Bournemouth 0 - 4 Liverpool - Bαθμολογίες παιχτών: Η μπροστινή τριάδα και πάλι κάνει θαύματα!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Επιστροφή στις νίκες για τη Liverpool επικρατώντας εύκολα με 0-4 της Bournemouth.


Σε ένα ματς που αναπόφευκτα θύμιζε το εφιαλτικό περσινό απόγευμα του 4-3, η ομάδα μας νίκησε χωρίς καμία δυσκολία την Bournemouth με 0-4 στο Vitality Stadium, επέστρεψε ξανά στα νικηφόρα αποτελέσματα και ανέβηκε και πάλι στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Coutinho νωρίς νωρίς είχε δοκάρι από καλοχτυπημένο φάουλ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ με τρομερό ατομικό γκολ. Ο Lovren με κοντινή κεφαλιά ψαράκι έπειτα από "σώσιμο" του Firmino έκανε το 0-2 με τον Salah με υπέροχη ατομική ενέργεια -και αυτός- να δίνει προβάδισμα τριών τερμάτων στην Liverpool πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Firmino ολοκλήρωσε την άνετη επικράτηση με όμορφη κεφαλιά από εξαιρετική ασσίστ του Coutinho με τον Oxlade-Chamberlain να χάνει ευκαιρία για το 0-5 καθώς το σουτ του χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Begovic. Για τους γηπεδούχους μοναδική φάση άξια αναφοράς ήταν το δοκάρι του Defoe στο 0-2.

Ας περάσουμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:

Simon Mignolet: Δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, ήταν εκεί όπου χρειάστηκε, αρκετά τυχερός που το σουτ του Defoe κατέληξε στο δοκάρι, κρατάμε το clean sheet.

Βαθμολογία: 7/10

Joe Gomez: Έχει πάρει τη θέση του Clyne ως "Mr. Reliable". Εξαιρετική, σταθερή εμφάνιση από τον νεαρό που αγώνα με αγώνα δείχνει όλο και καλύτερος. Κανένα πρόβλημα αμυντικά, απλά καλός επιθετικά χωρίς να δημιουργήσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα στην άμυνα της Bournemouth.

Βαθμολογία: 7.5/10



Andrew Robertson: Πιο επικίνδυνος από τον Gomez επιθετικά, ίσως είναι η αρχή που χρειάζεται ώστε να βρει ρυθμό.

Βαθμολογία: 8/10



Dejan Lovren: Αλάνθαστος, επιστροφή στα γκολ για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο και δυο μήνες, φτου φτου μην τον ματιάσουμε.

Βαθμολογία: 8/10

Ragnar Klavan: Κανένα πρόβλημα και για τον Εσθονό, περιόρισαν τον Defoe στο έπακρο, με τους King και Wilson -που ήταν πιο γρήγοροι και ίσως δημιουργούσαν θέματα- εκτός από νωρίς, τα σέντερ μπακ μας απόλαυσαν την εκδρομή στο Bournemouth.

Βαθμολογία: 7.5/10



Jordan Henderson: Ο Can ήταν τιμωρημένος, οπότε ο αρχηγός επέστρεψε στη βασική εντεκάδα της Liverpool και τα πήγε περίφημα. Οργάνωσε σωστά, έδωσε ρυθμό και σιγουριά στο παιχνίδι της ομάδας μας, ενώ και το pressing του ήταν τις περισσότερες φορές αποτελεσματικό.

Βαθμολογία: 7.5/10

Georginio Wijnaldum: Είναι ο παίχτης που θυσιάζεται για την ομάδα. Είναι αυτός που θα τρέξει, θα μαρκάρει, θα πιέσει και θα θυσιάσει το εγώ του ώστε να λάμψουν οι μπροστινοί. Ακόμα μια τέτοια εμφάνιση για τον Ολλανδό μέσο που έκανε πολλά χιλιόμετρα και άνοιξε τους χώρους που έπρεπε.

