Klopp: «Κατηγορήστε εμένα!»

Απογοητευμένος κι εκνευρισμένος φαίνεται ο Jurgen Klopp μετά την απώλεια της νίκης στο ντέρμπι του Merseyside. Οι «Reds» ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 κι ο Γερμανός τεχνικός ανέλαβε, και με το παραπάνω, την ευθύνη που του αντιστοιχεί καθώς επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς παίκτες δεδομένου του δύσκολου προγράμματος. Ετσι είδαμε την αρχική ενδεκάδα να έχει έξι αλλαγές σε σχέση με την αντίστοιχη στην αναμέτρηση κόντρα στη Spartak και παίκτες- κλειδιά όπως ο Firmino κι ο Coutinho να περνούν αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Klopp.

Επιμέλεια: Γιάννης Μοσχονάς 





Πως αισθάνθηκε μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα:
«Οχι ιδιαίτερα καλά. Ετσι έχουν τα πράγματα. Νομίζω πως κάναμε τα πάντα για να κερδίσουμε το παιχνίδι.» 


Για το πως διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα:
«Προσπαθήσαμε τα πάντα. Θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει κι άλλα γκολ. Είχαμε ξεκάθαρες φάσεις κι απειλήσαμε αρκετά. Είχαμε ότι χρειαζόταν, αλλά δεν το αξιοποιήσαμε. Αυτό το γνωρίζουμε, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως θα ερχόταν μια τέτοια μέρα. Θέλαμε να κερδίσουμε 1-0 και δεν τα καταφέραμε.» 


Πώς προσέγγισε το παιχνίδι και τι δυσκολίες αντιμετώπισε:
«Νομίζω όλοι είδαν ότι η συμπεριφορά των παιδιών ήταν τρομερή. Ηταν έτοιμοι για οποιαδήποτε πρόκληση κι έπαιξαν απέναντι σε μια καλά αμυνόμενη ομάδα. Τους πιέσαμε στην περιοχή τους, είχαμε κάποιες καλές στιγμές, αλλά είναι δύσκολο να σκοράρεις όταν ο αντίπαλος δεν αλλάζει τρόπο παιχνιδιού μετά το 1-0. Αυτό το γεγονός, δυσκολεύει τα πράγματα. Ελέγχαμε το παιχνίδι εκτός από μία στιγμή, τη στιγμή που τελικά έκρινε το παιχνίδι στο τέλος. Αυτό πρέπει να το αποδεχτούμε.» 

Για τους λόγους που τον οδήγησαν να κάνεις τόσες αλλαγές:
«Είναι μια έντονη περίοδος. Ρωτήστε όσους αγωνίστηκαν μεσοβδόμαδα, εαν το να έχεις παίξει έναν τελικό (εννοεί το ματς που κρίνει την πρόκριση) είναι έντονο. Γι αυτό κάναμε αλλαγές, γιατί εκτιμούσαμε ότι θα χρειαστούν φρέσκα πόδια. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει. Δεν τα καταφέραμε και, όπως είπα, κατηγορήστε εμένα!»
Για το αν η επιλογή του να αφήσει εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Coutinho και τον Firmino ήταν σωστή:
«Πριν το παιχνίδι, πίστευα πως ναι. Μετά το παιχνίδι πάλι πιστεύω πως ναι, ακόμα κι αν δεν το έδειξε το σκορ.  Οι παίκτες που αγωνίστηκαν ήταν φρέσκοι , έκαναν εξαιρετική δουλειά κι έπαιξαν σκληρά. Αν συνεχίσουν έτσι θα γίνουν εξαιρετικοί και σε άλλους τομείς.»


Για την εμφάνιση της Everton:
«Τι πιστεύω για τους παίκτες της Everton; Δούλεψαν σκληρά, αλλά κανείς δεν ήταν εξαιρετικός. Ετσι είχαν τα πράγματα. Ετσι είναι τα ντέρμπι. Δεχόμαστε ότι ήταν μια μάχη. Δεν μπορείς να μπεις και να παίξεις "λίγο αριστερά και λίγο δεξιά". Πρέπει να είσαι έτοιμος για κάθε πρόκληση κι ήμασταν έτοιμοι για κάθε πρόκληση.» 


Για το αν τον ενόχλησε η αμυντική προσέγγιση της Everton:
«Το σέβομαι και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Επαιξαν καλά. Μπορούν να παίξουν καλύτερα; Νομίζω πως ναι.»

Για την αμφισβητούμενη φάση που έκρινε το αποτέλεσμα:
«Δε νομίζω ότι υπήρχε πέναλτι. Οπως το είδα την τελευταία στιγμή ο Lewin μπαίνει στο δρόμο του Dejan αλλά ο Lovren δεν τον σπρώχνει ή τον ανατρέπει. Ηταν απλά σωματική επαφή. Αντίστοιχες φάσεις έγιναν στο κέντρο περίπου 60 με 70 φορές και δε δόθηκε φάουλ. Αλλά το πέναλτι δόθηκε.»
Share on Google Plus

About Unknown

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.