Τρεις βαθμοί, για να ξεχαστεί η Κυριακή! (Match Preview)

Μετά το παιχνίδι που η Liverpool έχασε μέσα από τα χέρια της, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω απώλειες. 


Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 




Η Liverpool πάτησε απότομα φρένο στο νικηφόρο σερί της χάνοντας 2 βαθμούς σε ένα ματς που έλεγχε απόλυτα, με τους Reds να ψάχνουν μόνο την νίκη απέναντι στην West Bromwich απόψε για να συνεχίσουν την καλή τους φόρμα από εκεί που την αφήσανε. 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ Liverpool v West Bromwich

Πρωτάθλημα: Premier League
Έδρα: Anfield Road
Ημερομηνία: 13.12.2017 (Τετάρτη)
Ώρα έναρξης: 22:00 (ώρα Ελλάδας) 
Διαιτητής: Paul Tierney
Ο αγώνας ΔΕΝ μεταδίδεται τηλεοπτικά στην Ελλάδα.

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Από ισοπαλία με την Everton στο Anfield προέρχεται η Liverpool σε ματς που έχασε μέσα από τα χέρια της και τώρα υποδέχεται την West Bromwich με μοναδικό στόχο αυτόν της νίκης για να επιστρέψει στην τετράδα.

Για το παιχνίδι, ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους Joel Matip και Alberto Moreno, που παραμένουν εκτός. Πιθανώς να βρεθεί στον πάγκο ο Adam Lallana, με τον Daniel Sturridge να μην έχει προπονηθεί, κάτι που τον καθιστά αμφίβολο μέχρι την τελευταία στιγμή. Παράλληλα ο Mohamed Salah ανησύχησε τον Klopp με ένα τράβηγμα στο ντέρμπι της Κυριακής, αλλά δεν αποκόμισε κανέναν τραυματισμό και όλα δείχνουν πως υπολογίζεται κανονικότατα.

Ο μακροχρόνια τραυματίας Nathaniel Clyne, μένει εκτός.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Απογοητευτική μέχρι στιγμής η σεζόν για τους φίλους των Baggies, με την West Bromwich να βρίσκεται στην ζώνη του υποβιβασμού, και συγκεκριμένα στην 18η θέση με απολογισμό 7 ήττες, 7 ισοπαλίες και μόλις 2 νίκες. Μάλιστα οι 2 νίκες ήρθανε στους 2 πρώτους αγώνες στην σεζόν με αντιπάλους την Bournemouth και την Burnley με σκορ 1-0. Από εκεί και πέρα άρχισε η κατρακύλα για την Brom με τραγικό απολογισμό 7 βαθμών σε 14 παιχνίδια. Στις 20 Νοεμβρίου μάλιστα ο Tony Pulis απολύθηκε με τον Alan Pardew να τον διαδέχεται δίχως όμως να έχει κερδίσει κάποιο παιχνίδι ακόμα.

Το Σάββατο ηττήθηκε και από την Swansea, μία ήττα που την κρατάει μόλις ένα βαθμό πάνω από τους τελευταίους ''κύκνους''.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Για την αποψινή αναμέτρηση ο Alan Pardew θα στερηθεί τις υπηρεσίες των Nacer Chadli, James Morrison, Gareth Barry και Craig Dawson, με τον Matt Phillips να χαρακτηρίζεται αμφίβολος.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Liverpool και West Brom έχουν αναμετρηθεί 148 φορές στην ιστορία τους με τους Reds να μετράνε 68 νίκες, τους Baggies 38, ενώ 42 παιχνίδια έχουν τελειώσει χωρίς νικητή. 
Από την πρώτη αναμέτρηση σε επίπεδο Premier League μεταξύ των ομάδων το 2002, οι Reds μετρούσανε 9 νίκες σερί, με τα επόμενα 6 παιχνίδια να βρίσκουνε τις δύο ομάδες με 3 νίκες έκαστες, ενώ από τον Οκτώβριο του 2013 οι Reds κυριαρχόυν με 4 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Πέρυσι η Liverpool επικράτησε με 2-1 στο Anfield χάρη σε γκολ των Sadio Mane και Phillipe Coutinho, και 0-1 εκτός έδρας με γκολ του Roberto Firmino ελάχιστα πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Η West Bromwich μετράει μόλις 2 νίκες στα τελευταία της 25 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, αυτές που πέτυχε στην αρχή της φετινής σεζόν!

Παρόλο που η Liverpool έχει πετύχει 34 γκολ και η Brom 12, 3 φορές περισσότερα δηλαδή, η Baggies έχουν δεχτεί μόλις 2 παραπάνω τέρματα! (22-20)

Σε επίπεδο Premier League οι Reds κερδίσανε τα πρώτα τους 9 παιχνίδια απέναντι στην West Brom, όμως έχασαν τα επόμενα 4 στην σειρά!

Αν η Brom δεν κερδίσει, θα μετράει 15 συνεχόμενα παιχνίδια δίχως νίκη. Την τελευταία φορά που της συνέβη αυτό, την σεζόν 2004/2005 τερμάτισε με 34 βαθμούς έναν μόλις βαθμό πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού!

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Στην θέση του τερματοφύλακα θα αγωνιστεί ο Simon Mignolet με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Gomez, Lovren, Klavan και Robertson ή Milner.

Στην μεσαία γραμμή πιθανώς θα επιστρέψουν οι Wijnaldum και Coutinho με τον Henderson να μάχεται με τον Can για την τρίτη θέση του κέντρου.

Ο Firmino αναμένεται να επιστρέψει επίσης με την επιθετική τριάδα να σχηματίζεται από τον Βραζιλιάνο, ο οποίος θα πλαισιώνεται από τους Salah και Mane.

Liverpool (4-3-3): Mignolet - Gomez, Lovren, Klavan, Robertson (Milner) - Wijnaldum, Henderson (Can), Coutinho - Salah, Mane, Firmino

West Bromwich (4-3-3): Foster - Nyom, Hegazi, Evans, Gibbs - Yacob, Livermore, Field -Rodriguez, Brunt, Rondon
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.