Liverpool 1 - 1 Everton - Bαθμολογίες παιχτών: Mo's at the top!

Γράφει ο Θοδωρής Σπανός:

Είχε την υπεροχή, δεν μπόρεσε να καθαρίσει το ντέρμπι και τιμωρήθηκε με συζητήσιμο πέναλτι στο τέλος η Liverpool.



Σε ένα παιχνίδι που η ομάδα μας είχε την πλήρη υπεροχή από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στο χιονισμένο Anfield. Κόντρα σε μια Everton που μοναδικό σκοπό είχε να καταστρέψει το ποδόσφαιρο, η ομάδα του Klopp φάνηκε να κολλάει για 42 λεπτά πριν αναλάβει και πάλι δράση ο συνήθης ύποπτος Mo Salah. Ο Αιγύπτιος με τρομερό σουτ από δύσκολη γωνία έκανε το 1-0 και όλα έδειχναν πως η Liverpool θα είναι η γι'άλλη μια φορά η νικήτρια του ντέρμπι του Merseyside. Υπολογίζαμε όμως χωρίς τον Craig Pawson που έδωσε ένα τέρμα αμφισβητήσιμο πέναλτι και "χάρισε" στην ουσία τρεις βαθμούς στη Everton. Να πούμε βέβαια και για τον Sadio Mane ο οποίος στη μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας μας για να διευρύνει το προβάδισμά της προτίμησε να σουτάρει από δύσκολη γωνία από το να δώσει δίπλα σε κάποιον από τους 3 ελεύθερους συμπαίκτες του...

Περνάμε στις βαθμολογίες των παιχτών μας:



Simon Mignolet: Ήταν εκεί όπου χρειάστηκε εκτός από το πέναλτι. Λίγη δουλειά να κάνει, δεν μπόρεσε δυστυχώς να αποτρέψει το γκολ του Rooney.

Bαθμολογία: 6.5/10



Joe Gomez: Aκόμα ένα παιχνίδι όπου ο νεαρός μπακ διέπρεψε. Άριστος στα αμυντικά του καθήκοντα, αυτή τη φορά βοήθησε και επιθετικά, περισσότερο από τον Robertson με σωστά overlaps και φαρμακερές σέντρες. Σίγουρα πάντως φαίνεται πιο άνετος στο πίσω μισό του γηπέδου.

Βαθμολογία: 7.5/10

Dejan Lovren: Άριστος επί 76' λεπτά, θα ήταν άδικο να τον κρίνουμε από τη φάση του πέναλτι καθώς πιθανότατα αδικείται από τον διαιτητή. Σίγουρα υπάρχει επαφή, αλλά δύσκολα θα δεις να σφυρίζεται πιο soft πέναλτι. Άξιο αναφοράς ότι ενώ κερδίζει πολλές κεφαλιές από στημένα, σπάνια η μπάλα πάει προς το τέρμα.

Βαθμολογία: 6.5/10

Ragnar Klavan: Ακριβώς όπως ο Κροάτης, με ένα έξτρα 0.5 λόγω του ότι δεν έκανε το πέναλτι. Όπως ξαναείπαμε, δείχνει άνετος στα τελευταία παιχνίδια και καλύπτει επάξια το κενό του Matip.

Βαθμολογία: 7/10



Andrew Robertson: Σωστά overlaps, η ομάδα έπαιξε από τη μεριά του κυρίως στο πρώτο μισάωρο του αγώνα, θέλει δουλειά στην τελική μπαλιά. Θα πρέπει να δουλέψει περισσότερο για να κερδίσει θέση βασικού με την επιστροφή του Moreno.

Βαθμολογία: 6.5/10



Jordan Henderson: Αν χαρακτηρίζαμε με μια λέξη την απόδοση του Henderson στο σημερινό παιχνίδι, αυτή πιθανότατα θα ήταν "αδιάφορη". Δεν έκανε πρακτικά σχεδόν κανένα τρανταχτό λάθος -πλην του τελευταίου σουτ- ωστόσο δεν έκανε και κάτι αξιομνημόνευτο. Έδωσε σωστό τέμπο στο ματς, αλλά μέχρι εκεί.

