Ντέρμπι ήταν και πάει...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
8η αγων. Premier League 2017-18

Σ' ένα από τα πιο βαρετά και άγευστα ντέρμπι των τελευταίων ετών, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στο 0-0, με τον Μουρίνιο να πετυχαίνει τον σκοπό του και να φεύγει (ξανά) αλώβητος από το Άνφιλντ.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Μάριμπορ (Τρίτη 17/10, 21:45 - Cosmote Sport 5 HD) στο Λιούντσκι Βρτ της Σλοβενίας για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.


Είναι κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι. Πάντα ήταν. Ένα βαθύ μίσος χώριζε τους κατοίκους των δύο γειτονικών πόλεων. Βαθύ, άσπονδο μίσος, τεράστια έχθρα και απίστευτη υποτίμηση ο ένας για τον άλλον. Οι μεν, περήφανοι για το λιμάνι τους - οι δε, για τις βιομηχανικές τους εγκαταστάσεις.

Η κόντρα με αυτή την ομάδα, γνωστή, πασίγνωστη, εδώ και αιώνες. Τεράστια έχθρα, τεράστιο μίσος ανάμεσα στις δύο ιστορικότερες ομάδες της Αγγλίας. Εσύ δεν επηρεάζεσαι όμως. Θα ακούσεις διάφορα, θα δεις διάφορα, θα προκληθείς και θα προκαλέσεις αλλά πάνω από όλα, δεν πρέπει να ξεχνάς τον στόχο σου: τη νίκη. Υπάρχει κάτι άλλο που χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ αυτή την περίοδο;

Αλλιώς το περιμέναμε κι αλλιώς μας βγήκε το ντέρμπι. Ή μάλλον... ακριβώς έτσι το περιμέναμε. Με τον Μουρίνιο να κάνει πάλι... τα δικά του και να στήνει "λεωφορείο", αφαιρώντας έτσι κάθε στοιχείο του όμορφου ποδοσφαίρου. Από την άλλη, πάλι, οι υπέρμαχοι του Πορτογάλου θα πουν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Κι έπεσαν μέσα. Ξανά.


Photo credits: Action Images
Ελάχιστες καλές φάσεις, μέτρια ποιότητα, περισσότερη σκοπιμότητα παρά θέαμα στο μισητό ντέρμπι, με τη Λίβερπουλ να προσπαθεί να κάνει το παιχνίδι της, να κυριαρχεί και να απειλεί ανά διαστήματα αλλά η Γιουνάιτεντ παρέμεινε πιστή στο πλάνο του προπονητή της, είχε τον Ντε Χέα (ξανά) σε τρομερή μέρα, και κάπως έτσι ήρθε το 0-0 σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί πολύ εύκολα.


Στα της βαθμολογίας τώρα, κερδισμένη βγήκε η Γιουνάιτεντ (20 β.) η οποία διατήρησε το +7 από τη Λίβερπουλ αλλά υποχώρησε στη δεύτερη θέση μετά τη νίκη της Σίτι (22 β.). Η ομάδα του Κλοπ στάθηκε τυχερή στην ατυχία της, καθώς Τσέλσι και Άρσεναλ ηττήθηκαν. Έτσι, παρέμειναν στους 13 βαθμούς, όσους έχει και η Λίβερπουλ σε μια τετραπλή ισοβαθμία μαζί με την Μπέρνλι.

Το ματς

Καλύτερη στο ξεκίνημα η Λίβερπουλ, ισορρόπησε στη συνέχεια η Γιουνάιτεντ

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, και έκαναν την πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ με τον Βαϊνάλντουμ να μη βάζει σωστά το πόδι του ώστε να ανησυχήσει τον Ντε Χέα στο 7'.

Χαμηλό το τέμπο στα πρώτα λεπτά, με τη Λίβερπουλ να ψάχνει κενούς χώρους αλλά η ομάδα του Μουρίνιο εμπόδιζε σχεδόν κάθε προσπάθειά της. Η Γιουνάιτεντ με τη σειρά της, προσπάθησε να αναπτυχθεί με γρήγορες επιθέσεις αλλά η κατοχή παρέμενε στη Λίβερπουλ.


