Wijnaldum: Ο Salah και ο Chamberlain μας ανεβάζουν επίπεδο

Ο Georginio Wijnaldum πιστεύει ότι οι καλοκαιρινές προσθήκες της Liverpool, και πιο συγκεκριμένα ο Mohamed Salah και ο Alex Oxlade-Chamberlain έχουν βελτιώσει την ομάδα σε δύο βασικούς τομείς: ρυθμό και δύναμη σε βάθος.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Ο Salah, ο οποίος σφράγισε μια κίνηση στο Anfield από τον AS Roma τον Ιούλιο, έχει πάρει την εντυπωσιακή του φόρμα στην προετοιμασία και την έχει μεταφέρει και στη νέα σεζόν, σημειώνοντας πέντε γκολ στις οκτώ πρώτες εμφανίσεις του για το σύλλογο.

Αλλά ο τρόπος με τον οποίο ο Αιγύπτιος έχει προσαρμοστεί στην ομάδα είναι εξίσου ευχάριστος για το Wijnaldum.

Ο Ολλανδός είπε στο Liverpoolfc.com: "[Αυτός φέρνει] πολύ ρυθμό και ταχύτητα! Έχει φοβερή τεχνική.

  "Δεν είναι μόνο ένας παίκτης που σκοράρει αλλά είναι και ομαδικός παίκτης, προσπαθεί να υπερασπιστεί την ομάδα και να προσπαθήσει να αφήσει άλλους παίκτες να σκοράρουν.

  "Είναι μια μεγάλη μεταγραφή για τη Liverpool και είναι επίσης καλός άνθρωπος.

  "Έχει εγκατασταθεί πολύ γρήγορα επειδή είναι πρόσωπο που κοινωνικοποιείται με άλλους παίκτες και αγαπά να μιλήσει με άλλους παίκτες, γεγονός που το καθιστά ευκολότερο γι 'αυτόν και για μας να τον δεχτούμε."

Αντίθετα, ο Oxlade-Chamberlain περιορίστηκε σε τρεις αναπληρωματικές εξόδους για τους κόκκινους μέχρι τώρα, έχοντας μόνο ενταχθεί από την Άρσεναλ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών.










Ωστόσο, ήταν ιδιαίτερα δραστήριος κατά τη διάρκεια ενός σύντομου cameo ενάντια στη Burnley το περασμένο Σαββατοκύριακο, και ο Wijnaldum πιστεύει ότι η ευελιξία του No.21 θα αποδειχθεί ζωτικής σημασίας καθώς προχωρά η σεζόν.

  "Το ίδιο με τον Mo - είναι επίσης πολύ γρήγορος. Είναι καλός ομαδικός παίκτης, ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε διαφορετικές θέσεις", πρόσθεσε.

  "Αυτό διευκολύνει τον προπονητή και τον εαυτό μας ως ομάδα · αν συμβεί κάτι σε ένα παιχνίδι, έχεις μερικούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε περισσότερες θέσεις, κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει ως ομάδα.''

Φυσικά, η προσθήκη δύο νέων παικτών ασκεί επιπλέον πίεση στον Wijnaldum καθώς προσπαθεί να εξασφαλίσει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα του Jürgen Klopp.

Όμως ο 26χρονος καλωσορίζει τον ανταγωνισμό.

  Εξήγησε: "Με βοηθάει να είμαι καλύτερος παίκτης γιατί αν προπονείσαι με καλύτερους παίκτες και παίζεις με καλύτερους παίκτες, αυτόματα σε κάνει καλύτερο παίκτη.

  "Αυτό βοηθάει προσωπικά αλλά και την ομάδα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι παίζουμε για τη Liverpool, ένα μεγάλο κλαμπ και ένα σύλλογο που θα υπογράφει πάντα τους μεγάλους παίκτες και τους καλούς παίκτες.

  "Θα πρέπει πάντα να αγωνίζεσαι για το χώρο σας, αλλά πρέπει να είσαι ευτυχής που πρέπει να ανταγωνίζεσαι, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχεις μια καλή ομάδα και παίζεις για μια καλή ομάδα."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.