Μικρό το κακό

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
Φιλικά προετοιμασίας 2017-18

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή της από το παιχνίδι με τη Μπάγερν, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να κατακτήσει το Audi Cup καθώς ηττήθηκε από την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους (και τελευταίος πριν την πρεμιέρα της Premier League), με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (Σάββατο 5/8, 19:15) στο Δουβλίνο.

Έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό η Λίβερπουλ.

Στον (άτυπο, πάντα) τελικό του Audi Cup, Λίβερπουλ και Ατλέτικο αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στην κανονική διάρκεια, και οι Μαδριλένοι επικράτησαν με 5-4 στα πέναλτι.


Ο Κλοπ παρέταξε την εντεκάδα των κόκκινων με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τη Μπάγερν κι έδωσε ευκαιρίες σε νέα παιδιά (χρησιμοποίησε τον Εγιάρια για πρώτη φορά στην καλοκαιρινή προετοιμασία και τον Γουόρντ κάτω από τα δοκάρια - ο οποίος ήταν εξαιρετικός.

Ο Μπαρέ άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, για να έρθει ο Φιρμίνο να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στα πέναλτι, εκεί όπου οι "ροχιμπλάνκος" έκαναν το 5/5 ενώ "μοιραίος" για τη Λίβερπουλ στάθηκε ο Χέντερσον που αστόχησε.

Το ματς

Μία φάση, ένα γκολ στο πρώτο μέρος

Ο Κλοπ παρέταξε την εντεκάδα της Λίβερπουλ με αρκετές αλλαγές από το παιχνίδι με τη Μπάγερν, με την αμυντική τετράδα να μοιάζει νευρική στα πρώτα λεπτά, την ώρα που η Ατλέτικο είχε τον έλεγχο και έδειχνε αποφασιστική στις κινήσεις της.

Όσο περνούσε η ώρα, οι κόκκινοι ανέβαιναν και πλησίαζαν την εστία του Μόγια, με τον Μανέ να ηγείται της επίθεσης αλλά να μην μπορεί να σκοράρει για την ομάδα του.


Ωστόσο, η Ατλέτικο απέκτησε ξανά τον έλεγχο του κέντρου, και λίγο μετά το ημίωρο, πήρε κεφάλι στο σκορ. Ο Κρέινβαϊτερ βρέθηκε στο δεξί άκρο της κόκκινης άμυνας, έβγαλε την παράλληλη μπαλιά στον Κορέα, ο οποίος έκανε το πλασέ στην κίνηση από κοντά αλλά ο Γουόρντ έδιωξε εντυπωσιακά με την μπάλα να πηγαίνει στο οριζόντιο δοκάρι, και μετά ο Μπάρε σε κενή εστία έκανε το 1-0 για τους Ισπανούς.

Λίγες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθε στο τέλος η ισοφάριση


Με τους Ματίπ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Γκρούγιτς, Κεντ και Φιρμίνο να περνούν στο παιχνίδι, η Λίβερπουλ βελτιώθηκε κατά έναν βαθμό, ανέβασε ρυθμό, πίεσε αλλά δεν δημιούργησε πολλές φάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Γκρούγιτς (64') και Οριζί (78') απείλησαν για τους κόκκινους με την άμυνα των Ισπανών να απομακρύνει τον κίνδυνο, ενώ κι ο Ρόμπερτσον φάνηκε αρκετά δραστήριος από τα πλάγια.


Η Λίβερπουλ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα όταν ο Οριζί έπεσε κάπως... εντυπωσιακά στη μεγάλη περιοχή κι ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Φιρμίνο ο οποίος έκανε το 1-1 στο 83'!

"Μοιραίος" ο Χέντερσον στη διαδικασία των πέναλτι


Σύμφωνα με τους κανονισμούς του τουρνουά, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, δεν ακολουθείται παράταση αλλά κατευθείαν πέναλτι. Εκεί Φιρμίνο, Οριζί, Κεντ, Γκρούγιτς ήταν εύστοχοι, ενώ ο Χέντερσον αστόχησε για τη Λίβερπουλ, δίνοντας έτσι τον άτυπο τίτλο του Audi Cup στην Ατλέτικο.

Για την ομάδα του Σιμεόνε σκόραραν οι Γκριεζμάν, Τόρες, Γκάμπι, Νίκο και Φιλίπε Λουίς.

Σχόλιο


Δεύτερο παιχνίδι σε λιγότερο από 24 ώρες. Λογικές οι πολλές αλλαγές απ' τον Κλοπ, λογική και η έλλειψη χημείας μέσα στο γήπεδο. Περισσότερο σαν τεστ των νέων το είδε ο Γερμανός, παρά σαν τελικό φιλικού τουρνουά. Λίγες ευκαιρίες, φρέσκα πρόσωπα και πολύ καλή εμφάνιση από όλους τους μικρούς που αγωνίστηκαν, και ιδίως για τον Γουόρντ (τον τρίτο τερματοφύλακα της ομάδας), ο οποίος στάθηκε στο ύψος του σε όλο το παιχνίδι αλλά ατύχησε σε μια φάση.

Οι συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης: Μόγια, Βρσάλικο (73' Χουανφράν), Χιμένεθ, Λούκας (74' Γκαϊτάν), Σέρτζι (60' Φιλίπε Λουίς), Κρέινβαϊτερ (74' Ολάμπε), Αουγκούστο (60' Γκάμπι), Τόμας (73΄Σάβιτς), Μπάρε (60' Γκριεζμάν), Κορέα (74' Τόρες), Βιέτο (74' Ντιεντίου)

Λίβερπουλ: Γουόρντ, Φλάναγκαν (47' Χέντερσον), Γκόμες (74' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Κλάβαν, Μίλνερ (47' Γκρούγιτς), Τσαν (47' Ματίπ), Βαϊνάλντουμ (66' Εγιαρια), Λαλάνα (47' Ρόμπερτσον), Γούντμπερν (47' Κεντ), Μανέ (47' Φιρμίνο), Σολάνκε (66' Οριζί)
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jordan Henderson (@jhenderson) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.