REPORT: Τα σχέδια από το νέο προπονητικό κέντρο της Liverpool!

Η αρχιτεκτονική εταιρεία KSS έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σχέδια τόσο για τους χώρους των ακαδημιών, όσο και για το νέο προπονητικό κέντρο της Liverpool. Τα πρώτα δείγματα γραφής, όπως θα διαπιστώσετε κι οι ίδιοι, είναι εκπληκτικά.


Επιμέλεια: Γιάννης Μοσχονάς 


Οι «Reds» είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Melwood για πρώτη φορά από τη δεκαετία του '50, καθώς έχουν ήδη συμφωνήσει να ανακαινίσουν το Kirkby, μέσα στο 2019 (μια συμφωνία που ξεπερνάει τις 50 εκατομμύρια λίρες). Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2018, όλες οι εκκρεμότητες φαίνεται να έχουν δρομολογηθεί κι η εταιρεία KSS- η οποία είχε αναλάβει και το αντίστοιχο έργο για την Tottenham- προχώρησε στη δημοσιοποίηση των σχεδίων. 



Με μια πρώτη ματιά, το αποτέλεσμα φαίνεται παραπάνω από ικανοποιητικό καθώς υπάρχει ένα επιβλητικό κτήριο που έχει είσοδο τόσο για την πρώτη ομάδα, όσο και για την Κ23. Επίσης, σύμφωνα με τα σχέδια, φαίνεται να συστεγάζονται όλες οι ομάδες των «Reds» χωρίς όμως αυτό να επηρεάσει στο παραμικρό τη λειτουργία της πρώτης ομάδα. 'Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν από την KSS: «Με την επιλογή μας, μπορεί να ενισχυθεί ο διαχωρισμός της πρώτης ομάδας και των ακαδημιών, μέσα από τη δημιουργία ενός αποκλειστικού χώρου για τους παίκτες της πρώτης ομάδας.» 


Στη συνέχεια οι άνθρωποι της εταιρείας πρόσθεσαν:« Η προτεινόμενη διάταξη σχεδιάστηκε για να βελτιστοποιήσει τη σχέση μεταξύ των υπάρχοντων γηπέδων, του νέου προπονητικού κέντρου και των καινούργιων γηπέδων. Ο προσανατολισμός του κτηρίου θα παρέχει τη δυνατότητα να υπάρχει καλή θέαση στα γήπεδα, γεγονός που δημιουργεί μια πιο "φυσική" σχέση μεταξύ του κτηρίου και του χώρου του γηπέδου»

Στο σχέδιο περιλαμβάνεται και η κατασκευή 17 γηπέδων, για τις ακαδημίες και την πρώτη ομάδα, που θα καλύπτουν τις ανάγκες για όλα τα τμήματα από 7 ετών και άνω. Οσο για τους γονείς των μικρών; Θα υπάρξουν κερκίδες χωρητικότητας 500 ατόμων για την παρακολούθηση των αγώνων των ακαδημιών της ομάδας! 



Φαίνεται πως η συγκεκριμένη κίνηση γίνεται με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον. Ο Jurgen Klopp είναι ένας προπονητής που δίνει τρομερή έμφαση τόσο στη μεθοδική δουλειά μέσα στις προπονήσεις, όσο και στις ακαδημίες και στην εξέλιξη νέων, ταλαντούχων παικτών. Μέσα από αυτήν την επιλογή η ομάδα φαίνεται να ανεβαίνει επίπεδο και δεν έχουμε παρά να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα στο Anfield!




Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.