Match Preview: NK Maribor v Liverpool

Με μοναδικό στόχο την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Champions League ταξιδεύει η Liverpool στη Σλοβενία, για να αντιμετωπίσει την Maribor. 

Επιμέλεια: Γιώργος Δρογγίτης



Οι ''κόκκινοι'' έχουν συγκεντρώσει μόνο δύο βαθμούς από τους πρώτους δύο αγώνες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, και θα θελήσουν να επανορθώσουν, νικώντας την αντικειμενικά ασθενέστερη ομάδα του ομίλου. 

Πληροφορίες αγώνα NK Maribor v Liverpool
Διοργάνωση: UEFA Champions League
Έδρα: Ljudski Vrt (12.994 θέσεων)
Ημερομηνία: 17/10/2017 (Τρίτη)
Ώρα έναρξης: 21:45 (ώρα Ελλάδας)
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 5 HD.

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Αν δε μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον μη χάσεις, λένε. Η Liverpool δε κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της απέναντι στη Manchester United σε γκολ, το μεσημέρι του Σαββάτου, και αρκέστηκε στον έναν βαθμό από το σπουδαιότερο αγγλικό ντέρμπι. 

Βελτιωμένη η αμυντική λειτουργία των ''κόκκινων'', οι οποίοι είδαν την ομάδα του Jose Mourinho να δημιουργεί μόνο μία κλασική ευκαιρία με τον Lukaku. Απέναντι στην άριστα οργανωμένη άμυνα του Πορτογάλου τεχνικού, το σύνολο του Jurgen Klopp είχε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο 34ο λεπτό, με το σουτ του Matip να αποκρούει ενστικτωδώς ο David De Gea, και τον Salah στη συνέχεια της φάσης να αστοχεί στο ''ριμπάουντ''. 

Οι απουσίες της Liverpool για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League είναι λίγο πολύ γνωστές. Ο Adam Lallana δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό του, ενώ ο Nathaniel Clyne ακόμα κι αν ήταν διαθέσιμος, δεν έχει δηλωθεί για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Το πιο ''φρέσκο'' πρόβλημα ακούει στο όνομα Sadio Mane. Ο Jurgen Klopp θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Σενεγαλέζου star για τις επόμενες 5-6 βδομάδες. 



Αντίθετα, ο Joe Gomez, ο οποίος ήταν ο MOTM σύμφωνα με τις  βαθμολογίες του LiverpoolFans.gr για το ματς απέναντι στην Manchester United, εξέθεσε την ποινή του στο παιχνίδι με την Spartak Moskva, και θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του προπονητή του. 

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η Maribor είναι αδιαμφισβήτητα η χειρότερη ομάδα του ομίλου, και αυτή απέναντι στην οποία ''απαγορεύεται'' να έχεις απώλειες βαθμών, σε περίπτωση που θες να ελπίζεις στην πρόκριση. Για τους Σλοβένους και μόνο η συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι επιτυχία, την οποία θέλουν να χαρούν. Θα παίξουν όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια στον όμιλο χωρίς να έχουν να χάσουν κάτι, γεγονός που μπορεί να κρύβει ''παγίδες'' για τους αντιπάλους τους. Αν η Sevilla πάντως, κάνει (δις) το καθήκον της απέναντι στην Spartak, τότε η Maribor θα έχει μαθηματικές ελπίδες για την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa League, ακόμα και αν δε πάρει κάτι από τα δύο παιχνίδια με τη Liverpool. 

Στο Σλοβενικό πρωτάθλημα, η αντίπαλος των ''κόκκινων'' βρίσκεται στη δεύτερη θέση και υπολείπεται 2 βαθμών της πρώτης Olimpia, μετά από 12 αγώνες. Οι δύο τους αναμένεται να παλέψουν για τον τίτλο ως το τέλος, αφού η ''ψαλίδα'' από τις υπόλοιπες ομάδες έχει ανοίξει ήδη. 

