Klopp: ''Ο AOC είναι σε καλό δρόμο αλλά μπορεί και ακόμη καλύτερα''

Ο Jürgen Klopp έδωσε περαιτέρω επαίνους στον βελτιωμένο Alex Oxlade-Chamberlain και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα από τον αθλητή της Liverpool - συγκεκριμένα, γκολ.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Ο 24χρονος ξεκίνησε μόνο ένα από τα 11 παιχνίδια που ακολούθησαν την άφιξή του από την Arsenal, αλλά σημείωσε μεγάλη επιρροή καθώς προχώρησε η σεζόν.

Η Κυριακάτικη νίκη με 0-4 επί της Bournemouth ήταν η πιο εντυπωσιακή απόδοση του Oxlade-Chamberlain για τους Reds μέχρι σήμερα, μια εμφάνιση που του έδωσε και το MOTM.

Και ο Klopp είναι ενθουσιασμένος με τον τρόπο με τον οποίο ο πρώην απόφοιτος της Ακαδημίας της Southampton έχει προσαρμοστεί στη ζωή στο Anfield.

  " Έπρεπε να προσαρμοστεί, φυσικά, αλλά τα πήγαινε καλά από την πρώτη μέρα", δήλωσε ο προπονητής στους δημοσιογράφους.

  "Ξέρω πώς είναι, αν είσαι ένα είδος μεγάλης μεταγραφής, τότε όλοι περιμένουν αμέσως στο γήπεδο και όταν είσαι στο γήπεδο τότε θα πρέπει να αποδόσεις αμέσως.

  "Αλλά είναι δύσκολο, πολλά πράγματα είναι δύσκολα. Δεν μπορείς απλώς να παίξεις, δεν γνωρίζεις τους συμπαίκτες σου - ήξερε πολλούς από την εθνική ομάδα, αλλά όλα είναι διαφορετικά.

  " Ήμουν χαρούμενος από την πρώτη ημέρα για τη συμμετοχή και τη στάση του και από τότε έγινε όλο και περισσότερο ένας παίκτης της Liverpool.

  "Μέχρι στιγμής, ήμασταν τυχεροί που μπορούσε να είναι μέρος όλων των προπονήσεων, έτσι ώστε να είναι πραγματικά έτοιμος.

  "Θα μπορούσατε να το δείτε με τη Bournemouth, δεν υπήρχε ούτε ένα δευτερόλεπτο όπου νόμιζες ότι ίσως τώρα είναι λίγο κουρασμένος. Φαίνεται σε πολύ καλή φόρμα.

  "Είναι απλά σε καλό δρόμο, είναι καλός άνθρωπος, χαίρομαι που τον έχω γύρω μου, είναι φανταστικός στα αποδυτήρια και είναι πολύ καλός στο γήπεδο, οπότε αυτό τον κάνει ένα πολύ ωραίο πακέτο.''











Υπάρχει, ωστόσο, ένας τομέας ειδικότερα, όπου ο Klopp πιστεύει ότι ο πρώην παίκτης της Arsenal μπορεί να βελτιώσει.

Πρόσθεσε: "Νομίζω ότι το μεγαλύτερο potential που έχει ακόμα είναι να εμπλακεί σε καταστάσεις για γκολ, επειδή έχει την ικανότητα στον εαυτό του, είναι απίστευτο.

  "Αλλά δεν του ζητήθηκε αυτό πάρα πολύ νομίζω στο παρελθόν.Αν βλέπατε την Arsenal στο παρελθόν οι δύο αποφασιστικοί παίκτες ήταν ο Alexis Sanchez και ο Mesut Ozil σε πολλές στιγμές.

  "Αυτό σημαίνει ότι δεν συμμετέχεις σε αυτό το κομμάτι, αλλά εδώ βάζουμε πολύ περισσότερα στους ώμους του και εάν είναι στο γήπεδο πρέπει να εμπλακεί και σε γκολ επίσης.

  "Είμαι καλά αυτή τη στιγμή, όλα είναι καλά, αλλά βλέπω και πολύ χώρο για βελτίωση - αυτό είναι καλό."

Η εκκίνηση του Oxlade-Chamberlain στους Reds θα μπορούσε να κατηγοριοποιηθεί ως κάτι πιο αργό σε σύγκριση με τη μεταγραφή του Mohamed Salah.

Αλλά ο Klopp πιστεύει ότι ο χρόνος των αφίξεων του ζεύγους - ο ένας στις αρχές Ιουλίου και ο άλλος την τελευταία ημέρα του Αυγούστου - εξηγεί τη διαφορά όσον αφορά την προσαρμογή τους σε αυτήν την περίοδο.











Συνέχισε: "[Ο Mohamed] ήρθε στην προετοιμασία, αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά. Αν ο Alex ήταν εδώ στην προετοιμασία, θα ήταν εντελώς διαφορετικά.

  "Ο Alex ήρθε μέσα στη σεζόν γι 'αυτό δεν μου αρέσουν αυτές οι καθυστερημένες μεταγραφές, αλλά έτσι είναι.

  "Χρειάστηκε να προσαρμοστεί σε πολύ πιο πολυάσχολο χρόνο, όταν δεν έχεις χρόνο να μιλήσεις σε έναν παίκτη πολύ περισσότερο από ότι σε όλους τους άλλους επειδή είστε ήδη στη μέση της σεζόν.

  "Ο Mo ήρθε και ήταν όλα καλά, συνέβη αμέσως. Πήγαμε σε διαφορετικά προπονητικά κέντρα, τα αγόρια ήταν μαζί όλο το χρόνο, αυτό βοηθά φυσικά να προσαρμοστείς.

  "Αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του Ox και του Mo - νομίζω ότι ο Ox θα χρειαζόταν λιγότερο χρόνο από τον Mo και ήταν ήδη γρήγορος ο χρόνος προσαρμογής του."
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.