Η ασθένεια που λέγεται ελληνική "δημοσιογραφία"...

Γραμμένο υπό την ιδιότητα μου ως ερασιτέχνης και - θέλω να πιστεύω - υποταγμένος στην αλήθεια και την δεοντολογία του επαγγέλματος που δεν ασκώ.

Γράφει ο Νίκος Γιαμπολδάκης 
Ο εναλλακτικός τίτλος ήταν "Ένα βολικό παραμύθι", αλλά τα πρόσωπα (νομικά και φυσικά) υπάρχουν: Barcelona, Coutinho, Liverpool. Προτάσεις επίσης υπάρχουν. Δεν είναι παραμύθι αυτό, πραγματικότητα είναι. Μια έννοια που αγνοούν (όχι εσκεμμένα, ελπίζω) τα διάφορα ελληνικά μέσα (τι ειρωνική λέξη, μεσολαβούν; Μεταδίδουν την είδηση στον αναγνώστη που απεγνωσμένα ψάχνει να διαβάσει μερικές γραμμές για να ενημερωθεί;).

Προς...έκπληξη (...) όλων ο Coutinho δεν έκλεισε ως την Παρασκευή όπως θα διαβάσατε στις στήλες των (επαναλαμβάνω με λύπη) επαγγελματικών και μη sites. Δεν έκλεισε ούτε σήμερα ωστόσο, όπως βάλθηκαν να σας κάνουν να πιστέψετε. Γιατί γράφουμε σήμερα αυτό το κείμενο; 
Με μόνα τα καταλανικά μέσα να έχουν το "αποκλειστικό" "ρεπορτάζ" ως τώρα, "έσκασε" προχθές νέο ρεπορτάζ από το beIn Sports Spain (προσοχή στο Spain), να αναφέρει πως η συμφωνία Barcelona-Liverpool (γιατί μόνο αυτή απέμενε, αφού ο παίκτης όπως "πληροφορούμασταν" τόσο καιρό έχει ήδη συμφωνήσει με τους Blaugrana) έχει κλείσει και η ανακοίνωση αναμένεται σήμερα, Δευτέρα 7 Αυγούστου. Οποία έκπληξη όμως, δημοσιογράφος του beIN Sports, ο Tancredi Palmeri, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, πως "η Barcelona αποφάσισε να ανεβάσει την προσφορά της για Coutinho στα 100εκ€. Η Liverpool λέγεται πως είναι αποφασισμένη να αρνηθεί" (ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν υιοθετούμε το ρεπορτάζ). Η ίδια πηγή αναιρεί την άλλη δηλαδή, ούτε καν διαφορετική. 

Μόλις μερικά λεπτά πριν, ελληνικό site που...εξειδικεύεται στο αγγλικό ποδόσφαιρο "βάφτιζε" έγκυρο το ESPN, και προανήγγειλε σκάσιμο βόμβας αφού "Barcelona και Liverpool συμφώνησαν στις £90εκ.". 
Θέλετε κι άλλο? "Η Liverpool ζητάει τον Lanzini από τη West Ham", ενημερωθήκαμε χθες από άλλο ελληνικό site, είδηση που χλιαρά ακούστηκε πριν 3-4 εβδομάδες και έκλεισε με το προληπτικό "Not for Sale" των Λονδρέζων. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν μεταδίδουμε σε καμία περίπτωση πως ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να γίνει η μεταγραφή του Coutinho στους Blaugrana. Αυτό δεν το ξέρει κανείς. Ακόμα και παρά τις διαβεβαιώσεις της FSG πως ο παίκτης δεν είναι προς πώληση, μια γενναιόδωρη προσφορά μπορεί στο κοντινό μέλλον να γλυκάνει τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων, και εμείς καταδικάζουμε τα αφιλτράριστα, παραπλανητικά, clickοθήρα "ρεπορτάζ" μου μεταδίδουν τα ελληνικά sites με τόση ασέβεια στη δεοντολογία του επαγγέλματος. 
Το LiverpoolFans.gr, το ερασιτεχνικό site αφιερωμένο στους Έλληνες και Κύπριους φιλάθλους της Liverpool, δηλώνει περήφανο που το τελευταίο τριήμερο έχει λάβει πάνω από 20 μηνύματα από φιλάθλους που ζητούν επιβεβαίωση των "ειδήσεων" που διαβάζουν. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως ο κόσμος εμπιστεύεται τους έγκυρους, έχοντες ή όχι την ιδιότητα των δημοσιογράφων. Συγχαρητήρια και στους "Έλληνες Υποστηρικτές Αγγλικού Ποδοσφαίρου (ΕΥΑΠ)" (link εδώ), που για το θέμα Coutinho έχουν μεταδόσει φήμες ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ πως πρόκειται για φήμες. Φαίνεται πως οι ερασιτέχνες σέβονται περισσότερο αυτό που κάνουν. Καλή συνέχεια σε αυτούς που έχουν και επίσημα χαρτιά...

Share on Google Plus

About LiverpoolFansGr team

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.