Klopp: Με σκληρή δουλειά όλα γίνονται

Ο Jürgen Klopp αποκάλυψε το κλειδί για το εντυπωσιακό ρεκόρ του ενάντια στους μεγάλους της Premier League: σκληρή δουλειά.

Γράφει ο Τσακαλέρης Χρήστος...










Από τότε που έφτασε στην Αγγλία τον Οκτώβριο του 2015, ο προπονητής της Liverpool έχασε μόνο μία φορά σε 22 συναντήσεις με τις άλλες ομάδες που αποτελούσαν την 7άδα την περσινή σεζόν - κάνοντας μια ήττα 1-0 στα χέρια της Manchester United τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Γερμανός ελπίζει να επεκτείνει την καλή του πορεία σε αγώνες βαρέων βαρών όταν οι Reds αντιμετωπίσουν τη Manchester City στο Etihad στο παιχνίδι που ανοίγει την αυλαία της 4ης αγωνιστικής, το Σάββατο το μεσημέρι.

Αλλά, όταν ρωτήθηκε για το μυστικό της τάσης του να παίρνει καλά αποτελέσματα σε τέτοια είδη αγώνων, ο Klopp αρνήθηκε ότι υπάρχει, μάλιστα, κάποιο μεγάλο μυστικό.

Είπε στους δημοσιογράφους: "Ποιο είναι το μυστικό; Δουλεύοντας σκληρά, ίσως - αυτό είναι το σχέδιο εναντίον τους. [Και] έχοντας τύχη στη σωστή στιγμή, σε μερικά πράγματα.

  "Αλλά πάντα [χρειάζεσαι] σχεδόν 100% απόδοση. Εάν εμφανίσεις αδυναμίες σε ένα παιχνίδι όπως αυτό, αυτές οι ομάδες θα τις χρησιμοποιήσουν, σίγουρα.

  "Είναι σαφές ότι πρέπει να είσαι έτοιμος για τις διαφορετικές καταστάσεις στο παιχνίδι και ενάντια στη City είναι ίσως το πιο έντονο παιχνίδι για να παίξεις.

  "Χωρίς την τέλεια στάση, χωρίς τη μέγιστη ετοιμότητα για πραγματικά σκληρή δουλειά, δεν έχουμε καμία πιθανότητα. Παίζουν πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο σε ενδιαφέροντες χώρους για να έχεις μια ευκαιρία. Πρέπει να ελπίζεις ότι δεν θα σκοράρουν!

  "Δεν είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστείς αυτή τη φορά για την City γιατί έχουν ήδη παίξει διαφορετικά συστήματα, αυτό συμβαίνει πάντα με τον Pep.

  "Δεν είναι πολύ διαφορετικοί, αλλά, αυτή τη στιγμή, παίζουν με τρία ή τέσσερα άτομα στην άμυνα, ή τέσσερα ή πέντε, ότι θέλεις. Αυτό άλλαξε λίγο το σχηματισμό, επίσης για τους μεσαίους παίκτες και όπου παίζουν.

  "Αλλά έχουν το ίδιο πρόβλημα που έχουμε, έχουν μια πραγματική προπόνηση για να προετοιμάσουν το παιχνίδι εναντίον μας, αυτή είναι μια πραγματική πρόκληση.

  " Έχουμε σήμερα την προπόνηση για να προσπαθήσουμε όλοι μας για να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί οι παίκτες προέρχονται από όλο τον κόσμο και έπαιξαν εντελώς διαφορετικά συστήματα, είχαν διαφορετικούς ρόλους στην ομάδα τους και αυτό το κάνει μια πραγματική πρόκληση".












Παρά τις προηγούμενες επικρατήσεις του, ο Klopp παραμένει επιφυλακτικός για την απειλή που θέτει μια ομάδα σαν τη Man City που μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά ταλέντα παγκόσμιας κλάσης.

Αλλά θέλει τους παίκτες του να επιδείξουν τη δική τους ποιότητα σε αυτό που περιμένει να είναι ένα «ενδιαφέρον» παιχνίδι.

Πρόσθεσε: "Τις περισσότερες φορές παρακολουθώ μόνο την πλευρά μου, οπότε δεν μπορώ να πω πολλά για την άλλη ομάδα γιατί δεν με ενδιαφέρει πάρα πολύ.

  "Αλλά συμβαίνει μερικές φορές ότι η άλλη ομάδα αγωνίζεται πολύ καλά και είναι εύκολο να θυμηθούμε.

