τρία. Ο Simon είναι σίγουρα νούμερο ένα, αλλά οι άλλοι όχι καθαρό δύο και τρία, είναι πραγματικά δυνατοί τερματοφύλακες.

Ο Simon τα πήγε απίστευτα καλά μέχρι τώρα και κέρδισε την κούρσα στην προετοιμασία. Είναι μηχανή, είναι πάντα εκεί, είναι αξιόπιστος και οι άλλοι είχαν κάποια μικρά προβλήματα με τραυματισμούς και τέτοια. Του το είπα χθες και δεν ήταν ότι με αγκάλιασε και με ευχαρίστησε, αλλά ήθελα να τον ξεκουράσω και ήθελα τον Loris στο τέρμα αυτή τη φορά. 

Είχε πολλά καλά πράγματα, έπαιξε καλά, αν και ήταν υπερβολικά άνετος σε μερικές περιπτώσεις. Το κοινό είναι λίγο έκπληκτο, αλλά οι παίκτες δεν πρέπει λόγω προσανατολισμού. Πρέπει να παίζεις σε κλειστούς χώρους ως τερματοφύλακας. Έκανε καλή δουλειά σήμερα, είμαι χαρούμενος γι' αυτό. 

Το ποιος θα παίξει κόντρα στην Manchester City...

100% αν δε συμβεί κάτι ο Simon.

Το αν περιμένει να είναι απασχολημένος τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών...

Θα δούμε... χωρίς παιχνίδια, ελπίζω να απολαύσετε τις επόμενες πέντε με έξι μέρες με όλες τις φήμες. Δεν ανυπομονώ, αλλά είναι μέρος του παιχνιδιού.
Share on Google Plus

About Dimitris Kountouris

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.