Henderson: «Σαν να είναι τελικός!»

Φτάσαμε, λοιπόν, σε αυτό το σημείο: Η Liverpool ανάλογα με το σημερινό αποτέλεσμα μπορεί να τερματίσει από 1η μέχρι... 3η. Η ομάδα του Klopp, αν και φαινομενικά είχε ένα βατό όμιλο, δεν κατάφερε να εξασφαλίσει εκ των προτέρων την πρόκριση στους «16», με αποτέλεσμα να χρειάζεται πάση θυσία να μη χάσει, ούτως ώστε να προκριθεί. Βέβαια, στόχος της ομάδας, όπως δήλωσε κι ο αρχηγός Jordan Henderson, είναι η νίκη και η «πρωτιά» στον όμιλο.

Επιμέλεια: Γιάννης Μοσχονάς 

Εξοικειωμένοι φαίνονται οι «Reds» με τέτοια κρίσιμα παιχνίδια. Μην ξεχνάμε ότι η ομάδα αγωνίζεται από το καλοκαίρι στα προκριματικά, οπότε είχε ένα θετικό δείγμα γραφής με τις εμφανίσεις κόντρα στη Hoffenheim. Ολοι στο Merseyside έχουν αντιληφθεί πόσο καταστροφική μπορεί να αποβεί μια ήττα- καθώς θέτει τη Liverpool εκτός Champions League- και δείχνουν αποφασισμένοι κι έτοιμοι για να κερδίσουν. Αλλωστε η συνέχεια της πορείας στην κορυφαία διοργάνωση είναι καθαρά δική τους υπόθεση πλέον. Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του «Hendo».


  • Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας:

«Είμαστε στην κορυφή του ομίλου και το μέλλον μας βρίσκεται στα χέρια μας. Αγωνιζόμαστε εντός έδρας, ενώ παραμένουμε αήττητοι αν κι έχουμε αντιμετωπίσει πραγματικά δυνατές ομάδες.»


  • Για τη σημασία του αγώνα ενάντια στη Spartak:

«Επίσης γνωρίζουμε πως αν χάσουμε απόψε, κατά πάσα πιθανότητα δε θα προκριθούμε. Το γεγονός αυτό δίνει στην αναμέτρηση την αίσθηση ότι αγωνιζόμαστε σε τελικό κυπέλλου κι είναι καλό να πάμε με τέτοια ψυχολογία.» 

  • Για το πως αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο παιχνίδι:

«Ολοι μας - παίκτες, προσωπικό, προπονητές κι οπαδοί- πρέπει να θεωρούμε ότι αυτό το παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό της σεζόν.»


  • Για το αν έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση κι αν θα είναι έτοιμοι:

«Κατά μία έννοια είχαμε πρόσφατα μια αντίστοιχη εμπειρία. Κόντρα στη Hoffenheim ήρθαμε στο Anfield με την προοπτική να "κλείσουμε την υπόθεση".» 


  • Για τις ομοιότητες στην προσέγγιση των 2 αυτών αναμετρήσεων:

«Θυμάμαι πως προσεγγίσαμε το 2ο ματς εκείνη τη βδομάδα. Συμπεριφερόμασταν σαν να άρχιζε 0-0 και να κρινόταν όλη η σεζόν από κείνο το ματς. Η ατμόσφαιρα στο Anfield ήταν καθηλωτική κι οι παίκτες αντεπεξήλθαν. Υπήρχε ένα υγιές άγχος στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Επίσης δείξαμε απόλυτο σεβασμό στη Hoffenheim και τις δυνατότητές της. Αυτή τη συμπεριφορά- στα αποδυτήρια, στον αγωνιστικό χώρο, στην κερκίδα- επιδιώκουμε να έχουμε απέναντι στη Spartak.
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.