Αν τον θεοποιήσουμε, θα έχουμε άδικο;

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
14η αγων. Premier League 2017-18

Με τον Σαλάχ να βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και να σκοράρει κατά ριπάς (πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 12 γκολ), η Λίβερπουλ επικράτησε με 3-0 στο Μπριτάνια της Στόουκ και ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Μπράιτον (Σάββατο 2/12, 17:00) στο Falmer Stadium για την 15η αγωνιστική της Premier League.

Stoke City 0-3 Liverpool | Extended Highlights by footbie.com


But can they do it on a cold rainy night in Stoke? Yes, they can.

Μπορεί να μην έβρεχε, το κρύο όμως ήταν τσουχτερό, ο Κλοπ φορούσε τα γάντια του και ζούσε για ακόμη μια φορά έντονα το παιχνίδι από τον πάγκο, νευρίαζε, προβληματιζόταν στο δεύτερο ημίχρονο αλλά στο τέλος της βραδιάς, πανηγύρισε υψώνοντας τη γροθιά του.


Κι αυτό γιατί ήξερε ότι παίκτες σαν τον Σαλάχ, δεν τους κρατάς στον πάγκο. Η Λίβερπουλ προηγήθηκε με τον Μανέ στο ημίχρονο, τα βρήκε κάπως δύσκολα στην επανάληψη αλλά χάρη σε δύο γκολ του δαιμόνιου αυτό το διάστημα Σαλάχ που πέρασε ως αλλαγή, πήρε τη νίκη με 3-0 στην έδρα της Στόουκ και ανέβηκε στην πέμπτη θέση, έχοντας 26 βαθμούς.

Έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων για το πρώτο γκολ της Λίβερπουλ και την απόφαση του διαιτητή να μην αποβάλλει τον Μινιολέ στο πρώτο μέρος.

Το ματς

Παράπονα η Στόουκ, το γκολ η Λίβερπουλ


Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυναμικά, απέκτησαν κατευθείαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφεραν να προηγηθούν σχετικά νωρίς στο σκορ. Ο Γκόμεζ βγάζει από τα δεξιά (με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή), ο Σολάνκε που έγινε παραλήπτης άφησε στον Μανέ, κι ο Σενεγαλέζος με ωραίο τσίμπημα έκανε το 0-1 στο 17'!

Οι κόκκινοι (φορώντας τις πορτοκαλί εμφανίσεις) συνέχισαν να κυριαρχούν, με τη Στόουκ να ανεβάζει σιγά-σιγά ρυθμούς και να απειλεί για πρώτη φορά στο 28' αλλά η προσπάθεια του Φλέτσερ σταμάτησε στον Ματίπ.


Μετά το μισάωρο, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τις κακές απομακρύνσεις των παικτών της Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κλοπ όμως, ήταν εκείνη που απείλησε με τον Σολάνκε να μην μπορεί να νικήσει τον Γκραντ στο 38'.


Δύο λεπτά αργότερα, η πίεση μεταφέρθηκε στο άλλο μισό του γηπέδου, με τον Ντιουφ να βγαίνει τετ α τετ με τον Μινιολέ και τον Βέλγο να πέφτει άτσαλα στον παίκτη της Στόουκ και να τον ανατρέπει στο ημικύκλιο. Το... περίεργο στην υπόθεση είναι ότι ο διαιτητής του έδειξε κίτρινη κάρτα, ενώ οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονταν έντονα και απαιτούσαν την αποβολή του.

Η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη από τη Στόουκ, ενώ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Μανέ έχασε τρομερή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, φεύγοντας στην κόντρα μετά από τρομερή μπαλιά του Σολάνκε, αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι του Γκραντ.

Ήρθε από τον πάγκο και καθάρισε με δύο γκολ ο Σαλάχ

Η Στόουκ μπήκε πιο αποφασισμένη στην επανάληψη και απείλησε στο 48' με τον Άλεν αλλά το πλασέ που επιχείρησε, πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Μινιολέ. Ο Ουαλός έχασε κι άλλη ευκαιρία στο 69' με την μπάλα να καταλήγει ψηλά από καλή θέση.

Γενικά οι γηπεδούχοι φάνηκαν να το πιστεύουν περισσότερο στο δεύτερο ημίχρονο, βρίσκοντας και ανοιχτούς χώρους στα μετόπισθεν των κόκκινων. Από την άλλη, η Λίβερπουλ, όσο περνούσε η ώρα, προσπαθούσε να περιορίσει τα λάθη της και να χτυπήσει στην κόντρα. Και σ' αυτό βοήθησε ο... Αιγύπτιος Θεός που ήρθε από τον πάγκο και μέσα σε έξι λεπτά πέτυχε δύο γκολ!


Ο Σαλάχ πέρασε στη θέση του Σολάνκε στο 68', και στο 77', μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Μανέ από τα δεξιά, ο Αιγύπτιος με τρομερό βολέ στην κίνηση, έκανε το 0-2, ενώ ο Τσαν τον βρήκε εξαιρετικά στην πλάτη της άμυνας της Στόουκ, πέρασε τον Πίτερς και νίκησε για δεύτερη φορά στη βραδιά τον Γκραντ, διαμορφώνοντας το τελικό 0-3 στο 83'!

Σχόλιο


Παρά τα μικροπροβλήματα στην αρχή της επανάληψης, η Λίβερπουλ κυριάρχησε κατά κράτος της Στόουκ, ο Μινιολέ κράτησε σημαντικό clean sheet σε μια δύσκολη έδρα (αν και ίσως να γλύτωσε μια αποβολή), ο Σαλάχ είναι σε τρελά κέφια, κι έτσι η ομάδα του Κλοπ επέστρεψε στις νίκες.

Οι συνθέσεις

ΣτόουκΓκραντ, Ντιούφ, Ζουμά, Σόκρος, Μάρτινς Ιντι, Πίτερς, Τζο Άλεν, Ντάρεν Φλέτσερ (85' Τσάρλι Άνταμ), Σατσίρι, Σουπό-Μοτίνγκ (74' Χεσέ Ροντρίγκεθ), Κράουτς.
ΛίβερπουλΜινιολέ, Γκόμεζ, Ματίπ, Λόβρεν, Μορένο, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (67' Μίλνερ), Μανέ (89' Χέντερσον), Φιρμίνο, Σολάνκε (67' Σαλάχ)




Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Gomez (@joegomez5) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alberto Moreno (@amplfc18) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emre Can (@ec2323) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dom Solanke (@domsolanke) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.