Match Preview: Manchester City v Liverpool


Με μεγάλο ντέρμπι ανοίγει η αυλαία της τέταρτης στροφής για την Premier League, με την ομάδα μας να ταξιδεύει στο Etihad για να αντιμετωπίσει την Manchester City, λίγες ημέρες πριν την αναμέτρηση για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του UEFA Champions League, κόντρα στην Sevilla στο Anfield.

Οι Reds θέλουν να συνεχίσουν το εξαιρετικό τους ξεκίνημα και το εντυπωσιακό ρεκόρ τους κόντρα σε ομάδες της πρώτης εξάδας και ταξιδεύουν στο Manchester με σκοπό τη νίκη που θα τους ανεβάσει ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία.

Πληροφορίες αγώνα Manchester City v Liverpool:
Πρωτάθλημα: Premier League
Έδρα: Etihad Stadium
Ημερομηνία: 09/09/2017 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 14:30 (ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Jonathan Moss
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το CosmoteSport1HD.


Νέα ομάδας:
Ερχόμενη από την σπουδαία και άνετη νίκη με 4-0 κόντρα στην Arsenal, η Liverpool θέλει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία με το δεύτερο ντέρμπι στη σειρά, αντιμετωπίζοντας εκτός έδρας την Manchester City.
Μετά το τέλος των Εθνικών ομάδων, όλοι οι διεθνείς παίκτες επέστρεψαν καλά στην υγεία τους στο Melwood με αποτέλεσμα ο Jurgen Klopp να μην έχει κάποιον πονοκέφαλο της τελευταίας στιγμής.

Στα θετικά, η επιστροφή του Philippe Coutinho, ο οποίος επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις έχοντας συζήτηση με τον Γερμανό τεχνικό, ωστόσο δεν θα αγωνιστεί στο αυριανό ματς, ενώ στα πολύ αρνητικά η κατάσταση του Clyne, με την επιστροφή του να εκτιμάται από το νέο έτος, ενώ εκτός παραμένει και ο Lallana τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο.
Αντιθέτως, ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του ο νεοαποκτηθής την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, Alex Oxlade-Chamberlain.

Οι δηλώσεις του προπονητή:

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε όσα είπε ο Jurgen Klopp στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου ενόψει του αγώνα.

Αντίπαλος:
Έχοντας ξοδέψει απίστευτα ποσά για μεταγραφές, η Manchester City είναι αποφασισμένη να κατακτήσει το πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν, σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρυσι αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τον Pep Guardiola να διακρίνει σοβαρό αμυντικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να δαπανίσει 130 εκατομμύρια λίρες για την απόκτηση τριών (!) μπακ!

Το ξεκίνημα της μπορεί να θεωρηθεί καλό αλλά αρκετά επικίνδυνο καθώς μπορεί να πήρε το διπλό την πρώτη αγωνιστική κόντρα στη νεοφώτιστη Brighton, αλλά στη συνέχεια γκέλαρε εντός έδρας με την Everton (1-1) και κέρδισε με τα χίλια ζόρια και σε χρόνο...εκτός καθυστερήσεων με 1-2 μέσα στην Bournemouth.

Αυτό θα είναι το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για την ομάδα του Manchester, με τον Jurgen Klopp να έχει πάρει τα τελευταία χρόνια τον αέρα από τον Pep Guardiola και να θέλει να συνεχίσει αυτή την παράδοση.
Την μεγαλύτερη της μεταγραφή, αποτέλεσε ο αριστερός μπακ της AS Monaco, Benjamin Mendy, έναντι 52 εκατομμυρίων λιρών.

Απουσίες:
Ο μόνος παίκτης που δεν υπολογίζει ο Pep λόγω τιμωρίας είναι ο Raheem Sterling μετά την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στον αγώνα με την Bournemouth, στην ουσία το απουσιολόγιο του Ισπανού τεχνικό είναι λευκό, όμως  υπάρχει μεγάλος πονοκέφαλος σχετικά με την ετοιμότητα του Vincent Kompany, με τον Βέλγο να χάνει τον αγώνα με την Εθνική Ελλάδος λόγω τραυματισμού και πλέον η συμμετοχή του είναι αρκετά αμφίβολη για το ματς του Σαββάτου.
Δεν υπολογίζεται και ο μακροχρόνιος τραυματίας Ilkay Gundogan.
Στην αντίπερα όχθη, επιστρέφει ο τιμωρημένος Kyle Walker.

Μεταγραφές:
Benjamin Mendy (52εκ. από Monaco), Kyler Walker (46εκ. από Tottenham), Bernando Silva (45εκ. από Monaco), Ederson (36εκ. από Benfica), Danilo (27εκ. από Real Madrid).

