Jurgen Klopp: "Βελτιώσαμε την άμυνα μας, πρέπει να σκοράρουμε"


Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε η σημερινή αναμέτρηση στον Jürgen Klopp, με τον Γερμανό να είναι χαρούμενος με την βελτίωση της άμυνας.


Ακόμα ένα ντέρμπι που προσπάθησε να δημιουργήσει η μία από τις δύο ομάδες ήταν το σημερινό μεταξύ Liverpool & Manchester United, με τον Jürgen Klopp να είναι ικανοποιημένος από την ομάδα του, καθώς και για την βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού:

Για το αν η ομάδα του προσπάθησε να τρέξει περισσότερο από την United...

"Είπα ότι ήταν προφανές ότι είχαν μια πιο αμυντική προσέγγιση.
Μετά το παιχνίδι, μου φάνηκε σαν να ήθελαν τον ένα βαθμό, αν μπορούσαν να έπαιρναν τους τρεις, θα το έκαναν φυσικά, αλλά εμείς θέλαμε τους τρεις βαθμούς, έτσι εκείνοι είναι ευτυχισμένοι ενώ εμείς δεν είμαστε.
Τους είδα να τρέχουν πολύ στο παιχνίδι αλλά μόνο όταν ήμασταν κυρίαρχοι, όμως είναι ένα παιχνίδι στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε κυρίαρχοι.
Είμαι εντάξει με την απόδοση μας, δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω την απόδοση της Manchester United."

Για το αν η Liverpool δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να κερδίσει...

"Ίσως δεν δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι όλα όσα ρωτάνε υπογραμμίζονται πάντοτε με την αρνητικότητα, αυτό συμβαίνει λόγω της κατάστασής μας.
Αν κερδίζαμε τα τελευταία πέντε παιχνίδια, θα είχαμε δημιουργήσει σήμερα αρκετές ευκαιρίες να κερδίσουμε το παιχνίδι και θα έπρεπε να έχουμε πάρει πέναλτι, ίσως αυτοί μια κόκκινη κάρτα και όλα αυτά.
Μπορείτε να γράψετε ό, τι θέλετε, αλλά πρέπει να μείνουμε θετικοί και για μένα είναι εύκολο γιατί η απόδοση μου δίνει αρκετούς λόγους να παραμείνω θετικός.
Τα παιδιά έπαιξαν και πάλι και έμαθαν πολλά από το τελευταίο παιχνίδι, προστατεύοντας μας απόλυτα από την επιθετική τους κατάσταση, μιας από τις καλύτερες ομάδες στις αντεπιθέσεις στον κόσμο.
Εάν δεν κλείναμε τον Mkhitaryan, ο ίδιος θα έτρεχε από εδώ πίσω στο Manchester με την μπάλα, και ο Lukaku συνήθως δεν αντιμετωπίζεται, όμως τον αντιμετωπίσαμε καλά.
Martial, Rashford, Young, όποιος και αν ήταν, τα πήγαμε καλά.

Είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία και ένα πέναλτι που ίσως δινόταν, θα ήταν 2-0. Ποιο αποτέλεσμα θέλετε κατά της Manchester United; Δεν υπάρχουν πολλά παιχνίδια που κοιμούνται για 90 λεπτά και μπορείτε να κάνετε ό, τι θέλετε.
Αμύνθηκαν με εννέα παίκτες μέσα και γύρω από την περιοχή, αυτό είναι εντάξει και δεν το κρίνω, απλά έκαναν τη δουλειά μας λίγο πιο δύσκολη.
Συνεχίσαμε να παίζουμε ποδόσφαιρο, είχαμε σουτ, είχαμε σέντρες στο πρώτο δοκάρι και κανείς δεν βρισκόταν εκεί, ενώ όταν είχαμε στο δεύτερο δοκάρι πάλι δεν ήταν κανείς εκεί.
Έτσι είναι η ζωή στο ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να αγοράσεις εύκολα γκολ, θα πρέπει να δουλέψεις και είμαι πραγματικά χαρούμενος που τα παιδιά ήταν και πάλι έτοιμα για να το κάνουν.

Τους είπα μετά το παιχνίδι ότι αποφάσισαν να πάρουν τον δύσκολο δρόμο ερχόμενοι στην Liverpool.
Προφανώς δεν μπορούμε να κερδίσουμε κάτι στην περίοδο των διακοπών, δεν είμαστε σε περίοδο διακοπών.
Δουλεύουμε πραγματικά σκληρά, μου αρέσει πολύ το πως τα παιδιά χειρίζονται την κατάσταση.
Θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα; Ναί.
Είναι πολύ πιθανό να κάναμε τα πράγματα πολύ καλύτερα σε αυτό το παιχνίδι; Δεν το νομίζω.
Η δουλειά μου είναι να ζητήσω αυτό που μπορούμε να κάνουμε και να μην ζητήσω να παίξουμε σαν τη Barcelona μετά από τρεις νίκες με 6-0 στα τρία τελευταία παιχνίδια.
Παίξτε όσο καλύτερα μπορείτε, το έκαναν και θα συνεχίσουμε.

Όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν τραυματισμοί, ούτε καν μικροί όσο γνωρίζω, είναι καλό.
Δεν είναι καλό να κοιτάζετε την βαθμολογία και να νομίζετε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό ή οτιδήποτε, για μένα μια ομάδα που μπορεί να γίνει πρωταθλήτρια φέτος ήταν στο γήπεδο μας και δεν είναι ένας διαφορετικός κόσμος από εμάς, δεν είναι ότι παίζουμε σε διαφορετικούς πλανήτες, δεν είναι ότι είναι πραγματικά καλοί και δεν βρίσκουμε την είσοδο του σταδίου.
Είναι εντάξει και θα συνεχίσουμε."

Για το αν οι Reds θα έπρεπε να έχουν επιχειρήσει να είναι πιο επιθετικοί...

"Εάν παρακολουθείς το παιχνίδι και έχεις μια ιδέα για το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να περιμένεις να δημιουργήσουμε 20 ευκαιρίες εναντίον της Manchester United, δεν είναι εφικτό.
Η Barcelona στην καλύτερη της μέρα δεν θα το κάνει.
Θα δείτε, η United δεν θα χάσει πολλά παιχνίδια σε αυτή τη σεζόν, έτσι το τι σκέφτονται οι άνθρωποι για μας νομίζοντας ότι θα έπρεπε να ήμασταν πιο επιθετικοί, χρειαζόμαστε πολύ χρόνο για να εξηγήσουμε πάλι το ποδόσφαιρο.
Όλα είναι εντάξει με τις προσδοκίες, μπορώ εύκολα να τα αντιμετωπίσω και δεν είναι πρόβλημα, έχουμε τις μεγαλύτερες προσδοκίες, η σεζόν δεν έχει τελειώσει και το κύριο πράγμα που πρέπει να κάνεις σε μια σεζόν είναι να αναπτυχθείς και να σκοράρεις.
Δεν τα πάμε καλά σε αυτόν τον τομέα (σκοράρισμα) μέχρι τώρα.
Μπορείτε να μας κατηγορήσετε και να πείτε ότι είναι επειδή δεν εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες - και ποιος είναι υπεύθυνος γι 'αυτό; Εμείς είμαστε υπεύθυνοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνο τις ευκαιρίες για να σκοράρουμε και αυτό είναι που κάναμε και πάλι.

Νομίζω ότι όλοι όσοι παρακολουθούσαν τα παιχνίδια μας είδαν σε κάθε ματς ότι θα μπορούσαμε να έχουμε κερδίσει, ακόμη και εναντίον της Manchester City το οποίο ακούγεται τρελό αλλά είναι έτσι.
Πρέπει να αναπτυχθούμε ξανά, αλλά από το τελευταίο παιχνίδι μέχρι σήμερα, βελτιώσαμε πολύ την αμυντική μας λειτουργία.
Στο Newcastle δεν είχαν πολλές αντεπιθέσεις, αλλά είχαν περισσότερες απ 'ότι η United σήμερα, γιατί τα πήγαμε καλύτερα σε αυτές τις καταστάσεις.
Βγάλαμε τους παίκτες - κλειδιά και τις αντεπιθέσεις από το παιχνίδι και ήμασταν αρκετά γενναίοι για να δημιουργήσουμε.
Εάν ήμασταν ανόητοι, θα είχαμε δημιουργήσει χωρίς προστασία και τότε ίσως θα μπορούσαμε να έχουμε μία ή δύο περισσότερες ευκαιρίες, αλλά θα ήταν ήδη 0-4 πριν ξυπνήσουμε, αυτή είναι η ζωή.

Εάν θέλετε να είστε ευτυχείς σήμερα, μπορείτε να είστε, αλλά αν νομίζετε ότι "εντάξει και πάλι δεν ήταν τόσο άσχημο..." - που είναι πιθανώς η άποψή μου σε αυτό - τότε μπορείτε να είστε σε αυτή τη διάθεση και να συνεχίσετε.
Τώρα θα πάμε στο Maribor, στη συνέχεια στην Tottenham και αργότερα παίζουμε εντός με την Huddersfield".

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.