Klopp για δεύτερο γύρο, αποχωρήσεις Ιανουαρίου, Henderson και Moreno!


Επιμέλεια: Απόστολος Παπανικολόπουλος

Για όλους και για όλα μίλησε στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι με την Leicester ο Jurgen Klopp. Ο Γερμανός αναφέρθηκε τόσο στο τελευταίο παιχνίδι των Reds για το 2017, όσο και για τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ για τον μήνα Γενάρη αλλά και για την κατάσταση των Jordan Henderson και Alberto Moreno.


Η Liverpool ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της για αυτό το χρόνο φιλοξενώντας την Leicester στο Anfield, προτού επισκεφθεί το Turf Moor και την Burnley την Πρωτοχρονιά. Η ομάδα του Klopp θα κοιτάξει να ενισχύσει το αήττητο σερί της μετά και την βαριά ήττα από την Tottenham με 4-1 στις 22 Οκτώβρη.

Ερωτώμενος για το τι θα ήθελε να του φέρει ο νέος χρόνος σε αυτόν και την ομάδα του, ο Klopp απάντησε: "Περισσότερα γκολ υπέρ, λιγότερα κατά -εύκολο ε;".

"Ενώ πιστεύω πως παίζουμε εξαιρετικά πολύ συχνά, νομίζω πως μπορούμε να το κάνουμε ακόμη πιο συχνά, αλλά ακόμα κι αν δεν το κάνουμε πρέπει να παίρνουμε αποτελέσματα."

"Υπάρχουν κάποια πραγματάκια που δουλεύουμε και μέχρι τώρα δεν είναι πολύ άσχημα, αλλά πιστεύω πως έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης."

Με την μεταγραφή του Van Dijk να αλλάζει κατά πολύ τα πράγματα στις τάξεις της ομάδας, ο Klopp ερωτήθηκε κατά πόσο θα υπάρξουν και αποχωρήσεις τον ερχόμενο Γενάρη.

Οι Reds ήδη λαμβάνουν προτάσεις για παίκτες που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή στο πρώτο μισό της σεζόν. Ο Klopp πάντως τονίζει πως ουδεμιά απόφαση θα παρθεί βιαστικά, ούτε θεωρείται βέβαιη οποιαδήποτε μόνιμη αποχώρηση για κάποιον παίκτη αυτή τη στιγμή.

"Το πρώτο που πρέπει να σιγουρέψουμε είναι ότι έχουμε το ρόστερ που χρειαζόμαστε για το δεύτερο μισό της σεζόν."

"Είχαμε καλή κατάσταση με το ρόστερ μέχρι τώρα και πρέπει να είμαστε βέβαιοι πως αυτό θα συνεχιστεί και στο δεύτερο μισό."

"Συνήθως μπορείς να κάνεις συμφωνία για ένα χρόνο. Ξέρω πως οι παίκτες έχουν μεγαλύτερα συμβόλαια και τα σχετικά, αλλά έπειτα όλα μπορούν να συμβούν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο."

"Συνήθως, ο παίκτης έχει ένα χρόνο για να προπονηθεί και να δείξει κατά πόσο μπορεί να μείνει στην ομάδα."

"Για μερικούς νεαρούς παίκτες είναι λίγο διαφορετικό για να πω την αλήθεια και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε εκεί."

"Με όλα τα υπόλοιπα θα δούμε τι θα γίνει. Το ενδιαφέρον για τον σύλλογο είναι πάνω απ'όλα, οπότε πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε αρκετούς παίκτες για διαφορετικές καταστάσεις."

"Η καλύτερη κατάσταση είναι όταν κάτι είναι καλό τόσο για την ομάδα, όσο και για τον παίκτη. Αν όχι, τότε η ομάδα έρχεται πρώτη, έτσι είναι. Αλλά θα δούμε τι θα συμβεί, δεν έχει αποφασιστεί κάτι ως τώρα, όμως κάποιες ομάδες ενδιαφέρονται για κάποιους παίκτες μας."

"Αλλά για το αν θα συμφωνήσουμε ή όχι, δεν υπάρχει ακόμη απόφαση."

Τέλος, ο Klopp αναφέρθηκε και στην πρόοδο του Jordan Henderson όσον αφορά την αποθεραπεία του, αλλά αρνήθηκε να θέσει ημερομηνία επιστροφής.

"Έχει να κάνει με την διαδικασία αποθεραπείας και όταν ο παίκτης ανταποκρίνεται θετικά σε αυτήν ή όχι. Είναι διαφορετικό στον καθένα."
"Ο Hendo ξεκίνησε τρέξιμο αλλά σε τι ρυθμό και τα σχετικά θα το δούμε, όμως είναι σε καλό δρόμο. Δεν θέλω να ορίσω συγκεκριμένη ημερομηνία, γιατί αφενός θα προσθέσω πίεση στον παίκτη την οποία δεν χρειάζεται και αφετέρου δεν θέλω να ξεκαθαρίσω πως ο παίκτης δεν θα είναι διαθέσιμος για τις επόμενες 6 ή 8 εβδομάδες."

"Ο Hendo ανταποκρίνεται καλά, είναι σε καλό δρόμο και θέλει όσο τίποτα να επιστρέψει, οπότε ελπίζουμε να μην λείψει πολύ."

Επίσης, μίλησε και για τον Alberto Moreno που πιθανολογείται να είναι έτοιμος για την αναμέτρηση απέναντι στην Everton στις 5 Γενάρη για το FA Cup.

"Νομίζω πως ανταποκρίνεται καλύτερα από όλους στις θεραπείες στην ομάδα αλλά ακόμα δεν είμαι βέβαιος. Είναι εκτός για τα επόμενα δυο στο πρωτάθλημα και πιθανόν και για το επόμενο με την Everton."

"Μεσολαβούν εννιά ημέρες ανάμεσα στην Everton και την City, οπότε και λογικά θα επιστρέψει."




Share on Google Plus

About Tolis Papanikolopoulos

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.