Ανάλυση: Young Boys

Με πολλά όνειρα και αρκετές φιλοδοξίες θα μπουν στην κληρωτίδα οι Ελβετοί, μετά την σπουδαία πρόκριση που πήραν το βράδυ της Τετάρτης, ελπίζοντας σε ανάλογη Ευρωπαική συνέχεια, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Ανάλυση άλλων πιθανών αντιπάλων: Hoffenheim | Βasaksehir | Nice | Steaua Bucharest

YOUNG BOYS:

Ανασκόπηση περυσινής σεζόν:
Βρισκόμενη για ακόμα μια χρονιά στην σκιά της πρωταθλήτριας επί οχτώ συναπτά έτη, Basel, η Young Boys προσπάθησε για το θαύμα του τίτλου όμως δεν τα κατάφερε, παίρνοντας την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, με συχνά προβλήματα στην απόδοση της.
Τερμάτισε με 69 βαθμούς, έχοντας 20 νίκες, 9 ισοπαλίες και 7 ήττες, με το εισιτήριο εξόδου στο Champions League να της δίνει το δικαίωμα για επιπλέον όνειρα.

Αρκετά καλή στην έδρα της, όμως πάρα πολύ άσχημη μακριά από αυτή, όπου και κέρδισε μόλις τους 28 από τους συνολικά 69 βαθμούς που μάζεψε.

Παίκτες - κλειδιά:
Σε ένα αρκετά νεανικό ρόστερ με αρκετούς Ελβετούς, όπως είναι φυσιολογικό είναι λίγοι οι παίκτες που κάνουν πολύ έντονα την διαφορά, που μπορούν να βγουν μπροστά σε μεγάλα παιχνίδια.
Ένας εξ αυτών, είναι ο επιθετικός Guillaume Hoarau, που θεωρείται ο ''σταρ'' της ομάδας, αγωνιζόμενος παλαιότερα στην Paris Saint-Germain, είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί να σε ''χτυπήσει'' εντός περιοχής.
Βρίσκεται στα 33 του χρόνια, κατάγεται από την Γαλλία κι έχει το γκολ στο αίμα του, καθώς ενδεικτικό είναι πως την περυσινή σεζόν σε 30 αγώνες πέτυχε 25 τέρματα.
Από εκεί και πέρα, άλλα μεγάλα αστέρια της ομάδας, είναι ο εξτρέμ Yoric Ravet (Γάλλος, 27 ετών), ο Djibril Sow (Σενεγαλέζος με Ελβετική υπηκόοτητα, 20 ετών), ο Kevin Mbabu (Ελβετός, 22 ετών) και ο Sekou Sanogo (Ιβοριανός, 28 ετών).

Προηγούμενος γύρος:
Για να βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής, ξεπέρασε έναν μεγάλο αντίπαλο, την Dynamo Kiev, γυρνώντας εντυπωσιακά το ζευγάρι, μπορεί να ηττήθηκε με 3-1 στην Ουκρανία, όμως το εκτός έδρας γκολ ήταν πολύ σημαντικό.
Η πρόκριση παίχτηκε στην Ελβετία, όπου η Young Boys πήρε το αποτέλεσμα που επιθυμούσε, κερδίζοντας με 2-0, χωρίς να αφήσει τους Ουκρανούς να κάνουν ούτε φάση (!), παίρνοντας την πρόκριση για τα Play Off!

Προπονητής:
Ένας πρώην διεθνής Αυστριακός βρίσκεται στον πάγκο των Ελβετών και ο λόγος είναι για τον Adi Hütter.
Ο 47χρονος πρώην μέσος, φαίνεται πως έχει βρει την...Ιθάκη του στην Young Boys, στης οποίας τον πάγκο κάθεται από το 2015.
Παρ 'όλα αυτά, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει κανένα τρόπαιο με την ομάδα του.
Φημίζεται για το επιθετικό του παιχνίδι, όπως και για τον τρόπο που δουλεύει πάνω στην κατοχή της μπάλας.
Μεγάλο αγκάθι του τα τελευταία χρόνια ήταν η άμυνα, κάτι που φέτος θέλει να το διορθώσει.

Αφίξεις - Αποχωρήσεις:
Παίρνοντας μόνο νεαρούς κι ελεύθερους ποδοσφαιριστές, η Young Boys και ο προπονητής της φροντίζουν εξαιρετικά για το μέλλον του συλλόγου.
Έφεραν στην Ελβετία με κανονική μεταγραφή μόνο τον Djibril Sow, έναντι δύο εκατομμυρίων από την Gladbach και απέκτησε ως ελεύθερους τους παρακάτω έξι ποδοσφαιριστές: Christian Fassnacht, Kasim Nuhu, Jean-Pierre Nsamé, Kevin Mbabu (πρώην της Newcastle), Jordan Lotomba & Roger Assalé.
Ωστόσο, η ομάδα έβγαλε πολλά λεφτά από τις αποχωρήσεις, εισπράτωντας 12 εκατομμύρια ευρώ για την πώληση του ταλαντούχου μέσου Denis Zakaria για την Gladbach και άλλα 5 εκατομμύρια από την πώληση του τερματοφύλακα Yvon Mvogo στην Leipzig.
Τέλος, από τον σύλλογο αποχώρησαν και οι Jan Lecjaks, Michael Frey.

Σύστημα - Προσοχή:
Το 4-4-2 χρησιμοποιεί ο Hutter και όπως φαίνεται μέχρι στιγμής του έχει βγει αρκετά, καθώς η Young Boys παίζει πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο.
Όπως σας είπαμε, πήρε την πρόκριση απέναντι στους Ουκρανούς χωρίς να δεχθεί ούτε μια φάση στο δεύτερο παιχνίδι και αυτό δείχνει κατά πολύ την δουλειά που γίνεται στις τάξεις του συλλόγου.
Να σημειωθεί, ότι το Ελβετικό πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη και η Young Boys βρίσκεται στην κορυφή, κάνοντας το 2/2 με 6-0 τέρματα υπέρ της, νικώντας μάλιστα στην πρώτη αγωνιστική την πρωταθλήτρια Basel.

Η Liverpool πρέπει να προσέξει τους Ελβετούς, που παρ 'ότι δεν φαίνονται όνομα που φοβίζει, είναι μια επικίνδυνη ομάδα που δεν χρειάζεται υποτίμηση.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.