Λέει αντίο στο 2017 με νίκη και...Van Dijk! (Match Preview)


Πανέτοιμη να κλείσει με νίκη και καλό ποδόσφαιρο το 2017 είναι η Liverpool, η οποία φιλοξενεί την Leicester στο Anfield, υπό το βλέμμα του νέου μεταγραφικού της αποκτήματος, Virgil Van Dijk!

Αντίο στο 2017 με όνειρα και φιλοδοξίες για το 2018, λέει η Liverpool σε ένα κρίσιμο ματς με την πάντα επικίνδυνη Leicester, έχοντας ως στόχο τη νίκη και το θέαμα μπροστά στους φιλάθλους της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ Liverpool v Leicester:
Πρωτάθλημα: Premier League
Έδρα: Anfield Road
Ημερομηνία: 30.12.2017 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 17:00 (ώρα Ελλάδας)

Διαιτητής: Neil Swarbrick
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το CosmoteSport1HD.


ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:
Με την ψυχολογία στα ύψη μετά το αήττητο σερί και την σπουδαία μεταγραφή του Van Dijk, η Liverpool είναι πανέτοιμη να υποδεχτεί στο Anfield την Leicester, στον τελευταίο της αγώνα για το 2017.
Μια αναμέτρηση που θα διεξαχθεί υπό το βλέμμα του Ολλανδού, ο οποίος θα παρακολουθήσει για πρώτη φορά ως παίκτης της Liverpool τους συμπαίκτες του.

Στα αγωνιστικά, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Henderson, Sturridge & Moreno, ενώ από εκεί και πέρα το απουσιολόγιο είναι λευκό, με τον Jurgen Klopp να έχεις τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη διάθεση του.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιλογές στην ενδεκάδα και αν ο Γερμανός τεχνικός κάνει κάποιο ροτέισον, καθώς η ομάδα αγωνίζεται ξανά την πρωτοχρονιά κόντρα στην Burnley.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:
Με τον Claude Puel πλέον στο τιμόνι της, η Leicester έχει βελτιώσει αρκετά πράγματα και κάνει μια πολύ καλή σεζόν, σε σχέση με το ξεκίνημα της.
Ο Γάλλος προπονητής, με την...αστεία απόλυση του από την Southampton, δείχνει τις αρετές του στο King Power Stadium κι έχει οδηγήσει την ομάδα του στην 8η θέση της βαθμολογίας, με τα τελευταία ματς να μην είναι τόσο θετικά, καθώς γνώρισε βαριά ήττα με 0-3 από την Leicester, κι έχασε με ανατροπή με 2-1 από την Watford, ενώ ενδιάμεσα πήρε σπουδαία ισοπαλία με 2-2 κόντρα στην Manchester United στο 94'.

Η Leicester λοιπόν βρίσκεται στην 8η θέση, με τους Vardy & Mahrez να θυμούνται τον παλιό, καλό εαυτό τους και το μέλλον των Αλεπούδων αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, καθώς θέλουν να παλέψουν για μια θέση στο Europa League, εάν βέβαια ξεμπερδέψουν οριστικά με τον υποβιβασμό.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:
Χωρίς τους Simpson, Huth & James θα αγωνιστεί η Leicester, εν αντιθέσει με τον Amartey που είναι διαθέσιμος καθώς εξέτισε την τιμωρία του.

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ:
Τη νίκη με 2-3 πήρε η ομάδα μας στον πρώτο γύρο, σε ένα τρελό ματς που είχε τα πάντα και ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς.
Οι Reds προηγήθηκαν με 0-2, για να μειώσουν οι Foxes σε 1-2 στο τέλος του ημιχρόνου, με ένα τέρμα που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ, λόγω επιθετικού φάουλ.

Η ομάδα μας έκανε το 1-3 με γκολ του Henderson, όμως με την σέντρα ο Vardy μείωσε εκ νέου και λίγα λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι μετά από τραγικό λάθος του Mignolet.
O Βέλγος όμως πήρε το αίμα του πίσω, σταμάτησε τον Vardy, διατήρησε το 2-3 και η Liverpool πανηγύρισε ένα πολύ δύσκολο διπλό.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:
Στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, έχουν σημειωθεί 14 γκολ, με το ποσοστό να φτάνει τα 4,7 τέρματα ανά αγώνα!

Ο Jurgen Klopp έχει ηττηθεί τρεις φορές ως προπονητής της Liverpool κόντρα στην Leicester, με καμία ομάδα δεν έχει ηττηθεί περισσότερες.

Η Liverpool έχει δεχτεί μόλις τρία τέρματα σε δέκα αγώνες στο Anfield, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ τους το 2006/07, όπου είχαν δεχτεί και πάλι τρία γκολ.

Τα έξι από τα οχτώ τέρματα της Leicester με αντίπαλο την Liverpool στα τελευταία τέσσερα ματς, τα πέτυχε ο Jamie Vardy, ενώ συνολικά έχει έξι γκολ και συμμετοχή σε επτά κόντρα στους Reds, περισσότερα από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:
Κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Mignolet, έχοντας δεξιά του στην άμυνα κατά πάσα πιθανότητα τον Gomez, αριστερά τον Robertson, ενώ στα στόπερ υπάρχει πιθανότητα να ξεκουραστεί ο Klavan και να αγωνιστούν ο Lovren δίπλα στον Matip.

Στη μεσαία γραμμή, σε ρόλο αμυντικού χαφ θα είναι ο Can, έχοντας μπροστά του τους Coutinho και ίσως Wijnaldum αντί Ox, ενώ ο Άγγλος δεν αποκλείεται να δώσει ανάσες στον Salah στην επίθεση.

Επιθετικά, ο Mane αναμένεται να επιστρέψει στα αριστερά, ο Firmino θα διατηρηθεί στην κορυφή και ο Salah θα είναι στα αριστερά, εκτός κι αν πάρει ανάσες.

Πάντως, τίποτα δεν είναι σίγουρο και υπάρχει πιθανότητα να ξεκουραστούν κι άλλοι παίκτες.

LIVERPOOL (4-3-3): Mignolet - Gomez (Arnold), Matip, Lovren (Klavan), Robertson - Can, Wijnaldum, Coutinho - Salah (Ox), Firmino, Mane.

Leicester (4-2-3-1): Schmeichel - Dragovic, Morgan, Maguire, Fuchs - Amartey, Ndidi - Mahrez, Gray, Albirighton - Vardy.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.