Klopp: Συμπεριφορά, ομαδική δουλειά, ενότητα - αυτό είναι το ποδόσφαιρο μας

Ο Jürgen Klopp αναφέρθηκε στην εξοικείωση και τη σκληρή δουλειά ως αποφασιστικής σημασίας παράγοντες πίσω από την ικανότητα της Liverpool να παράγει ποιοτικές επιδόσεις που είδαν την Arsenal να δέχεται 4 γκολ στο Anfield.

Γράφει ο Τσακαλέρης Χρήστος...










Μια εκπληκτική ομαδική εμφάνιση επέτρεψε στους κόκκινους να νικήσουν τους Gunners 4-0 την Κυριακή, με τους Roberto Firmino, Sadio Mane, Mohamed Salah και Daniel Sturridge να πετυχαίνουν τα γκολ.

Αυτή η νίκη ήρθε μόλις τέσσερις ημέρες αφού η ομάδα του Klopp είχε επίσης επιδείξει την επιθετική δύναμή της σε μια θριαμβευτικό νίκη με 4-2 στα play-off του Champions League απέναντι στη Hoffenheim.

Με την πλειοψηφία των μελών της ομάδας της πρώτης ομάδας της Liverpool να είναι σε νεαρή ηλικία, ο Klopp πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που έρχονται από τους παίκτες του τα επόμενα χρόνια.

Ωστόσο, ο Γερμανός γνωρίζει επίσης την ανάγκη να αποδώσει στο παρόν - και πιστεύει ότι η προσπάθεια που ασκείται σε καθημερινή βάση στο Melwood βοηθά την ομάδα του να κάνει ακριβώς αυτό.

  "Είμαι πραγματικά αισιόδοξος για το μέλλον ... [αλλά] γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι τώρα", δήλωσε ο Klopp στο Liverpoolfc.com μετά τη νίκη επί της Arsenal.









  "Αλλά ναι, όπως έχω πει μερικές φορές, θέλουμε να χτίσουμε μια ομάδα και να κρατήσουμε την ομάδα και να δουλέψουμε μαζί. Μερικά πράγματα ήταν τόσο καλά, επειδή οι περισσότεροι από τους παίκτες προπονούνται μαζί ήδη για ένα χρόνο.

  "Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα λειτουργεί, αλλά είδα αυτές τις καταστάσεις - οι πάσες εδώ, οι πάσες εκεί, οι σέντρες από το μισό διάστημα [από] τον Hendo, τον Emre [φτάνοντας στη δεύτερη θέση] στο κουτί, πράγματα όπως αυτά.

  "Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αλλά εάν πρέπει να πεις σε έναν παίκτη, αν έχουμε την μπάλα εκεί, πέρασε την, και αν τον δεις με την μπάλα εκεί, 'τρέξε', αυτό κάναμε 500 φορές.

  "Αλλά αν πρέπει να το κάνεις ξανά και ξανά, λείπεις από άλλα πράγματα. Αν είστε περισσότερο μαζί, μπορείτε να βασιστείτε σε κινήσεις για τις οποίες γνωρίζετε, τι θα συμβεί σε διαφορετικές καταστάσεις.

  "Και έπειτα [κάναμε] μια μικρή προσθήκη με τον Mo Salah, και τον Joe [Gomez], για παράδειγμα, που έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση.

  "Αυτό που πρέπει να πω είναι ότι ήταν μια σύνοψη 11 εξαιρετικών καλών επιδόσεων και με στάση, ενοτική, που δουλεύουν σκληρά, πραγματικά σκληρά, και απλά μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο".
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.