Ανώτερη της Γουέστ Μπρομ, κατώτερη των περιστάσεων...

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
17η αγων. Premier League 2017-18

Η Λίβερπουλ ήταν ανώτερη της Γουέστ Μπρομ στο Άνφιλντ, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, πέτυχε γκολ αλλά ορθώς ακυρώθηκε, κι έτσι έμεινε μοιραία στο 0-0 (δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία εντός έδρας), υποχωρώντας στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, με την Μπόρνμουθ (Κυριακή 17/12, 18:30 - Cosmote Sport 1 HD) στο Vitality Stadium για την 18η αγωνιστική της Premier League.

Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν δικαιολογίες ούτε παράπονα για τις επιλογές του Κλοπ. Χρησιμοποίησε το Fab-Four (Φιρμίνο-Κουτίνιο-Μανέ-Σαλάχ) από την αρχή και ήλπιζε να δει όσα δεν είδε την Κυριακή με την Έβερτον. Με την ελπίδα έμεινε τελικά.


Η Λίβερπουλ ήταν πάλι καλύτερη, δημιούργησε πάλι πολλές ευκαιρίες αλλά δεν τις μετουσίωσε σε κάποιο γκολ (σκόραρε ο Σολάνκε αλλά σωστά ακυρώθηκε), κι έτσι έμεινε στο 0-0 με τη Γουέστ Μπρομ στο Άνφιλντ, χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσει την Τσέλσι (35 β.), φτάνοντας τους 31 βαθμούς.

Το ματς

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις το πρώτο μέρος


Οι κόκκινοι ξεκίνησαν δυναμικά, έχοντας τον έλεγχο αλλά και την κατοχή υπέρ τους (έφτασε μέχρι και το 70-30%), χωρίς ωστόσο να απειλούν με αξιώσεις την εστία του Φόστερ. Ο Φιρμίνο είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 18', μετά από εξαιρετική μπαλιά του Σαλάχ, αλλά ο Βραζιλιάνος δεν μπόρεσε να βρει στόχο από τα πλάγια.

Η Λίβερπουλ ανέβασε ρυθμό μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που έχασαν τρομερή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Κανού να πλασάρει από μεγάλη απόσταση και την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Κάριους και στη συνέχεια άουτ.

Σαλάχ (38') και Φιρμίνο (42') προσπάθησαν αλλά το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Στιγμές κινδύνου, ακυρωθέν γκολ, πολλές ευκαιρίες και... μηδέν εις το πηλίκο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με... καμπανάκια κινδύνου για τους γηπεδούχους. Η Γουέστ Μπρομ πατούσε καλύτερα στα πρώτα λεπτά της επανάληψης και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τον Κριχόβιακ και Χεγκάζι, όμως ο Κάριους επενέβη σωτήρια όπου χρειάστηκε και κράτησε το μηδέν.


Η Λίβερπουλ βρήκε τα πατήματά της στη συνέχεια, ανέλαβε ηγετικό ρόλο και δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα της Γουέστ Μπρομ αλλά ούτε ο Φιρμίνο, ούτε ο Μανέ μπόρεσαν να σκοράρουν. Τελικά το έκανε ο Σολάνκε που είχε περάσει ως αλλαγή, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε (ορθώς) γιατί η μπάλα βρήκε στο χέρι του νεαρού Άγγλου.

Λίγο αργότερα, ο επίσης νεοεισελθών Τσάμπερλεϊν, έχασε την τελευταία καλή ευκαιρία του παιχνιδιού με τον Χεγκάζι να προλαβαίνει να διώξει προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Σχόλιο


Σε ρηχά νερά κινήθηκε η Λίβερπουλ, η οποία, παρότι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, παρότι πίεζε και απειλούσε συχνά την εστία της Γουέστ Μπρομ, δεν κατάφερε να σκοράρει, κι έτσι έχασε κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία.

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΚάριους, Κλάβαν, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (80' Γκόμεζ), Βαϊνάλντουμ (76' Τσάμπερλεϊν), Κουτίνιο, Τσαν, Φιρμίνο, Σαλάχ, Μανέ (76' Σολάνκε)

Γουέστ ΜπρομΦόστερ, Εβανς, Γκιμπς, Νιόμ, Χεγκάζι, Γιάκομπ, Λίβερμορ, ΜακΚλιν, Κριχόβιακ (79' Μπραντ), Ρόμπσον-Κανού (71' Τζέι Ροδρίγες), Ροντόν
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.