J.K: "O Van Dijk ήθελε να έρθει σε εμάς και αυτό ήταν πολύ σημαντικό!"

Ο Jurgen Klopp δήλωσε ότι η μεγάλη επιθυμία του Virgil Van Dijk να έρθει στην Liverpool αποτέλεσε το κλειδί στη μάχη απόκτησης του αμυντικού.

Επιμέλεια: Γιώργος Σιδηρόπουλος











Η Manchester City, η Chelsea και η Arsenal είχαν δείξει το ενδιαφέρον τους για τον Ολλανδό αμυντικό αλλά ο ίδιος ξεκαθάρισε στην Southampton ότι η καρδιά του ήθελε να παίξει υπό τις οδηγίες του Klopp.

"Ήθελε να έρθει 100% και αυτό ήταν πολύ σημαντικό πράγμα" δήλωσε ο Κlopp.

"Φαντάσου ότι για μια στιγμή είσαι ποδοσφαιριστής και λίγοι σύλλογοι στον κόσμο ψάχνουν κάποιον και δεν φοβούνται ή κάνουν πίσω στα χρήματα. Αλλά αυτός δεν είχε τέτοια πρόθεση. Ήθελε να έρθει σε εμάς και μόνο σε εμάς. Αυτό πραγματικά είναι πολύ όμορφο."

"Είναι ωραίο, είναι καλό, και φαντάζει σωστό. Όταν θα μιλήσετε σε αυτόν, πιθανόν να σας πει και αυτός τα ίδια πράγματα."

Ο Κlopp ήθελε τον Van Dijk το περασμένο καλοκαίρι αλλά αυτές οι ελπίδες έφυγαν όταν η Liverpool κατηγορήθηκε για παράνομη προσεγγίση και κατέληξε στην δημόσια συγγνώμη προς τους Saints.

Από εκεί και μετά ο προπονητής των Reds δέχθηκε μεγάλη κριτική γιατί δεν πήρε κάποιο άλλο αμυντικό.

Όταν τον ρώτησαν αν η απόφαση αυτή ήταν γιατι ήταν σίγουρος ότι θα πάρει τον Van Dijk τον Ιανουάριο, αυτός απάντησε: "Δεν θα πω κάτι για αυτό γιατί ακόμα δεν είμαι σίγουρος για το τι μου επιτρέπεται να λέω σχετικά με το περασμένο καλοκαίρι χωρίς τον δικηγόρο μου!"

"Την πρώτη φορά που είδα τον Virgil, έπαιζε στην Celtic. Άλλα κατά την θητεία του στην Southampton είδα αρκετά παιχνίδια του. Όταν ήταν στην Ολλανδία, δεν τον σκεφτόμουν τόσο."

Ο Κlopp αποφάσισε ότι αξίζει να περιμένει τον Van Dijk γιατί έχει "σχεδόν τα πάντα" που ζητάει ένας προπονητής σε έναν αμυντικό.











Και πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορεί να αναπτύξει ο 26χρονος αμυντικός.

"Σε αυτή την χώρα πρέπει να είσαι έτοιμος για πολλά πράγματα."

"Οι κεφαλιές είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα. Για εμάς το να παίζουμε ποδόσφαιρο είναι πολύ σημαντικό. Η ταχύτητα είναι πολύ σημαντική γιατί κάνουμε άμυνα σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά ψηλά. Η ετοιμότητα είναι ένα εξίσου ένα πολύ σημαντικό πράγμα."

"Θεωρώ ότι συνδυάζει πολλά, σχεδόν τα πάντα. Αλλά παρ'όλα αύτα, δεν νομίζω να ήταν ποτέ στο 100% του."

"Ήταν σε πολύ καλό δρόμο, μετά τραυματίστηκε κάτι που δεν ήταν καλό για την Southampton, για τον Claude Puel τότε, και φυσικά για τον ίδιο τον παίκτη."

"Παίκτες σαν αυτόν χρειάζονται χρόνο όσον αφορά την φυσική τους κατάσταση για να επανέλθουν στο 100% τους και νομίζω αυτό είναι κάτι που μπορεί να το δει ο καθένας στο πρώτο μισό της φετινής χρονιάς. Θα βελτιωθεί μαζί μας επειδή έχει αυτή την ικανότητα."




















Ο Van Dijk μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του στο FA Cup εναντίον της Everton την επόμενη Παρασκευή αλλά ο Klopp επανέλαβε ότι δεν θα βιάσει τον αμυντικό να αγωνιστεί.

Σκοπεύει να τον φέρει στο Melwood την επόμενη εβδομάδα και μετά να αποφασίσει πότε θα τον χρησιμοποιήσει.

"Δεν ξέρω πόσο καιρό θα χρειαστεί γιατί παίζουμε διαφορετικά από την Southampton."

"Δεν έχουμε πολύ χρόνο για προπόνηση αλλά εντάξει μεταξύ των παιχνιδιών με Everton και Manchester City υπάρχει λίγο παραπάνω χρόνος."

"Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να δουλέψει αλλά είναι σε πολύ καλή ηλικία. Έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και έκανε μεγάλα βήματα, οπότε αυτό είναι καλό."

"Είναι ένα μακροπρόθεσμο πλάνο και δεν νιώθω κάποια βιασύνη με την περίπτωσή του. Αν είναι στο 100% του θα τον χρησιμοποιήσουμε.

Αν όχι,θα τον φέρουμε στο 100% και μετά θα είναι έτοιμος."


Share on Google Plus

About Sid LFC

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.