Γίνεται να είσαι έτσι και μετά τη διακοπή;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
11η αγων. Premier League 2017-18

Σε ένα υπέροχο απόγευμα στο Λονδίνο, η Λίβερπουλ επικράτησε εύκολα με 4-1 της Γουέστ Χαμ, την έστειλε ακόμα πιο κάτω στη βαθμολογία, ενώ εκείνη έφτασε τους 19 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους (μετά την διακοπή για εθνικές υποχρεώσεις), με την Σαουθάμπτον (Σάββατο 18/11, 17:00) στο Άνφιλντ για την δωδέκατη αγωνιστική της Premier League.


Είναι μέχρι να μπει το πρώτο γκολ. Μετά από κει... τρέχα να τη φτάσεις (όταν είναι στη μέρα της, όταν της έρθουν όλα όπως θέλει, όταν πολλά...)


Η Λίβερπουλ δεν χαρίστηκε στη Γουέστ Χαμ, και τη διέλυσε με το εμφατικό 4-1 στο Λονδίνο, κάνοντας ολοένα και λιγότερο πιθανή την παραμονή του Μπίλιτς στον πάγκο των "σφυριών". Η ομάδα του Κλοπ ήταν κυρίαρχη από την αρχή του παιχνιδιού, είχε σε εκπληκτική μέρα τους Μανέ (τρεις ασίστ) και Σαλάχ (δύο γκολ), και πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις.

Ματίπ και Τσάμπερλεϊν πέτυχαν τα άλλα δύο γκολ (το πρώτο του Καμερουνέζου στη σεζόν - το πρώτο του Άγγλου στο πρωτάθλημα), ενώ για τη Γουέστ Χαμ είχε μειώσει προσωρινά ο Λαντσίνι.

Το ματς

Δύο λεπτά υπόθεση

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να απειλούν πρώτοι στο 9'. Ο Μινιολέ άργησε να βγει, ο Αγιού τσίμπησε την μπάλα, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε στο αριστερό δοκάρι.

Οι κόκκινοι προσπαθούσαν να βρουν τον ρυθμό τους και παρότι δεν είχαν απειλήσει ιδιαίτερα, κατάφεραν να πετύχουν... μαζεμένα δύο γκολ!


Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τη Γουέστ Χαμ, ο Μανέ πήρε την μπάλα, την κουβάλησε αρκετά μέτρα και την κατάλληλη στιγμή την έδωσε στον Σαλάχ που έκανε το 0-1 στο 22'!


Πριν καλά-καλά προλάβουν να... συνέλθουν τα "σφυριά", μετά από κόρνερ του Σαλάχ, ο Κρέσγουελ έστειλε κατά λάθος την μπάλα στον Χαρτ, αυτός απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά ο Ματίπ πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 0-2 στο 24'! Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Καμερουνέζου στη σεζόν.

Πήγε να γίνει... ροντέο αλλά το "καθάρισε" η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ ήταν κλεισμένη πίσω και κάπως χαλαρή στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Γουέστ Χαμ, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Ο Αγιού έκανε τη σέντρα, ο Γκόμεζ έχασε τον Λαντσίνι, ο οποίος νίκησε από κοντά τον Μινιολέ και μείωσε σε 1-2 για τους γηπεδούχους στο 55'!


Η χαρά όμως για την ομάδα του Μπίλιτς, κράτησε ελάχιστα, κι αυτό διότι στην αμέσως επόμενη φάση, ο Φιρμίνο ξεχύθηκε όμορφα στην περιοχή της Γουέστ Χαμ, έδωσε στον Τσάμπερλεϊν, κι αυτός, έστω και με τη δεύτερη προσπάθεια, έκανε το 1-3 στο 56', κάνοντας... σμπαράλια τα όνειρα ισοφάρισης των "σφυριών"!

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Τσάμπερλεϊν με τη φανέλα της Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα.


Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, δεν τα παράτησαν και έχασαν τρομερή ευκαιρία στο 58' με τον Λαντσίνι να στέλνει την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Μινιολέ. Κι όσο δεν έβρισκε δίχτυα η Γουέστ Χαμ, η Λίβερπουλ χτυπούσε στην αντεπίθεση και απειλούσε την εστία του Χαρτ. Σε μια από αυτές τις φάσεις, ο Μανέ βρήκε ωραία τον Σαλάχ, κι ο Αιγύπτιος, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, διαμόρφωσε το τελικό 1-4 στο 75'!

Σχόλιο


Χωρίς πολλά-πολλά, και παρότι στις αρχές του δευτέρου μέρους φάνηκε να αναπτερώνουν οι ελπίδες της Γουέστ Χαμ, η Λίβερπουλ κατάφερε να κερδίσει στο Λονδίνο, έχοντας σε δαιμονιώδη φόρμα τον Σαλάχ, αλλά και η επανεμφάνιση του Μανέ ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Τους 19 βαθμούς έφτασαν οι κόκκινοι, την ώρα που η Γουέστ Χαμ παρέμειναν στους 9.

Οι συνθέσεις

Γουέστ ΧαμΧαρτ, Εντιμίλσον Φερνάντες (46' Άντι Κάρολ), Ριντ, Κουγιατέ, Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Πέντρο Ομπιάνγκ, Νομπλ (61' Αρναούτοβιτς), Λαντσίνι, Αντρέ Αγιού, Χαβιέρ Ερνάντες (72' Χαβιέρ Ερνάντες)
ΛίβερπουλΜινιολέ, Γκόμεζ, Ματίπ, Κλάβαν, Μορένο, Τσαν, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (87' Λόβρεν), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ (77' Μίλνερ), Φιρμίνο (87' Σολάνκε)

What an honour to lead @liverpoolfc out with a victory!! Great way to go on international duty! #proud #YNWA #LFC 🔴💪

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Very important game and 3 more points 💪🏻💪🏻Good performance guys 🔴🔴 Thanks for the amazing support today of our fans 👏🏻👏🏻 #lfc #reds #ynwa #AMP18

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Moreno (@amplfc18) στις

Another good win today! Solid performance and this boy is on fire @mosalah22 🔥😄👍🏻 #liverpool #ynwa #EC23

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις

Great win today 💪🏽💥 #YNWA

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Oxlade-Chamberlain (@alexoxchamberlain) στις

Going with a great feeling to the national team. We finished our 3rd game this week with a solid win. Thank you for the support and have a good trip back. 🔴#ynwa #weareliverpool

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις

Well done boys 💪🏽 #ynwa❤

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις

3 wins in a week. Thanks for your support 👏🏾❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dom Solanke (@domsolanke) στις

Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.