Η Maribor βέβαια, είναι ακόμα αήττητη στο πρωτάθλημά της, με 8 νίκες και 4 ισοπαλίες, προερχόμενη και από μια πολύ μεγάλη νίκη επί της 3ης Velenje, στην έδρα της, με 1-2. 

AΠΟΥΣΙΕΣ

Με 2 απουσίες θα υποδεχτούν τη Liverpool οι Σλοβένοι. Ο stopper Dennis Sme, ο οποίος πρόκειται για έναν εκ των ποιοτικότερων παικτών τους, έχει τεθεί εκτός, ενώ και ο Marko Suler, αναπληρωματικός τους stopper, δύσκολα θα προλάβει την αναμέτρηση της Τρίτης, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο πόδι. 

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ

Οι δύο ομάδες δεν έχουν τεθεί ποτέ αντιμέτωπες. Για την ιστορία πάντως, η Maribor μετράει 1 νίκη, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες απέναντι σε Αγγλικές ομάδες.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ:

NK MARIBOR: 2η θέση/ 28 βαθμοί/ 8 νίκες/ 4 ισοπαλίες/ 0 ήττες/ 21-8 τέρματα

Maribor v Aluminij 1-0
Triglav v Maribor 2-3
Maribor v Velenje 1-0
Hafnarfjordur v Maribor 0-1
Maribor v Domzale 0-0
Ankaran v Maribor 1-5
Maribor v Krsko 3-2
Olimpia v Maribor 0-0
Maribor v Celje 0-0
Gorica v Maribor 0-3
Aluminij v Maribor 2-3
Maribor v Triglav 0-0
Velenje v Maribor 1-2

LIVERPOOL: 8η θέση/ 13 βαθμοί/ 3 νίκες/ 4 ισοπαλίες/ 1 ήττα/ 13-12 τέρματα

Watford v Liverpool 3-3
Liverpool v Crystal Palace 1-0
Liverpool v Arsenal 4-0
Manchester City v Liverpool 5-0
Liverpool v Burnley 1-1
Leicester City v Liverpool 2-3
Newcastle United v Liverpool 1-1
Liverpool v Manchester United 0-0


ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Για τη Liverpool κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Loris Karius. Το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας θα είναι το Matip-Lovren, ενώ ο Alberto Moreno λογικά θα διατηρήσει τη θέση του βασικού αντί του Andy Robertson. Ερωτηματικό υπάρχει στο αν θα συνεχιστεί το rotation στο δεξί άκρο της άμυνας με τον Trent Alexander-Arnold ή αν θα προτιμηθεί ο φορμαρισμένος Joe Gomez, ο οποίος επιστρέφει από την ποινή του. Ο Henderson θα βρίσκεται μπροστά από τους 4 της άμυνας, ενώ πιθανό είναι να περάσει στον πάγκο ένας εκ των Wijnaldum, Can, για να γυρίσει στο χώρο του κέντρου ο Coutinho. Οι Oxlade-Chamberlain και Daniel Sturridge διεκδικούν θέσεις βασικών στην επιθετική 3αδα, στην οποία θα βρίσκεται σίγουρα ο Mohamed Salah. Λιγότερες, αν και υπαρκτές, είναι οι πιθανότητες για τον Dominic Solanke να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα του Jurgen Klopp, ενώ μένει να δούμε αν ο Roberto Firmino θα συνεχίσει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στον συνηθισμένο του ρόλο ως ψεύτικο ''9''. 



LIVERPOOL (4-3-3) : Karius- Alexander-Arnold, Matip, Lovren, Moreno- Henderson, Can, Coutinho (Wijnaldum)- Salah, Chamberlain, Sturridge (Firmino)

NK Maribor (4-2-3-1) : Handanovic, Milec, Rajcevic, Billong, Viler, Pihler, Vrhovec, Zahovic, Inbrum, Bohar, Mesanovic 
Share on Google Plus

About George Drogg

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.