  "Μέρος του παιχνιδιού είναι, φυσικά, να μην τους αφήσουμε να μην κάνουν αυτό που θέλουν να κάνουν, ειδικά εναντίον μιας πλευράς όπως η Man City που είναι εξαιρετικά ισχυρή.

  "Από την άλλη πλευρά, όλοι γνωρίζουμε ότι μπορούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και αυτό θέλουμε να κάνουμε.

  "Δεν είναι ένα παιχνίδι που η City αντιμετωπίζει πολλές φορές, νομίζω. Πρέπει να αμυνθούμε βαθιά γιατί είναι δυνατοί σε διαφορετικές στιγμές και μπορούν να σε αναγκάσουν να το κάνεις αυτό, έτσι θα πρέπει να είμαστε αρκετά έξυπνοι για να το κάνουμε τότε.

  "Αλλά δεν θα συμβεί όλη την ώρα, μπορούμε επίσης να είμαστε ισχυροί στην κατοχή μας και πρέπει να το κάνουμε με τον ίδιο τρόπο.

  "Και οι δύο ομάδες είναι ισχυρές στις αντεπιθέσεις, οπότε και οι δύο ομάδες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές με την απώλεια κατοχής σε συγκεκριμένες καταστάσεις. Αυτό είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον παιχνίδι και πραγματικά απολαμβάνω την προετοιμασία.

  "Θα το είχα απολαύσει πολύ περισσότερο εάν είχαμε δύο, τρεις, τέσσερις προπονήσεις για να προετοιμαστούμε, αλλά τώρα που είναι μια, το καθιστά ακόμα πιο ξεχωριστό".

Στη συνέχεια, ο Jürgen Klopp επιβεβαίωσε ότι ο Philippe Coutinho δεν θα συμπεριληφθεί στην ομάδα της Liverpool για τη σύγκρουση της Premier League του Σαββάτου με την Manchester City.










Ο παίχτης επέστρεψε στο Melwood την Πέμπτη μετά από το διεθνές καθήκον με τη Βραζιλία και προπονήθηκε με τους συμπαίκτες του πριν από το ταξίδι στο Etihad.

Ωστόσο, λόγω του τραυματισμού στην πλάτη που τον απέκλεισε από τα πρώτα πέντε παιχνίδια των Reds, ο Coutinho θα έχει επιπλέον χρόνο για να προπονηθεί και να επανέλθει η φυσική κατάστασή του μέχρι να επιλεγεί σε κάποιο παιχνίδι.

Ο Klopp είπε στη συνέντευξη τύπου: "Ο Phil ήρθε πίσω χθες, αλλά όπως και ο Roberto, τους έστειλα αμέσως σπίτι για να έχουν μερικές ώρες ύπνου. Δοκιμάσαμε τα πάντα για να τα οργανώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα, όσο το δυνατόν πιο άνετα, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο σε μια εβδομάδα σαν αυτή.

  "Χθες ήταν μέσα και είχαμε μια πολύ καλή ομιλία, ήταν σε πολύ καλή διάθεση και η προπόνησή του ήταν ακόμα καλύτερη.

  "Αλλά, έπρεπε να πάρω την απόφαση. ήταν τόσο σαφές, έχουμε επτά παιχνίδια τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Δεν θα υπάρξει ποτέ χρόνος για να προπονηθεί, έτσι είχαμε αυτή τη συζήτηση. Πριν πάει στη Βραζιλία, δεν μπορούσε να προπονηθεί για περίπου τρεις εβδομάδες και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να τον προετοιμάσουμε για το υπόλοιπο της σεζόν και αυτό είναι πολύ δύσκολο με τα παιχνίδια μας και το πρόγραμμά μας.

  "Αποφάσισα να τον αφήσω έξω από την ομάδα για το παιχνίδι με τη City, ώστε να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τέσσερις ή πέντε μέρες για πραγματική και σωστή προπόνηση. Έχουμε όλους τους αριθμούς από τη βραζιλιάνικη FA γύρω από την ένταση της προπόνησης, ήταν όλα εντάξει, αλλά έπαιξε δύο φορές γύρω στα 15 ή 20 λεπτά. Θα μπορούσε να παίξει πάλι 15 ή 20 λεπτά στο παιχνίδι με τη City, ίσως περισσότερο, αλλά νομίζω ότι έχει νόημα [για να προπονηθεί]. Και παρεμπιπτόντως, συμφώνησε εντελώς - δεν ήταν ότι είπε «Όχι, δεν χρειάζομαι προπόνηση, θέλω να παίξω» ή οτιδήποτε άλλο. Ήταν μια καλή συζήτηση."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.