Βαθμολογία: 6/10

James Milner: Σε παρόμοια νερά με τον Henderson, όντας πιο προωθημένος μπήκε ελάχιστα περισσότερο στο παιχνίδι ενώ είχε νωρίς μια σημαντική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Βαθμολογία: 6.5/10



Alex Oxlade-Chamberlain: Στην πρώτη του παρουσία στο χώρο του κέντρου σε έναν ελεύθερο ρόλο, ο Ox ήταν από τους καλύτερους παίχτες της ομάδας μας όσο αγωνίστηκε. Είχε όρεξη, είχε ουσία, είχε σωστές μεταβιβάσεις και έδωσε πολύ ενέργεια στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας μας. Δείχνει ότι συνεχώς βελτιώνεται.

Βαθμολογία: 7/10



Mohamed Salah: Γι'ακόμα μια φορά ο σκόρερ της ομάδας μας και ο καλύτερος παίχτης του γηπέδου. Εξέθεσε πάμπολλες φορές τον Martina στη δεξιά πλευρά, πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, δημιουργούσε συνεχώς προβλήματα στην άμυνα της Everton και δείχνει να απολαμβάνει τη ζωή του στο Anfield. Ίσως αν είχε μείνει στον αγωνιστικό χώρο το τελικό αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.

Βαθμολογία: 8/10 (MOTM)



Sadio Mane: Θα λέγαμε ο "μοιραίος" παίχτης του αγώνα μιας και είχε την ευκαιρία να πράξει ομαδικά ώστε η ομάδα μας να κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, ωστόσο έβαλε το "ΕΓΩ" του πάνω από την ομάδα. Μέτριος προς καλός κατά τα άλλα, με τις γνωστές εκρήξεις αλλά σίγουρα σε χειρότερη κατάσταση από πέρσι.

Βαθμολογία: 5.5/10



Dominic Solanke: Καλά κλεισμένος από τον Williams καθ'όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδαίτερα στην δεύτερή του συμμετοχή στην αρχική 11αδα.

Βαθμολογία: 6/10



Roberto Firmino (στη θέση του Mohamed Salah στο 66'): Δεν επηρέασε σημαντικά τη ροή του αγώνα.

Βαθμολογία: 6/10

Philippe Coutinho (στη θέση του Alex Oxlade-Chamberlain στο 78'): Δεν είχε το χρόνο ώστε να κάνει κάτι το ιδιαίτερο, αν και απείλησε με ένα μακρινό φάουλ.

Βαθμολογία: -

Danny Ings (στη θέση του Dominic Solanke στο 82'): Επιστροφή του Ings στην πρώτη ομάδα!

Βαθμολογία: -

Jurgen Klopp: Αποφάσισε να κάνει ένα αρκετά μεγάλο rotation και του βγήκε 100%. "Προδώθηκε" από την επιλογή του Mane, καθώς αν γινόταν το 2-0 πιθανότατα το ντέρμπι θα είχε κριθεί και όλοι θα μιλούσαν για μια ιδιοφυία. Salah και Mane έπαιζαν περισσότερο στα άκρα αυτή τη φορά ώστε να ανοίξουν το λεωφορείο της Everton, αμφισβήτησε έντονα το πέναλτι στη συνέντευξη τύπου και έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανεβάσει την ομάδα μας στην τρίτη θέση. Το μεγάλο σερί νικών έλαβε άδοξο τέλος, όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε πως η ομάδα μας παίζει εκπληκτικό ποδόσφαιρο. Μελανό σημείο η αλλαγή του Salah η οποία ήταν λάθος στο σημείο που έγινε.

Βαθμολογία: 7/10
Share on Google Plus

About Teo H. Caulfield

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.