Leicester City 2 - 3 Liverpool - Βαθμολογίες παιχτών: Επέστρεψε στην κορυφή ο μικρός μάγος!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Aπόδραση από το King Power Stadium!


Τεράστια νίκη ψυχολογικής σημασίας πέτυχε η ομάδα μας κόντρα στην προπέρσινη πρωταθλήτρια Leicester City στο King Power Stadium. Το σκορ για τους Reds άνοιξε ο Salah με κεφαλιά από δύσκολη θέση και έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Coutinho στο 15' με τον τελευταίο να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας μας με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 23'. Ο Okazaki με αμφισβητούμενο γκολ έκανε το 1-2 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 68' ο Henderson έδωσε και πάλι προβάδισμα 2 τερμάτων για τη Liverpool. O Vardy στο αμέσως επόμενο λεπτό έβαλε και πάλι στο παιχνίδι τη Leicester με το 2-3 να είναι το τελικό σκορ του αγώνα. Στο 72' ο Vardy αστόχησε σε πέναλτι. 



Simon Mignolet: Δύο πολύ καλές επεμβάσεις για τον Mignolet αλλά και 2 φάσεις που χρήζουν ιδιαίτερης συζήτησης. Στο πρώτο γκολ φέρει μερική ευθύνη καθώς η έξοδός του είναι κακή, ωστόσο του γίνεται επιθετικό φάουλ από τον Okazaki. Επίσης ένα "τσαφ" που έκανε οδήγησε σε πέναλτι, το οποίο μετά βέβαια και έσωσε καθώς φάνηκε διαβασμένος στις εκτελέσεις του Vardy. Δεν ήταν σταθερός με την μπάλα στα πόδια καθ'όλη τη διάρκεια του απογεύματος.

Βαθμολογία: 6.5/10

Joe Gomez: Είχε να διαχειριστεί τους Albrighton και King και τα κατάφερε αρκετά καλά στις περισσότερες περιπτώσεις. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Bαθμολογία: 6.5/10

Joel Matip: Για ακόμα μια φορά ο καλύτερος από τους 2 κεντρικούς αμυντικούς. Ομηρικές μάχες τόσο με τον Vardy στην αρχή, όσο και με τον Slimani στη συνέχεια με τον Καμερουνέζο να τρώει μπόλικο.. ξύλο! Από φάουλ του -που και αυτό είναι από αμφισβήτηση- προήλθε το πρώτο γκολ της Leicester.

Bαθμολογία: 7/10

Dejan Lovren: Ξεκίνησε νευρικά αλλά ανέβηκε στη συνέχεια. Πρώτος στις μονομαχίες τις περισσότερες φορές, ακόμα δεν πείθει ωστόσο.

Bαθμολογία: 6.5/10

Alberto Moreno: Οι καλές εμφανίσεις του Ισπανού συνεχίζονται. Ο Moreno αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς. Σταθερός αμυντικά, αρκετά καλός επιθετικά με ένα μόνο λάθος σε όλο το ματς (μια κακή απομάκρυνση), του αξίζουν συγχαρητήρια και θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα και για τους υπόλοιπους παίχτες.

Bαθμολογία: 7/10



Jordan Henderson: Με αυτόν στο γήπεδο, η ομάδα μας παρουσιάζει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο. Ξέρει πότε να ρίξει το ρυθμό του παιχνιδιού, πότε να κρατήσει μπάλα και πότε να δώσει άμεση μπαλιά μπροστά, προς τα πλάγια. Το γκολ είναι ένα μπόνους στη σημερινή πολύ καλή του εμφάνιση.

Bαθμολογία: 8/10

Emre Can: Kαλός αλλά όχι εξαιρετικός. Δυνατός στις μονομαχίες και βελτιωμένος στις μεταβιβάσεις του, ορισμένες επιλογές του όμως τον κάνουν να φαίνεται κακός παίχτης ανά διαστήματα. Άτυχος που δε χρίστηκε σκόρερ καθώς ένα ωραίο του σουτ έξω από την περιοχή βρήκε το δοκάρι του Schmeichel. Τυχερός από την άλλη που δόθηκε ως πέναλτι το χέρι του σε σέντρα του Gray.

Bαθμολογία: 6.5/10



Georginio Wijnaldum: Όργωσε τη μεσαία γραμμή και πάτησε περιοχή όταν έπρεπε ώστε να δημιουργήσει χώρους. Μια καλή και ασυνήθιστη για εκτός έδρας παιχνίδι εμφάνιση. 

Bαθμολογία: 7/10



Philippe Coutinho: Ήθελε μια καλή εμφάνιση όσο τίποτα άλλο, και σήμερα ήταν μια τέτοια. Ο κινητήριος μοχλός της ομάδας μας, ο καλύτερός μας παίχτης. Απίστευτη μπαλιά στον Salah για το 0-1, εξαιρετικό φάουλ για το 0-2, επικίνδυνος σε κάθε του επαφή με την μπάλα, ο μικρός μας μάγος βρίσκει και πάλι τα πατήματά του.

Βαθμολογία: 8.5/10 (MOTM)



Mohamed Salah: Συνεπής με το γκολ, έχασε το άχαστο όταν αστόχησε σε σχεδόν κενή εστία μετά το δοκάρι του Can, έβαλε την κεφαλιά ωστόσο από δύσκολη γωνία και εξιλεώθηκε. Σταθερή πηγή κινδύνου για τις αντίπαλες άμυνες από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Βαθμολογία: 7.5/10

Roberto Firmino: Κακή μέρα για τον Βραζιλιάνο που δεν μπήκε στο ρυθμό του αγώνα. Ήταν εκεί ωστόσο για να δημιουργήσει χώρους για τον συμπατριώτη του αλλά και τον Salah.

Bαθμολογία: 5.5/10

Daniel Sturridge (στη θέση του Roberto Firmino στο 64'): Oρεξάτος, του έλειψε μόνο το γκολ. Σωστά είδε τον Henderson στον οποίο έδωσε την ασσίστ για το 1-3, πήρε πρωτοβουλίες, είχε δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρει με γλυκό αριστερό σουτ και έδειξε στοιχεία του καλού Sturridge που όλοι θέλουμε.

Bαθμολογία: 7/10

James Milner (στη θέση του Emre Can στο 74'): Έδωσε την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόταν η Liverpool στο τέλος του παιχνιδιού.

Βαθμολογία: 6.5/10

Alex Oxlade-Chamberlain (στη θέση του Philippe Coutinho στο 79'): Πρώτη νίκη του Ox με τα κόκκινα χρώματα.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Πολύ καλά διαβασμένος κόντρα στη Leicester που αν δεν είχε μπει το γκολ στο τέλος του ημιχρόνου, θα μιλούσαμε για ένα εύκολο απόγευμα. Σωστή κίνηση να κρατήσει πίσω την ομάδα στα τελευταία λεπτά του αγώνα όπου έδειξε συμπαγές αμυντικό πρόσωπο. Νίκη ψυχολογίας ενόψει του ταξιδιού στη Μόσχα, όποτε θα έχει στη διάθεσή του και πάλι τον Sadio Mane με τον Coutinho πιθανότατα να επιστρέφει στο χώρο του κέντρου.

Bαθμολογία: 7/10



Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.