Με μοναδικό στόχο την νίκη, τέλος οι χαμένοι βαθμοί (Match Preview)

Μετά την δεύτερη συνεχόμενη ισοπαλία της, η Liverpool έχασε ακόμα περισσότερους βαθμούς στο κυνήγι για την τετράδα. Τι σημαίνει αυτό; Σήμερα, απέναντι στην Bournemouth, το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρει χαμόγελα είναι η νίκη.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 

Οι Reds πετούσανε. Είχαν διαλύσει Stoke, Brighton και Spartak Μόσχας σερί, με απολογισμό 15 γκολ υπέρ και μόλις 1 κατά. Στα επόμενα 2 παιχνίδια στο Anfield με τις Everton και West Brom, κάτι... πήγε στραβά με την Liverpool να έρχεται ισόπαλη και στα δύο παιχνίδια και να έχει απολογισμό 1 γκολ υπέρ, 1 γκολ κατά, 2 βαθμούς και αρκετή γκρίνια. Σήμερα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ήταν πριν μερικές μέρες.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Bournemouth v Liverpool

Πρωτάθλημα: Premier League
Έδρα: Vitality Stadium
Ημερομηνία: 17.12.2017 (Κυριακή)
Ώρα έναρξης: 18:30
Διαιτητής: Andre Marriner
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

4 αδικαιολόγητοι χαμένοι βαθμοί για την Liverpool μέσα στο γήπεδο της, κόντρα σε μια τραγικότατη Everton και μια ''τελειωμένη'' West Brom. Τι κοινό έχουν; 11 παίχτες πίσω από την σέντρα. Η τακτική αυτή φαίνεται να δουλεύει, δυστυχώς, αρκετά καλά κόντρα στους Reds και σε περίπτωση που η Bournemouth πράξει το ίδιο σήμερα η Liverpool θα πρέπει να αλλάξει τα πλάνα της για να αποφύγει την κατάληξη που είχαν αυτά τα 2 παιχνίδια. Είναι ευκολονόητο ότι δεν υπάρχει χώρος για περαιτέρω απώλειες, καθώς τα ματς έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Για το σημερινό παιχνίδι, ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των Alberto Moreno και Joel Matip. Ο Daniel Sturridge παραμένει αρκετά αμφίβολος, ενώ ο Emre Can συμπλήρωσε το όριο των κίτρινων καρτών και θα απουσιάσει από το παιχνίδι. Όσον αφορά τις επιστροφές οι Mignolet και Joe Gomez αναμένεται να επιστρέψουν, ενώ ο Adam Lallana σύμφωνα με τον Klopp θα είναι έτοιμος τουλάχιστον για τον πάγκο!

Φυσικά, ο Clyne συνεχίζει να παραμένει εκτός με τον τραυματισμό στην πλάτη να τον ταλαιπωρεί από το καλοκαίρι.

Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η σεζόν για τα ''κεράσια'' ξεκίνησε με υψηλές προσδοκίες. Τι σημαίνει αυτό; Άνετη παραμονή, και κρυφή ελπίδα η έξοδος στην Ευρώπη. Γιατί όχι; Πέρυσι τερμάτισε 9η χάνοντας στην ισοβαθμία την 8η θέση από την Southampton και έχοντας ενισχυθεί σημαντικά με τους Jermain Defoe, Begovic και Ake μεταξύ άλλων, σε ένα πρωτάθλημα που τα πάντα είναι πιθανά οι φίλοι της Bournemouth θα μπορούσαν να έχουν αυτή την προσδοκία. 

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι για τους Cherries που βρίσκονται σε επικίνδυνη θέση, την 16η, ισοβαθμώντας με την Stoke. Ίσως και να θεωρείται αδικημένη καθώς έχει δεχθεί μόλις 20 γκολ, όσα και η Liverpool, σε αντίθεση με την Stoke που έχει δεχθεί σχεδόν τα διπλάσια, και συγκεκριμένα 39. Ουσιαστικά έχει την 6η καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Όπως και να έχει, με την τελευταία Swansea να απέχει μόλις 4 βαθμόυς, η Bourmenouth ψάχνει επειγόντως οξυγόνο. 

