Να διατηρήσει ''κάστρο'' το Anfield...(Match Preview)

Να μαζέψει τα κομμάτια της και να παίξει με αλλαγμένη ψυχολογία θέλει η Liverpool στο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής, φιλοξενώντας την περυσινή πρωταθλήτρια, Chelsea.

Λίγες ημέρες μετά το σοκ μέσα στην Ισπανία, οι Reds έχουν το ιδανικό παιχνίδι στο κατάλληλο σημείο για να δώσουν ξανά ψυχολογία στους εαυτούς τους καθώς  και στον κόσμο της ομάδας, με την Chelsea να είναι ο σημερινός αντίπαλος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ Liverpool v Chelsea:
Πρωτάθλημα: Premier League
Έδρα: Anfield Road
Ημερομηνία: 25.11.2017 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 19:30 (ώρα Ελλάδας)
Διαιτητής: Michael Oliver
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το CosmoteSport1HD.

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:
Με την ψυχολογία αρκετά χαμηλά μετά την ισοπαλία σαν...ήττα μεσοβδόμαδα στην Sevilla, οι Reds υποδέχονται την ομάδα του Antonio Conte με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς και την τέταρτη διαδοχική τους νίκη στο πρωτάθλημα.
Μετά το εφιαλτικό ημίχρονο στην Ισπανία, όπου το 0-3 έγινε 3-3, ο Jurgen Klopp δήλωσε πως οι ποδοσφαιριστές του δεν έχουν πρόβλημα νοοτροπίας, κάτι που καλούνται να το δείξουν απόψε.

Ο Γερμανός τεχνικός, έχει μοναδικό ερωτηματικό στην αναμέτρηση τον Emre Can, ο οποίος αντιμετωπίζει ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού, σε αντίθεση με τον Joel Matip που προπονήθηκε κανονικά κι έχει τεθεί στη διάθεση του Jurgen Klopp.
Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιστρέψει στη βασική ενδεκάδα άμεσα ο Καμερουνέζος, τη στιγμή που ο Adam Lallana είναι 50-50 εάν βρεθεί στον πάγκο ή στην εξέδρα.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:
Να συνεχίσει την ανοδική της πορεία θέλει η Chelsea, με τους Blues ωστόσο τα τελευταία χρόνια να μην περνάνε καλά με αντίπαλο την Liverpool.
O Antonio Conte επιμένει στο 3-5-1-1, σύστημα που μέχρι στιγμής αποδίδει πολύ καλά με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει, δίνοντας μεγάλη έμφαση στους μπακ-χαφ του.

Η Chelsea βρίσκεται στην 3η θέση με 25 βαθμούς, έχοντας μάλιστα και τέσσερις σερί νίκες κόντρα σε Watford, Bournemouth, Manchester United & West Bromwich, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει με το ποδόσφαιρο της στα μισά παιχνίδια.
Μεσοβδόμαδα, αγωνίστηκε στο Αζερμπαϊτζάν με αντίπαλο την Qarabag για το Champions League και επικράτησε πολύ εύκολα με 0-4, νίκη που ήταν και η έκτη της στα τελευταία επτά ματς.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:
Χωρίς σημαντικές απουσίες ταξίδεψε στο Merseyside η Chelsea, καθώς ο Ιταλός τεχνικός υπολογίζει σε όλα τα όπλα του, με την τελευταία επιστροφή να είναι αυτή του Victor Moses, πρώην ποδοσφαιριστή της Liverpool, ο οποίος θα είναι στον πάγκο μετά από έξι εβδομάδες.
Για την αναμέτρηση δεν υπολογίζονται μονάχα οι Michy Batshuayi, Charly Musonda & Kenedy.
Μεγάλο ερωτηματικό ο David Luiz καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει ρήξη στις σχέσεις του Βραζιλιάνου με τον προπονητή του και φαίνεται πως θα μείνει στον πάγκο, όπως ακριβώς έγινε και στο ντέρμπι με την Manchester United.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ:
Την περυσινή σεζόν, η Liverpool έμεινε αήττητη κόντρα στην Chelsea σε Stamford Bridge και Anfield, πανηγυρίζοντας σπουδαίο διπλό στην έδρα των πρωταθλητών.
Ο Lovren είχε ανοίξει το σκορ και στη συνέχεια, η επική γκολάρα του Henderson έγραψε το 0-2, για να έρθει ο Costa στο δεύτερο μέρος και να πετύχει το γκολ της τιμής για την ομάδα του, 1-2.

