Να αποφύγει την συνήθεια που (δεν) έγινε λατρεία! (Match Preview)

Η Liverpool διανύει τον άριστο Γενάρη. Νίκη στο 94' εναντίον της Burnley, πρόκριση στο FA Cup απέναντι στους γείτονες και νίκη εναντίον της, φοβερής φέτος, Manchester City. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά όταν παίζεις με την χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 



Λοιπόν.. Είναι ακριβώς το παιχνίδι που θα μπορούσε να πάει στραβά. Η κλασική Liverpool. Επικράτηση επί της καλύτερης ομάδας και την επόμενη αγωνιστική ήττα από την χειρότερη. Ευτυχώς όμως ο Klopp έπαθε και έμαθε και αργά αλλά σταθερά αυτό το φαινόμενο όλο και εξαφανίζεται. Μένει να δούμε και σήμερα τι θα γίνει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Swansea vs Liverpool

Διοργάνωση: Premier League
Έδρα: Liberty Stadium
Ημερομηνία: 22.01.2018 (Δευτέρα)
Ώρα έναρξης: 22:00
Διαιτητής: Neil Swarbrick
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Cosmote Sports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Από νίκη συνοδευόμενη από εξαιρετικό ποδόσφαιρο με 4-3 εναντίον της City προέρχεται η Liverpool. Οι Reds είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού για 80 λεπτά και απειλήθηκαν ελάχιστα, έχοντας ταυτόχρονα ένα τρελό δεκάλεπτο κατά το οποίο το 1-1 έγινε 4-1 με γκολ των Firmino, Mane και Salah, ενώ το σκορ είχε ανοίξει νωρίς ο Chamberlain. 10 λεπτά στο τέλος όπου χάθηκε η συγκέντρωση των παιχτών αρκούσαν για να ανησυχήσουν τους πάντες με το 4-1 να γίνεται 4-3, αλλά ως εκεί ήταν. Το παιχνίδι τελείωσε, τα χαμόγελα υπήρχαν παντού και με μια ανεβασμένη στα ύψη ψυχολογία η Liverpool καλείται να κερδίσει απόψε την Swansea.

Όσον αφορά τις απουσίες, ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους Moreno και Henderson Που επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους αλλά δεν είναι έτοιμοι. Ο φευγάτος Sturridge αν και έτοιμος δεν βρίσκεται στην αποστολή. Lovren, Klavan και Mo Salah πέρασαν ιώσεις άλλα θα είναι έτοιμοι, ενώ ο Virgil Van Dijk αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα με την κόκκινη φανέλα.

Τέλος, ο Clyne παραμένει μονίμως εκτός από το καλοκαίρι λόγω του τραυματισμού του στην πλάτη και με τον Φεβρουάριο να πλησιάζει άπαντες περιμένουν την επιστροφή του.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η σεζόν για τους κύκνους ξεκίνησε με κακούς οιωνούς με τους φίλους της ομάδας να βλέπουν τους δύο σημαντικότερους παίκτες της Swansea να πωλούνται λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα ο Sigurdsson και ο Llorente αποχώρησαν και αυτομάτως η Swansea έγινε εκ των φαβορί για υποβιβασμό καθώς οι δύο αυτοί παίχτες την είχαν σώσει από αυτόν πέρυσι. 

Τα σενάρια αυτά άρχισαν να φαίνονται πολύ αληθινά, πράγμα που ανάγκασε τους ιθύνοντες της ομάδας να απολύσουν τον Paul Clement και μετά από ένα μικρό πέρασμα του εν ενεργεία παίχτη της Leon Britton από τον πάγκο της με καθήκοντα υπηρεσιακού προπονητή, ο Carlos Carvalhal επιλέχτηκε ως ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να σώσει το πλοίο που βουλιάζει. Και, αντικειμενικά, δεν τα έχει πάει καθόλου άσχημα μετρώντας 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία μόλις ήττα από την Tottenham. 

Παρά την βελτίωση της όμως, η Swansea παραμένει μία ομάδα που αν εναντίον της η Liverpool παίξει το ποδόσφαιρο που ξέρει, δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Για το αποψινό παιχνίδι ο Carlos Carvalhal δεν υπολογίζει στον Tammy Abraham, ενώ οι Renato Sanches, Angel Rangel και Mike van der Hoorn είναι αμφίβολοι.

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ:

Ένα ματς πολύ πρόσφατο στην μνήμη αυτό του πρώτου γύρου, και όχι άδικα, αφού το παιχνίδι έγινε στην Boxing Day, 26 Δεκεμβρίου δηλαδή. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι η Liverpool δεν αντιμετώπισε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, επικρατώντας με 5-0 της Ουαλικής ομάδας. 

Τα γκολ είχαν πετύχει οι Philippe Coutinho, Alexander-Arnold και Oxlade-Chamberlain, ενώ δύο γκολ είχε σημειώσει ο Roberto Firmino.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Σε 13 παιχνίδια για την Premier League η Liverpool έχει σκοράρει 27 φορές απέναντι στους κύκνους, όμως μόνο τα 6 από αυτά μπήκαν στο Liberty Stadium.

Η τελευταία επίσκεψη της Liverpool στο Liberty τον Οκτώβριο του 2016, όταν και κέρδισε με 1-2 αποτέλεσε το τελευταίο παιχνίδι του Francesco Guidolin. Από τότε η Swansea έχει αλλάξει 5 προπονητές (Bradley, Curtis, Clement, Britton και Carvalhal) οι οποίοι έχουν μοιραστεί 54 παιχνίδια. Η Liverpool είχε 5 προπονητές που έχουν μοιραστεί 517 παιχνίδια, μόνο για την Premier League.

Η Liverpool από το 2001 δεν έχει κερδίσει και τους δύο αγώνες εναντίον μίας ομάδας στο πρωτάθλημα με διαφορά άνω των 5 γκολ (Ipswich 5-0 και 6-0).

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της Liverpool σε ομάδα που βρίσκεται τελευταία, από τον Φεβρουάριο του 2016, όταν και είχε επικρατήσει με 0-6 της Aston Villa.

Η Swansea αποτελεί την ''αγαπημένη'' αντίπαλο του Bobby Firmino με τον Βραζιλιάνο να έχει πετύχει 5 γκολ στα τελευταία 3 παιχνίδια εναντίον της.

Ο Mohamed Salah στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 18 γκολ από 44 σουτ στον στόχο φέτος, ενώ η Swansea μόλις 14 από 52 σουτ στον στόχο.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΤΕΚΑΔΕΣ:

Ο Jurgen Klopp δήλωσε πως ο Karius θα ξεκινήσει στο παιχνίδι. Μπροστά του θα έχει έναν εκ των Gomez και Arnold, τους Van Dijk και Matip και αριστερός οπισθοφύλακας θα είναι ο Andrew Robertson. 

Το κέντρο θα αποτελείται από τους Can, Chamberlain και Wijnaldum, ενώ θέση διεκδικεί και ο Lallana. 

Η επιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Salah, Firmino και Mane.

Swansea (4-4-2): Fabianski - Naughton, Fernandez, Mawson, Olsson - Dyer, Sung-Yueng, Clucas, Carroll - Ayew, Bony

Liverpool (4-3-3): Karius - Arnold (Gomez), Matip, Van Dijk, Robertson -Chamberlain, Can, Wijnaldum (Lallana) - Salah, Firmino, Mane

Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.