Brighton v Liverpool 1-5: Βαθμολογίες παικτών: Έχει πάρει φωτιά η επίθεση και ο...μάγος!

Ένα άνετο απόγευμα πέρασε η Liverpool στο Amex Stadium, σκοράροντας ασταμάτητα, κάνοντας ίσως την καλύτερη φετινή της εμφάνιση.


Γράφει ο: Μάνος Χαχλιούτης

Με την επίθεση να έχει πάρει πραγματικά φωτιά, οι Reds πέρασαν...αέρα από το Brighton, φιλοδωρώντας με πέντε γκολ την γηπεδούχο ομάδα, φτάνοντας τα οχτώ τέρματα σε μόλις τέσσερις μέρες (υπολογίζοντας και τα τρία με Stoke).

Ελάχιστοι απογοήτευσαν, οι περισσότεροι ήταν εξαιρετικοί και οι δύο Βραζιλιάνοι έδωσαν μαγική παράσταση!

Αναλυτικά οι βαθμολογίες των ποδοσφαιριστών:

Simon Mignolet: Εξαιρετική εμφάνιση από τον Βέλγο, σταθερός σε όλο το παιχνίδι, είχε καλές εξόδους και τροφοδοτήσεις, ενώ κάνει μαγική επέμβαση στον Murray, δευτερόλεπτα πριν ο Firmino κάνει το 0-3, μια επέμβαση που ήταν στο πιο κομβικό σημείο της αναμέτρησης.
Θα κρατούσε ακόμα ένα Clean Sheet, εάν ο διαιτητής δεν έδινε πέναλτι - εφεύρεση.

Βαθμολογία 7,5/10

Alexander-Arnold: Αρπάζει τις ευκαιρίες που του δίνονται από τα μαλλιά ο νεαρός, έκανε ακόμα μια πολύ καλή εμφάνιση, ήταν πολύ σταθερός αμυντικά, βοήθησε αρκετά επιθετικά, ενώ κάνει φοβερό τάκλιν στον Izquierdo λίγο πριν εκτελέσει τον Mignolet για το 2-3.

Βαθμολογία: 7,5/10

Dejan Lovren: Ενώ στο πρώτο ημίχρονο δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα, στο δεύτερο μέρος...χάθηκε με αποτέλεσμα ο Glen Murray μέσα στην περιοχή να απειλεί ανενόχλητος την εστία, έχοντας όσο ελεύθερο χώρο χρειάζεται για να εκτελέσει.

Βαθμολογία: 6,5/10



Emre Can: Σε σχέση με τον Κροάτη, ο Γερμανός ανταπεξήλθε πολύ καλά στο νέο του ρόλο, αυτόν του κεντρικού αμυντικού και ήταν σταθερός σε όλη τη διάρκεια του ματς, ενώ πέτυχε κι ένα πανέμορφο γκολ με κεφαλιά, το οποίο άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη.

Βαθμολογία: 7,5/10

Andy Robertson: Σταθερότατος αμυντικά ο Σκωτσέζος, έκανε μια πολύ ώριμη εμφάνιση και δεν άφησε πολλά περιθώρια από την πλευρά του, εάν ήταν και πιο επιθετικός θα τα είχε πάει ακόμα καλύτερα.

Βαθμολογία: 7/10

Jordan Henderson: Αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, ο Άγγλος δεν κατάφερε να πιάσει υψηλό ρυθμό με αποτέλεσμα να μην κάνει και την καλύτερη του εμφάνιση, ενώ όσες σέντρες επιχείρησε πέρασαν απαρατήρητες.

Βαθμολογία: 6,5/10

Gini Wijnaldum: Έχοντας ένα νέο ρόλο στο ματς, αυτόν του (όπως φάνηκε) κεντρικού αμυντικού μαζί με Can & Lovren, τα πήγε πολύ καλά και βοήθησε την ομάδα τόσο αμυντικά, όσο και επιθετικά με τις πάσες του.

Βαθμολογία: 7/10

James Milner: Σχεδόν απαρατήρητος πέρασε από το ματς ο Millie, καθώς δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κάνει αισθητή την παρουσία του, ούτε αμυντικά, ούτε επιθετικά.

Βαθμολογία: 6,5/10

Mohamed Salah: Τι κι αν δεν σκόραρει; Ο Salah έκανε ακόμα μια καλή εμφάνιση, ήταν φωτιά στις αντεπιθέσεις, βγάζοντας πάσα - κλειδί στον Coutinho (στο 0-2) και πάσα πάρε-βάλε στον Firmino (στο 0-3) κι έδειξε ότι ακόμα κι όταν δεν σκοράρει, κάνει αισθητή την παρουσία του.

Βαθμολογία: 7,5/10



Roberto Firmino: Χωρίς να χρειαστεί να ιδρώσει, πέτυχε δύο γκολ στο ματς, μετά από «φονικές» αντεπιθέσεις της ομάδας, δείχνοντας ότι είναι δεινός εκτελεστής, χωρίς να αφήνει περιθώρια στους αντίπαλους τερματοφύλακες.

Βαθμολογία: 8,5/10



Philippe Coutinho: Ότι και να πούμε θα είναι λίγο! Απλά ΜΑΓΙΚΟΣ ο Βραζιλιάνος, έκανε μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις τα τελευταία χρόνια και δεν ξεκολλούσε τη μπάλα από το πόδι του!
Δύο πολύ όμορφες ασίστ στο πρώτο ημίχρονο σε διάστημα 78 δευτερολέπτων, ένα φάουλ - αριστούργημα κάτω από το τείχος κι ένα σουτ που κατέληξε στα δίχτυα από αντίπαλο στο τέλος του αγώνα, η ''τέλεια'' εμφάνιση!

Βαθμολογία: 9/10 (ΜΟΤΜ)

Oxlade-Chamberlain, Dominic Solanke, Marko Grujic: Αγωνίστηκαν ελάχιστα και δεν μπορούν να κριθούν.

Βαθμολογία: -/10

Jurgen Klopp: Διάβασε άψογα τον αντίπαλο προπονητή και το...λεωφορείο που θα στήσει μπροστά στην περιοχή, βάζοντας ουσιαστικά τριάδα πίσω με Lovren, Can και...Wijnaldum, κάνοντας αρκετά επιθετική την ομάδα και ήταν θέμα χρόνου το ξέσπασμα.
Ξεκούρασε (σωστά) ποδοσφαιριστές, ενώ πήρα άριστα η επιλογή να χρησιμοποιήσει τον Can ως στόπερ.
Στα μόνα αρνητικά, οι καθυστερημένες (και πάλι) αλλαγές του.

Βαθμολογία: 8/10
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.