Στον δεύτερο γύρο, οι Blues προηγήθηκαν στο Anfield με απευθείας εκτέλεση φάουλ του David Luiz, o Wijnaldum ισοφάρισε στο δεύτερο ημίχρονο και προς το τέλος του αγώνα, ο Mignolet έγινε μεγάλος ήρωας, αποκρούοντας πέναλτι του Diego Costa.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:
Συνολικά 177 φορές έχουν τεθεί αντιμέτωπες οι δύο ομάδες στην ιστορία τους σε όλες τις διοργανώσεις, με την Liverpool να μετράει 77 νίκες, την Chelsea 61, ενώ 39 ματς έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλα.

Αξέχαστα ματς στις μνήμες όλων με αντίπαλο την Chelsea, είναι αυτά του Champions League το 2005, 2007 και το 2009.
Στις 3 Μαίου 2005, η Liverpool επικράτησε της Chelsea με 1-0 στον ημιτελικό της διοργάνωσης (0-0 πρώτο παιχνίδι) με τέρμα του Luis Garcia και προκρίθηκε στον τελικό της Πόλης κόντρα στην Milan, όπου σήκωσε και το τρόπαιο.

Το 2007, οι Reds αγωνίστηκαν και πάλι με την Chelsea στον ημιτελικό και στην πρώτη αναμέτρηση ηττήθηκαν με 1-0, στον επαναληπτικό είχαμε το ίδιο σκορ και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, με την ομάδα μας να παίρνει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της Αθήνας και πάλι με την Milan, όπου και δυστυχώς αυτή τη φορά έχασε με 2-1.

Τον Απρίλιο του 2009, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ξανά στο Champions League, αυτή τη φορά στους 8 της διοργάνωσης, με την Chelsea να παίρνει την πρόκριση, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει το επικό δεύτερο παιχνίδι, όπου ολοκληρώθηκε με 4-4 (1-3 νίκη για την Chelsea στο πρώτο ματς).

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:
Η Liverpool είναι αήττητη στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις (2 νίκες, 3 ισοπαλίες) κόντρα στην Chelsea, όμως η ομάδα του Conte είναι αήττητη στα τελευταία πέντε ματς (2 νίκες, 3 ισοπαλίες) στο Anfield.

Μετά την έλευση του Jurgen Klopp στην ομάδα, η Liverpool μετράει τους περισσότερους βαθμούς (37 σε 22 ματς) κόντρα στο ''Big Six'' της Premier League, έχοντας έξι περισσότερους πόντους από την αποψινή της αντίπαλο.

Ο Alvaro Morata έχει συμμετοχή σε 12 γκολ της Chelsea (8 γκολ, 4 ασίστ) στα πρώτα του 11 ματς με την φανέλα των ''Μπλε'', περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία της ομάδας στην διοργάνωση.

Ο Mohamed Salah, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την πρώην του ομάδα, έχει πετύχει 9 γκολ στην Premier League στις πρώτες του 12 αναμετρήσεις με το νέο του σύλλογο, περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στην ιστορία της Liverpool, ξεπερνώντας και τον Robbie Fowler (8).

Η Liverpool είναι αήττητη τη φετινή σεζόν στο Anfield στην Premier League, έχοντας δεχτεί μονάχα ένα γκολ (από την Burnley), ενώ αήττητη είναι η έδρα και στο Champions League.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Mignolet, αριστερά στην άμυνα ο Moreno, δεξιά ο Gomez και στόπερ κατά πάσα πιθανότητα ο Lovren με τον Klavan, εκτός κι αν κριθεί 100% έτοιμος ο Matip και πάρει τη θέση του Εσθονού.

Στη μεσαία γραμμή, η τριάδα θεωρείται σίγουρη, με τους Henderson, Wijnaldum & Coutinho να είναι τα ονόματα που δεσπόζουν.

Όπως και στην επίθεση, με την σίγουρη τριάδα των Salah, Firmino & Mane να μην αλλάζει.

LIVEPROOL (4-3-3): Mignolet - Gomez, Lovren, Klavan (Matip), Moreno - Henderson, Wijnaldum, Coutinho - Salah, Firmino, Mane.

Chelsea (3-5-1-1): Courtois - Azpilicueta, Christensen, Cahill - Zappacosta, Fabregas, Kante, Bakayoko, Alonso - Hazard - Morata.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.