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Για την σημερινή αναμέτρηση ο Eddie Howe δεν υπολογίζει στους Brad Smith, Adam Federici και Tyrone Mings.

ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ:

Liverpool και Bournemouth έχουν τεθεί αντιμέτωπες μόλις 11 φορές στην ιστορία τους. Συγκεκριμένα δύο φορές πριν... 90 χρόνια, το 1927 για το FA Cup, άλλες δύο το 1968, για την ίδια διοργάνωση, με τις υπόλοιπες 7 αναμετρήσεις να πραγματοποιούνται από το 2014 και μετά. Σε αυτά τα παιχνίδια η Liverpool κέρδισε τα 7, ήρθε ισόπαλη 3 φορές και οι Cherries κερδίσανε για πρώτη φορά πέρυσι με εκείνο το άρρωστο 4-3 στο Vitality Stadium.

Πέρυσι εκτός εκείνης της ήττας-αυτοκτονίας όπου η Liverpool πέταξε στα σκουπίδια το προβάδισμα με 1-3 που είχε μέχρι το 76' για να ηττηθεί με σκορ 4-3, έμεινε και σε ισοπαλία με σκορ 2-2 μέσα στο Anfield χάνοντας και πάλι το προβάδισμα στο 87' με γκολ του King. Τα γκολ για τους Reds είχαν σημειώσει οι Coutinho και Origi.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Οι αναμετρήσεις μεταξύ των Reds και των Cherries πέρυσι για την Premier League είχανε συνολικό απολογισμό 11 γκολ, δεύτερη υψηλότερη επίδοση μετά το Crystal Palace-Swansea που απέφερε 12 γκολ.

Ο Jurgen Klopp έχει κάνει 65 αλλαγές στην αρχική του σύνθεση μέχρι στιγμής, 23 περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, σε όλη την περυσινή σεζόν είχε κάνει 54, ήδη δηλαδή τις έχει ξεπεράσει κατά πολύ.

Η Liverpool τρέχει αήττητο σερί 8 αγώνων στην Premier League, που αποτελεί το καλύτερο της σερί μετά από αυτό των 11 αγώνων τον Νοέμβριο του 2016:

Ο Mohamed Salah αν σκοράρει θα γίνει ο πρώτος παίχτης της Liverpool που σκοράρει 20 τουλάχιστον γκολ σε όλες τις διοργανώσεις μετά τους Suarez και Sturridge που το πέτυχαν την σεζόν 2013-14.

Ο Jermain Defoe έχει σκοράρει 3 φορές στα τελευταία του 3 παιχνίδια εναντίον των Reds. Στα πρώτα του 20 εναντίον της Liverpool είχε πετύχει μόλις 2.

10 θέσεις και 15 βαθμοί χωρίζουν τις Liverpool και Bournemouth, παραδόξως όμως οι 2 ομάδες έχουν δεχτεί τον ίδιο αριθμό γκολ, και συγκεκριμένα 20!

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Επιστρέφει ο Simon Mignolet κάτω από τα δοκάρια, και μπροστά του θα έχει τους Lovren και Klavan. Δεξιός οπισθοφύλακας θα είναι πάλι ο Gomez και αριστερά ο Robertson δύσκολα θα χάσει την θέση του. 

Στο κέντρο θα βρίσκονται ο Henderson και ένας εκ των Milner ή Wijnaldum με τον Άγγλο να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα που ίσως ανατραπεί. Ο τρίτος του κέντρου θα είναι ο Philippe Coutinho.

Την επιθετική τριάδα θα αποτελέσουν οι Firmino, Mane και Salah, αν και ο Ox ίσως ξεκουράσει έναν από τους δύο Αφρικανούς.

Εννοείται πως ο Klopp ίσως επιφυλάσσει και κάποια έκπληξη.

Liverpool (4-3-3): Mignolet - Gomez, Lovren, Klavan, Robertson - Milner (Wijnaldum), Henderson, Coutinho - Salah (Ox), Firmino, Mane (Ox)

Bournemouth (4-4-1-1): Begovic - Smith, Cook, Ake, Daniels - Ibe, Cook, Surman, Pugh - King - Defoe




Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.