Klopp: ''Βελτιωθήκαμε αμυντικά, αλλά πρέπει να το δείξουμε και απέναντι στην Arsenal''

Η βελτιωμένη αμυντική λειτουργία της Liverpool τις τελευταίες εβδομάδες ευχαρίστησε τον Jürgen Klopp, αλλά ο προπονητής έχει επίγνωση της ανάγκης ολόκληρης της ομάδας να είναι spot on αμυντικά έναντι της Arsenal.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Οι Reds οδεύουν προς το Emirates Stadium την Παρασκευή έχοντας δεχθεί γκολ μόνο δύο φορές στους τελευταίους έξι αγώνες σε όλους τις διοργανώσεις.

Πράγματι, στους 12 αγώνες από την ήττα με 4-1 από την Tottenham Hotspur στα τέλη Οκτωβρίου, ο Klopp είδε μόνο επτά γκολ να δέχεται η ομάδα του, με τα τρία από αυτά να είναι με την Sevilla στην ισοπαλία με 3-3 τον περασμένο μήνα.

Πριν από την επιστροφή τους στο βόρειο Λονδίνο αργότερα αυτή την εβδομάδα, ο Klopp κλήθηκε να αναλύσει τι έχει αλλάξει στην αμυντική διάταξη της Liverpool μετά από εκείνο το απογοητευτικό απόγευμα στο Wembley.

  "Δεν είναι πραγματικά μια αλλαγή, για να είμαι ειλικρινής. Δεν είναι ότι είπαμε «Εντάξει, από τώρα το κάνουμε διαφορετικά», όχι, τα αγόρια έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη επίγνωση των διαφορετικών καταστάσεων και όχι μόνο οι αμυντικοί, φυσικά», δήλωσε ο Γερμανός στη συνέντευξη Τύπου του πριν από τον αγώνα.

  "Γι 'αυτό πρέπει να είμαστε πολύ πιο υπεύθυνοι σε διαφορετικές στιγμές για να αποφύγουμε διαφορετικές πάσες, τέτοια πράγματα. Το κάναμε πολύ συχνά - δεχθήκαμε, δυστυχώς, εννέα γκολ σε δύο παιχνίδια, αλλά όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ήταν εντάξει.

  "Έτσι ναι, ήξερα ότι έπρεπε να τα πάμε καλύτερα, μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα, αλλά δεν ήταν ποτέ μεμονωμένα προβλήματα. Ναι, ήταν ένα μεμονωμένο πρόβλημα σε μερικές περιπτώσεις, αλλά έτσι συμβαίνουν μερικά γκολ.

  "Είμαστε μια ομάδα που είναι πολύ επιθετικά προσανατολισμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δώσεις χώρο. Τα παιδιά τα πήγαν καλά σε διαφορετικά συστήματα, το οποίο πραγματικά μου αρέσει επειδή αυτή είναι η μεγαλύτερη βελτίωση, αλλά μόνο επειδή κάνουν πλέον τις δουλιές τους πιο συχνά.












  "Αλλά ακόμη και εναντίον της Bournemouth, η οποία ήταν προφανώς μια εντυπωσιακή παράσταση, όταν ο Jermain Defoe πέτυχε το δοκάρι εκεί δεν αμυνθήκαμε καλά. Ήταν καλό πέρασμα, αλλά πρέπει να το αποφεύγουμε. Όχι από τα center backs, νωρίτερα. Στη συνέχεια, διατηρώντας τη γραμμή για το οφσάιντ ή αν είσαι λίγο βαθύτερα θα πρέπει να αντιδράς στην κατάσταση διαφορετικά.

  "Υπάρχουν πράγματα για τα οποία πρέπει να δουλέψουμε, έτσι είναι το ποδόσφαιρο, αλλά καθ 'όλη τη σεζόν είναι απολύτως εντάξει. Φυσικά οι αριθμοί είναι σημαντικοί ... αλλά αυτό είναι το παρελθόν.

  "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια διαφορετική πρόκληση την Παρασκευή. Είναι η Arsenal και έχουν μια αρκετά ταλαντούχα ομάδα εκεί και μπορούν να δημιουργήσουν και ευκαιρίες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, αλλά όλοι οι παίκτες πρέπει να βρεθούν σε αυτό το συγκεκριμένο τμήμα του παιχνιδιού."

Οι συγκρούσεις μεταξύ Liverpool και Arsenal τείνουν να έχουν πολλά τα τελευταία χρόνια, με τις τέσσερις συναντήσεις της Premier League από τότε που ο Klopp έγινε ο προπονητής των Reds τον Οκτώβριο του 2015 να έχουν 21 γκολ.

Ο Klopp, ωστόσο, δεν αισθάνεται ότι οι δύο ομάδες είναι συγκρίσιμες όσον αφορά το στυλ - αν και επαίνεσε τους Gunners ως μια «πλήρη» ομάδα.

  "Δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες, για να είμαι ειλικρινής. Ενάντια σε εμάς τις περισσότερες φορές ο Giroud έπαιξε ακόμα κι αν δεν έπαιζε το παιχνίδι πριν ή το παιχνίδι μετά από την αρχή, οπότε λέει λίγα για το στυλ που η Arsenal επέλεξε εναντίον μας πολύ συχνά ", δήλωσε ο προπονητής.












  "Αλλά είναι μια ολοκληρωμένη ομάδα ποδοσφαίρου, είναι σε θέση να κάνουν τα πάντα. Μπορούν να αλλάξουν στυλ και εναντίον μας συνέβη αρκετά συχνά ότι έπαιξαν πολλές μακριές μπαλιές προς τον Giroud, αλλά δεν μπορεί να παίξει και αυτό θα αλλάξει μερικά πράγματα ίσως, αλλά είναι σε θέση να δημιουργήσουν, είναι σε θέση να παίξουν ποδόσφαιρο και έχουν μια ισχυρή πλευρά όποιος και να παίξει.

  "Από χθες ίσως γνωρίζουμε λίγο περισσότερο για τη σύνθεση, έτσι αυτό σημαίνει πολλούς καλούς, καλούς ποδοσφαιριστές στο γήπεδο. Αυτό σημαίνει, αφενός, ότι πρέπει να αμυνθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και από την άλλη πλευρά, βεβαίως, αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχουν χώροι, τυχόν κενά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, τότε πρέπει.

  "Δεν ξέρω αν θα υπάρξουν πολλά γκολ πάλι, αλλά θα πάμε εκεί για να παίξουμε και να πάρουμε όσα μπορούμε. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι είναι δυνατό και πρέπει να προσπαθήσουμε.''
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.