Photo credits: Graham Chadwick/Daily Mail
Στο 14' ο Ντε Χέα έπεσε και μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Βαϊνάλντουμ, στο 20' ο Σαλάχ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 34' έχασε σπουδαία ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα άουτ, μετά από ΤΡΟΜΕΡΗ απόκρουση του Ντε Χέα σε προβολή του Ματίπ.


Photo credits: Graham Chadwick/Daily Mail
Ο Κουτίνιο ελίχθηκε ωραία στο 42', πάτησε περιοχή, έκανε το γύρισμα αλλά οι κόντρες αλλοίωσαν την πορεία της μπάλας και ο Ντε Χέα μάζεψε εύκολα. Στην αμέσως επόμενη φάση, στο 43', οι "κόκκινοι διάβολοι" λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ, με τον Λουκάκου να βγαίνει φάτσα με τον συμπατριώτη του Μινιολέ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ έσωσε την ομάδα του με ωραία απόκρουση.

Μια απ' τα ίδια και στο δεύτερο ημίχρονο


Photo credits: Daily Mail
Δεν άλλαξαν πολλά στην επανάληψη. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος για τη Λίβερπουλ ήρθε στο 56' όταν ο Γκόμεζ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τσαν "τρύπωσε" στην άμυνα της Γιουνάιτεντ, αλλά η προβολή του δεν ήταν καλή, και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Μουρίνιο είχε φέρει το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε και μπλόκαρε την υπεροχή της Λίβερπουλ στο γήπεδο. Από την πλευρά του ο Κλοπ έβλεπε την ομάδα του να έχει την κατοχή, να δημιουργεί φάσεις αλλά να μην μπορεί να βάλει την μπάλα στα δίχτυα.


Photo credits: Daily Mail
Φιρμίνο (68') και Σαλάχ (71') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Ντε Χέα, ο οποίος κρατούσε τη Γιουνάιτεντ όρθια στο Άνφιλντ με την επιβλητική παρουσία του. Ο Κλοπ (αν και αργοπορημένα, δεδομένου του "κολλήματος" του παιχνιδιού), πέρασε στο παιχνίδι τους Στάριτζ και Τσάμπερλεϊν, με τον τελευταίο να σεντράρει στο 80' αλλά ο Σμόλινγκ με καίρια επέμβαση απομάκρυνε την μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πίεζαν περισσότερα στο τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς να απειλούν με αξιώσεις την εστία του Μινιολέ. Τίποτα δεν θα άλλαζε μέχρι το τέλος, κι αυτό φαινόταν στις προσπάθειες των παικτών που δεν ήταν ικανές για να καταλήξουν στα δίχτυα.

Σχόλιο


Photo credits: Daily Mail
Πολύ κακό για το τίποτα. Νίκη της τακτικής, ήττα του ποδοσφαίρου. Δικαιώθηκαν όσοι περίμεναν... λεωφορείο από τον Μουρίνιο. Η Γιουνάιτεντ δεν τολμούσε να βγει σε αντεπίθεση, ενώ η Λίβερπουλ απειλούσε αλλά ο Ντε Χέα απέδειξε για ακόμη μια φορά γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στον κόσμο.

Κι ένα bonus από... Ελλάδα

Photo credits: Γιάννης Φουρνάρος/Novasports.gr

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΜινιολέ, Γκόμεζ, Ματίπ, Λόβρεν, Μορένο, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Τσαν, Σαλάχ (78' Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν), Κοουτίνιο (79' Στάριτζ), Φιρμίνο (87' Σολάνκε)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Σμόλινγκ, Φιλ Τζόουνς, Νταρμιάν, Αντέρ Ερέρα, Μάτιτς, Μχιταριάν (63' Λίνγκαρντ), Άσλεϊ Γιανγκ, Μαρσιάλ (65' Ράσφορντ), Λουκάκου

Didn't get most out of today's game but if you can't win it, don't lose it! Great atmosphere today!! #YNWA #cleansheet #KingKenny 🙌⚽🔴

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Great match guys, we deserved more. Great atmosphere in Anfield !!🔴🔴 #keepgoing #YNWA #weareliverpool #reds #anfield #derby #AMP18

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Moreno (@amplfc18) στις

Nice to be back at anfield today, not the result we wanted but amazing atmosphere as always thanks for the support 🙌🏽❤️#lfc

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Gomez (@joegomez5) στις

Great atmosphere today. Shame we didn't get more from the game! @adidasuk #heretocreate

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dom Solanke (@domsolanke) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.