Αποχωρήσεις:
Kelechi Iheanacho (Leicester), Enes Unal (Villarreal), Wilfried Bony (Swansea), Aaron Mooy (Huddersfield), Nolito (Sevilla), Fernando (Galatasaray), Aleksandar Kolarov (Roma), Samir Nasri (Antalyaspor), Joe Hart (δανεικός West Ham), Willy Caballero (Chelsea), Gael Clichy (Basaksehir), Pablo Zabaleta (West Ham), Jesus Navas (Sevilla), Bakary Sagna (-).

Τελευταίο ματς:
Στην τελευταία φορά που ήρθαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στις 19 Μαρτίου, αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, με την Liverpool να ανοίγει το σκορ με πέναλτι του James Milner στο 51' και την Man.City να ισοφαρίζει με γκολ του Kun Aguero στο 69, με τις δύο ομάδες να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες για να κερδίσουν το παιχνίδι και τους τρεις βαθμούς.

Προιστορία των δύο ομάδων:
Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες συνολικά 206 φορές, με την Liverpool να μετράει 101 νίκες, την Manchester City 53, ενώ 52 αναμετρήσεις έχουν λήξει ισόπαλες.
Πέρυσι, στον αγώνα του πρώτου γύρου, οι Reds επικράτησαν με 1-0 των Citizens με υπέροχη κεφαλιά του Gini Wijnaldum την παραμονή της πρωτοχρονιάς σε ένα σπουδαίο ματς, ενώ ο αγώνας του δευτέρου γύρου ολοκληρώθηκε με 1-1.

Η μεγαλύτερη νίκη της ομάδας μας κόντρα στην City, ήρθε τον Οκτώβριο του 1995, κερδίζοντας με 6-0.
Με 6-0 είναι και η μεγαλύτερη ήττα μας, ωστόσο αυτή ήρθε το πολύ μακρινό 1935.

Τρεις πρώτες αγωνιστικές:
MANCHESTER CITY
Brighton v Manchester City 0-2 (Aguero, Αυτογκόλ)
Manchester City v Everton 1-1 (Sterling / Rooney)
Bournemouth v Manchester City 1-2 (Daniels / Jesus, Sterling)

LIVERPOOL
Watford v Liverpool 3-3 (Okaka, Doucoure, Britos / Mane, Firmino, Salah)
Liverpool v Crystal Palace 1-0 (Mane)
Liverpool v Arsenal 4-0 (Firmino, Mane, Salah, Sturridge)

Ενδιαφέροντα στατιστικά:
H Manchester City έχει χάσεις μόλις ένα από τα τελευταία οχτώ ματς κόντρα στην Liverpool στην έδρα της (4 νίκες, 3 ισοπαλίες), με την νίκη της ομάδας μας να είναι το Νοέμβριο του 2015 με 1-4.
Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι Citizens δέχτηκαν πάνω από τρία τέρματα στην έδρα τους.

Η Man.City έχασε μόλις ένα από τα τελευταία 23 ματς στην έδρα της (13 νίκες, 9 ισοπαλίες), όμως μονάχα σε έξι αναμετρήσεις κράτησε το clean sheet.

O Sergio Aguero έχει σκοράρει και στα πέντε ματς που έχει αγωνιστεί στο Etihad κόντρα στην Liverpool.

Από τη στιγμή που έφυγε από την City, o James Milner σε τέσσερα ματς κόντρα στην πρώην του ομάδα έχει συμμετοχή σε τρία τέρματα (2 γκολ και 1 ασίστ).

Πιθανές ενδεκάδες:
Με μόλις μια αλλαγή αναμένεται να ξεκινήσει η Liverpool, με την επιστροφή του Simon Mignolet κάτω από τα δοκάρια αντί του Loris Karius.
Πιο αναλυτικά, ο Βέλγος θα είναι ο τερματοφύλακας, δεξιά στην άμυνα αναμένεται να διατηρήσει την θέση του ο Joe Gomez μετά την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στην Arsenal αλλά και στους αγώνες με την Εθνική Αγγλίας κάτω των 21, όπου κι έγινε αρχηγός, ενώ αριστερά θα παραμείνει ο Alberto Moreno.
Το δίδυμο των στόπερ δεν θα αλλάξει, με τους Dejan Lovren & Joel Matip να παίρνουν φανέλα βασικού.

Όπως δεν αναμένεται να αλλάξει και η τριάδα του κέντρου και της επίθεσης και συγκεκριμένα στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Jordan Henderson, Emre Can, Gini Wijnaldum, ενώ στην επίθεση οι Mohamed Salah, Sadio Mane και Roberto Firmino.

LIVERPOOL (4-3-3): Mignolet - Joe Gomez, Matip, Lovren, Moreno - Henderson, Wijnaldum, Can - Salah, Firmino, Mane.

Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Otamendi, Stones (Kompany), Mendy - D.Silva, Fernandinho, De Bruyne - G.Jesus, Sane, Aguero.

Η βαθμολογία μετά από τρεις αγωνιστικές:

Πρόβλεψη αρθρογράφου:
Manchester City v Liverpool 1-3

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.