Βαθμολογία: 7/10

Alex Oxlade-Chamberlain: Δείχνει να έχει προσαρμοστεί σε αυτά που του ζητάει ο Klopp και αγώνα με τον αγώνα γίνεται καλύτερος. Πολύ τρέξιμο, τρομερή δουλειά στην άμυνα, βοήθησε σημαντικά και στην επίθεση. Ήταν άτυχος καθώς το σουτ του μετά από ατομική ενέργεια σταμάτησε στο δοκάρι. Φαίνεται πως απολαμβάνει τον κεντρικό ρόλο όποτε αυτός του δίνεται.

Βαθμολογία: 8/10



Philippe Coutinho: Ο άνρθωπος του αγώνα, ο πιο εκίνδυνος παίχτης της ομάδας μας. Αυτός που κάθε του επαφή με την μπάλα φαίνεται πως θα έχει όμορφη κατάληξη. Απείλησε νωρίς με δοκάρι, πέτυχε γκολάρα που άνοιξε το σκορ, έδωσε την ασσίστ στον Firmino και πάει με κεκτημένη ταχύτητα στο ντέρμπι της Παρασκευής.

Βαθμολογία: 9/10 (MOTM)



Mohamed Salah: Γίνεται Salah χωρίς γκολ; Και βέβαια όχι! Kαι σήμερα ο Αιγύπτιος διεθνής ήταν φανταστικός, πέτυχε εξαιρετικό ατομικό γκολ θυμίζοντας... Messi, θα μπορούσε να πετύχει και 1-2 ακόμα και έφτασε τα 20 στη φετινή σεζόν σε 26 εμφανίσεις. Α, και έχουμε ακόμα Δεκέμβριο.

Βαθμολογία: 8.5/10



Roberto Firmino: Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Μάρκαρε, πρέσσαρε, σκόραρε, έδωσε ασσίστ σε "τελειωμένη" θεωρητικά φάση. Ο παίχτης που κάθε προπονητής θα ήθελε να έχει στην ομάδα του.

Βαθμολογία: 8.5/10

Adam Lallana (στη θέση του Mohamed Salah στο 70'): Το παιχνίδι είχε τελειώσει όταν ο Adam πέρασε στο παιχνίδι, κρατάμε μόνο τα 20 λεπτά που αγωνίστηκε.

Βαθμολογία: 6/10

Dominic Solanke (στη θέση του Roberto Firmino στο 76'): Ακόμα προσπαθεί να πετύχει το πρώτο του γκολ σε συλλογικό επίπεδο.

Βαθμολογία: -

Danny Ings (στη θέση του Philippe Coutinho στο 87΄): Μερικά λεπτά συμμετοχής ακόμα για τον Άγγλο που είχε την ευκαιρία να σκοράρει αργά στο παιχνίδι.

Βαθμολογία: -



Jurgen Klopp: Ήθελε μια εύκολη νίκη μετά από δύο ισοπαλίες που ομολογουμένως θα έπρεπε να ήταν νίκες και το πέτυχε. Το γρήγορο γκολ έλυσε τα πόδια του Coutinho και έδειξε στις μικρές ομάδες γιατί θα ήταν καλό να μην προσπαθούν να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο κόντρα στην Liverpool. Σωστό στήσιμο, ξεκούρασε τον ντεφορμαρισμένο Μane ενώ μάλλον τον στοίχειωσαν οι περσινοί εφιάλτες και δεν ξεκούρασε παραπάνω τους Salah, Coutinho, Firmino  Δεν κρατάμε πολλά από αυτό το ματς παρά τους τρεις βαθμούς και την καλή εμφάνιση και επικεντρωνόμαστε στον αγώνα της Παρασκευής κόντρα στην Arsenal όπου πρέπει να αποφευχθεί η ήττα.

Βαθμολογία: 8.5/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.