Ανάλυση: Medipol Başakşehir

Η...πρωτάρα στο Champions League, Medipol Basaksehir, ή αν προτιμάτε Istanbul Basaksehir, βρίσκεται ανάμεσα στις πιθανές αντιπάλους της Liverpool και μέσα από το site μας έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε την Τουρκική ομάδα.
Ανάλυση άλλων πιθανών αντιπάλων: Hoffenheim | Young Boys | Nice | Steaua Bucharest

MEDIPOL BASAKSEHIR:

Ανασκόπηση περυσινής σεζόν:
Οι Τούρκοι, έχουν κάνει ένα πολύ όμορφο ταξίδι, με πολλούς να το θεωρούν ως ένα μεγάλο ''παραμύθι''.
Ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία της Τουρκίας τη σεζόν 2014/15 και αμέσως έκαναν αισθητή την παρουσίας τους, παίρνοντας εισιτήριο για το Europa League, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση, κάτι που έκαναν και την αμέσως επόμενη σεζόν, βγαίνοντας και πάλι πέμπτοι.

Όλοι στις τάξεις της ομάδας περίμεναν πλέον το βήμα παραπάνω, κάτι που το έκαναν τη σεζόν που μας πέρασε, φτάνοντας μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, χάνοντας το τις τελευταίες αγωνιστικές από την Besiktas.
Κάνοντας μια μαγική πορεία, κατάφεραν να τερματίσουν στην δεύτερη θέση με 73 βαθμούς, έχοντας 21 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόνο 3 ήττες, οι οποίες ήταν όλες εκτός έδρας.
Πολλοί μίλησαν για παραμύθι αντίστοιχου με της Leicester την σεζόν 2015/16, όπου οι Foxes κατέκτησαν το πρωτάθλημα.

Παίκτες - κλειδιά:
Αρκετά είναι τα γνωστά ονόματα που διαθέτουν οι Τούρκοι, φτιάχνοντας ένα δυνατό σύνολο, καθώς θέλουν πάρα πολύ την Ευρωπαική διάκριση.
Το αστέρι της ομάδας, είναι ο γνώριμος μας από το Αγγλικό ποδόσφαιρο, Emanuel Adebayor.
Στα βαρόμετρα του συλλόγου, βρίσκονται επίσης και οι Gael Clichy από την Manchester City, Eljero Elia, Gokhan Inler, Edin Visca και ο γκολκίπερ Volkan Babacan.
Στην Basaksehir αγωνίζονται επίσης και οι Manuel Da Costa, Stefano Napoleoni με θητεία σε Ολυμπιακό και Ατρόμητο, αντίστοιχα.

Προηγούμενος γύρος:
Για να βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής, ξεπέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο, την Club Brugge με ισοπαλία στο Βέλγιο (3-3) και νίκη στην Τουρκία (2-0).
Αγωνιζόμενοι αρκετά επιθετικά, οι Τούρκοι πέτυχαν μια σπουδαία ανατροπή στο Βέλγιο, όπου γύρισαν από το 2-0, για να πάρουν εν τέλει την ισοπαλία, παρ 'όλα αυτά η άμυνα τους αντιμετώπισε πάρα πολλά προβλήματα, καθώς ότι πήγαινε στην εστία, σχεδόν ''έγραφε''.
Στην συνέχεια όμως, στον επαναληπτικό, έκαναν μία εξαιρετική εμφάνιση, παίρνοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Προπονητής:
Με τον έμπειρο Abdullah Avci πορεύεται στον πάγκο της η Basaksehir, οδηγώντας την σε εξαιρετικές πορείες.
Ο Τούρκος προπονητής είναι 53 ετών και αρκετά γνωστός στην χώρα του, όπου σαν ποδοσφαιριστής μέτρησε 309 εμφανίσεις σε ομάδες της Τουρκίας.
Προπονητικά, έχει περάσει από τον πάγκο των Istanbulspor, Galatasaray 2 και Basaksehir για πρώτη φορά την πενταετία 2006-2011.
Μεταξύ άλλων, είχε καθίσει στον πάγκο της Εθνικής Τουρκίας για δύο χρόνια, το 2011 έως το 2013.

Αφίξεις - Αποχωρήσεις:
«Ταράζοντας» τα νερά του Τούρκικου ποδοσφαίρου, η Basaksehir έφερε στην ομάδα της τον Gael Clichy από την Man.City, τον Gokhan Inler από την Besiktas και τον Eljero Elia από την Feyenoord, ενώ μεταξύ άλλων απέκτησε και τους: Kerim Frei, Tunay Torun, Mevlut Erdinc, Aurelien Chedjou & Da Costa.
Στις αποχωρήσεις, παρελθόν αποτέλεσαν οι Cengiz Under για την Roma έναντι 11 εκατομμυρίων και ο Cenk Sahin.

Σύστημα - Προσοχή:
Με το κλασικό 4-2-3-1 κατεβάζει την ομάδα του ο Avci, παίζοντας αρκετά επιθετικά, καθώς διαθέτει αρκετούς ποδοσφαιριστές με επιθετικές αρετές.
Πολλές φορές παίζουν κυρίως από τα πλάγια, ενώ μεγάλο μέρος του παιχνιδιού στηρίζεται πάνω στον Adebayor, όπου τροφοδοτείται με βαθιές μπαλιές.

Αυτό που πρέπει να προσέξει η ομάδα μας αν κληρωθεί μαζί τους, είναι η επιθετική φλόγα που διαθετούν, καθώς και οι έμπειροι παίκτες που έχουν στο ρόστερ τους.
«Πληγή» αποτελεί η άμυνα τους, όπου δέχονται πολύ εύκολα γκολ.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.