Τι βραδιά κι αυτή, τι υπέροχη βραδιά!

Επιμέλεια: Τάσος Ζαννής.
6η αγων. Ομίλων Uefa Champions League

Αφιονισμένη απ' την αρχή ως το τέλος, η Λίβερπουλ διέλυσε την Σπαρτάκ Μόσχας με 7-0 στο Άνφιλντ, πετυχαίνοντας δεύτερη "επτάρα" στους ομίλους και πέρασε ως πρώτη στους 16 του Champions League. Την Δευτέρα 11/12 η κλήρωση.

Επόμενος αγώνας για τους κόκκινους, το τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον (Κυριακή 10/12, 16:15 - Cosmote Sport 1 HD) στο Άνφιλντ για την 16η αγωνιστική της Premier League.

Ήταν τόσο καλό που ήταν αληθινό. Και μπορεί να μην ενδείκνυται ο αντίπαλος, αλλά η Λίβερπουλ ήταν υπερηχητική.

Δεν έχει συμπληρωθεί το 90ό λεπτό και ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του παιχνιδιού. Αποφάσισε μάλλον να δώσει τέλος στο μαρτύριο των Ρώσων λίγο νωρίτερα. Είμαστε κι εμείς όμως που δεν θέλαμε να τελειώσει αυτή η βραδιά.

Η Λίβερπουλ κρατούσε την τύχη στα χέρια της όσον αφορά την πρωτιά του ομίλου. Με νίκη της την τελευταία αγωνιστική θα τερμάτιζε στην κορυφή. Κι όχι μόνο νίκησε, αλλά φρόντισε να δώσει μια τρομερή παράσταση μπροστά στο Άνφιλντ, την τελευταία ευρωπαϊκή για το 2017. Θα έχει και συνέχεια όμως.


Κι αυτό διότι η Λίβερπουλ, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, επικράτησε με το επιβλητικό 7-0 της Σπαρτάκ Μόσχας στο Άνφιλντ, παίρνοντας την πρώτη θέση του ομίλου με 12 βαθμούς και πέρασε πανηγυρικά στους 16 του Champions League.

Εκεί όπου την Δευτέρα 11/12, στην κλήρωση της Νιόν, θα μάθει τον αντίπαλό της. Άλλα ονόματα τρομάζουν, άλλα πάλι όχι.

Ο Κουτίνιο (τρία γκολ - πρώτο χατ τρικ με τη Λίβερπουλ), ο Μανέ (δύο γκολ), ο Φιρμίνο, ο Σαλάχ πρωταγωνίστησαν στο εντυπωσιακό σόου, και ήταν όλοι υπέροχοι.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

1. Λίβερπουλ 12 (23-6)
2. Σεβίλλη 9 (12-12)
3. Σπαρτάκ Μόσχας 6 (9-13)
4. Μάριμπορ 3 (3-16)

Το ματς

Το τέλειο πρώτο ημίχρονο

Οι κόκκινοι ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι και πριν συμπληρωθεί το 20ό λεπτό, είχαν σκοράρει τρεις φορές!


Την αρχή έκανε ο (αρχηγός, εν τη απουσία του Χέντερσον) Κουτίνιο, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Σαλάχ για το 1-0 μόλις στο 4'! Ο Βραζιλιάνος ήταν σε τρελά κέφια και σκόραρε ξανά λίγο αργότερα. Μετά από υπέροχη συνεργασία Μανέ-Σαλάχ-Φιρμίνο, η μπάλα κατέληξε στον Κουτίνιο κι αυτός έκανε το 2-0 στο 15'!


Οι φιλοξενούμενοι μάταια προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις, καθώς οι κόκκινοι δεν τους επέτρεπαν να πλησιάσουν στα καρέ του Κάριους. Και πριν καν περάσει η... μπόρα των δύο γκολ, ήρθε ο Φιρμίνο από κοντά για να κάνει το 3-0 στο 18', με το σκορ να παραμένει έτσι μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους και τη Λίβερπουλ να κυριαρχεί κατά κράτος των Ρώσων.

Το πάρτι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο

Η ομάδα του Κλοπ δεν άφησε το πόδι απ' το γκάζι ούτε στην επανάληψη. Ο Μίλνερ (που είχε περάσει στη θέση του τραυματία Μορένο) έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μανέ με εντυπωσιακό εναέριο πλασέ έκανε το 4-0 στο 48', ενώ το 5-0 έκανε ο Κουτίνιο στο 50', πετυχαίνοντας έτσι το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του με τη Λίβερπουλ!

Η Σπαρτάκ ανέβασε κάπως ρυθμό, απειλούσε με κάποια σουτ την εστία του Κάριους αλλά χωρίς να πετύχει κάτι. Από την άλλη, η... αρμάδα του Κλοπ πέτυχε ακόμα δύο γκολ μέχρι το τέλος.


Ο Σαλάχ έδωσε στον Μανέ που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 6-0 (76'), ενώ ο Αιγύπτιος έψαχνε κι αυτός το γκολ, προσπαθούσε και εντέλει το πέτυχε με ωραίο τρόπο στο 86' διαμορφώνοντας το τελικό 7-0!

Σχόλιο


Ασταμάτητη, τρομερή, φανταστική, επιβλητική. Η Λίβερπουλ λειτούργησε σαν μια καλοκουρδισμένη μηχανή, έστησε ένα ατελείωτο πάρτι στο Άνφιλντ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους Ρώσους, παίρνοντας ως πρώτη το εισιτήριο για τους 16 του Champions League.

Οι συνθέσεις

ΛίβερπουλΚάριους, Γκόμεζ, Λόβρεν (60' Αλεξάντερ-Άρνολντ), Κλάβαν, Μορένο (45'+1 Μίλνερ), Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Κουτίνιο, Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο (72' Στάριτζ)
Σπαρτάκ ΜόσχαςΣελίχοβ, Εστσένκο, Ταστσί, Μποκέτι, Τζικίγια (60' Πάσαλιτς), Γκλουσάκοβ, Φερνάντο, Ζόμπνιν, Πρόμες (75' Σαμέντοβ), Λουίζ Αντριάνο, Ζε Λουίς (51' Μελγκαρέχο)



Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Simon Mignolet (@22mignolet22) στις

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Loris Karius (@lorisk21) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ROBERTOFIRMINO9 (@roberto_firmino) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joe Gomez (@joegomez5) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dejan Lovren (@dejanlovren06) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Trent Alexander Arnold (@trentarnold98) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gini Wijnaldum (@gwijnaldum) στις
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sadio Mane (@sadiomaneofficiel) στις
Share on Google Plus

About Τάσος Ζαννής

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.