Που εξαφανίστηκαν οι περιβόητοι επικριτές;


Καλοκαιράκι 2017, η ζέστη έχει κάνει δυναμική εμφάνιση, φέρνοντας μαζί της την μεταγραφική περίοδο για την Liverpool.

Σε μια μεταγραφική περίοδο πολύ περίεργη, όπου πάρα πολλοί περίμεναν περισσότερες μεταγραφές και σε συγκεκριμένες θέσεις, ένα από τα πρώτα ονόματα που βγήκε προς τα έξω, ήταν αυτό του Αιγύπτιου, Mohamed Salah από την Roma.

Σε μια εποχή που τα ποσά για τις μεταγραφές μοιάζουν εξωπραγματικά, οι Reds προσπαθούσαν απεγνωσμένα να κλείσουν τον ποδοσφαιριστή με τιμή εκκίνησης 30 εκατομμύρια λίρες, έχοντας ως μεγάλο αγκάθι την δύσκολη στάση των Ρωμαίων.

Με τα πολλά, οι δύο πλευρές τα βρήκαν μετά από ένα...πόκερ που κράτησε σχεδόν ένα μήνα, με αποτέλεσμα ο Salah να υπογράψει συμβόλαιο με την Liverpool, με την Roma να βάζει στα ταμεία της περίπου 40 εκατομμύρια λίρες.

Όλα καλά μέχρι εδώ; Ίσως ναι.
Γιατί ίσως; Για τις (μερικές) αντιδράσεις που υπήρξαν σε αυτή τη μεταγραφή. Κι εξηγώ.

Όταν γράφτηκε το πρώτο άρθρο με το όνομα του Salah να συμπεριλαμβάνεται σε αυτό, η γκρίνια κάποιων είχε ήδη αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της.
"35 εκατομμύρια για το παλτό" ανέφερε χαρακτηριστικά κάποιος, "Το παλικάρι δεν ξέρει να σουτάρει", έλεγε κάποιος άλλος, "Μας πιάνει κορόιδο η Roma", έλεγε ο επόμενος, "Παίρνουμε τους τελειωμένους της Chelsea", έλεγε ο τελευταίος κι έκλεινε κατά κάποιο τρόπο την γκρίνια.

Σχόλια ατελείωτα, γκρίνιες και τσακωμοί κάτω από τα άρθρα για τον Αιγύπτιο, με την πλειοψηφία (ευτυχώς) να βλέπει την προοπτική αυτής της μεταγραφής καθώς και αυτά που θα προσφέρει ο ποδοσφαιριστής.

Φτάνουμε στο τέλος του 2017 και ο Salah σε αυτούς τους πέντε μήνες, έχει καταφέρει να σπάσει τα κοντέρ και να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία της Liverpool.
Πρώτος σκόρερ της Premier League μετά από 17 αγωνιστικές ο παίκτης που "δεν έχει τελείωμα".
Έσπασε το ρεκόρ περισσότερων γκολ στα πρώτα ματς που κατείχε ο Robbie Fowler, εκείνος που ήταν "τελειωμένος από την Chelsea".
Έχει σαρώσει όλα τα βραβεία της ομάδας και του πρωταθλήματος, ο ποδοσφαιριστής που χαρακτηρίστηκε "παλτό 35 εκατομμυρίων".

Καλό θα ήταν, πριν κρίνουμε μια μεταγραφή, να την δούμε πρώτα στο γήπεδο και μετά ας γράψουμε μια τεκμηριωμένη άποψη, χωρίς επιπολαιότητες και μεγάλα έως τεράστια λόγια.
Ο Mohamed Salah απέδειξε περίτρανα ότι είναι ίσως η καλύτερη μεταγραφή της Liverpool μετά από εκείνη του Luis Suarez και το έχει δείξει από τους πρώτους του κιόλας μήνες στο Merseyside.

Ως διά μαγείας, όσοι είχαν την μεγαλειώδη ιδέα να κράξουν τον παίκτη πριν τον δουν, εξαφανίστηκαν ή έκαναν την γνωστή (ελληνική) κωλοτούμπα, λέγοντας πολύ απλά ότι "εγώ σας τα έλεγα για τον Salah".

Αυτά τα λίγα για τον Αιγύπτιο και τους επικριτές του, πριν κιόλας τον παρακολουθήσουν.
Γι'αυτό λοιπόν στην επόμενη μεταγραφή της ομάδας, ας πάρετε πρώτα μια ιδέα και μετά έχετε όλο το ελεύθερο να κράξετε εάν δεν σας πείσει με το ποδόσφαιρο του.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.