Jurgen Klopp: ''O 'World-Class' Sadio, επέστρεψε''


Βέβαιος ότι ο Sadio Mane έχει βρει και πάλι την καλή του φόρμα μετά τα δύο πανέμορφα γκολ κόντρα σε Burnley & Manchester City, είναι ο Jurgen Klopp.

Ο Σενεγαλέζος μέχρι τον Δεκέμβριο δεν ήταν σε καλή κατάσταση, έχοντας πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και αρκετές κακές εμφανίσεις, όμως με την έλευση του 2018, παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο ένας άλλος άνθρωπος, που θυμίζει τον περυσινό, εξαιρετικό Sadio Mane.

O Γερμανός τεχνικός, ανέφερε ότι ο ''παγκόσμιας κλάσης'' Mane, επέστρεψε και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ποδοσφαιριστή του, λέγοντας μεταξύ άλλων για την χαμένη ευκαιρία κόντρα στην Everton, καθώς και την κριτική που δέχτηκε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Jurgen Klopp:

''Στον αγώνα με την Burnley, πέτυχε ένα φανταστικό γκολ αλλά δεν ήταν ένα παιχνίδι παγκόσμιας κλάσης για τον Sadio, όμως μετά από αυτό, επέστρεψε αληθινά.
Δούλεψε σκληρά, προστατεύει τη μπάλα πολύ καλά, δεν ρισκάρει με ντρίμπλες, είναι ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης.
Τα τέρματα που σημείωσε κόντρα σε Burnley και City, δεν γνωρίζω πολλούς ποδοσφαιριστές να πετυχαίνουν τέτοια γκολ.''

''Φυσικά είχαμε συζητήσεις, δεν μπορώ να σας πω τι του είπα στο τετ-α-τετ που είχαμε, αλλά είπαμε για αυτά που έκανε μέχρι στιγμής.
Καλά, καλά, καλά, καλά, ένα ή δύο πράγματα μπορεί να μην ήταν, αλλά τα υπόλοιπα είναι όλα καλά, επομένως ας δουλέψει πάνω σε αυτά και να αγνοήσει τα υπόλοιπα, αυτός είναι ο τρόπος ζωής.''

''Δεν μπορείς να σκέφτεσαι όλη την ώρα τα λάθη σου, αυτό δεν έχει νόημα, δεν μπορείς να ξεχάσεις όλα τα καλά πράγματα, είμαστε όλοι κάπως έτσι και μερικές φορές οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια για να συνειδητοποιήσουν ξανά την καλή τους κατάσταση.''

''Μου αρέσει να είμαι ειλικρινής και δεν θέλω να πω ότι ο Sadio ήταν καλός σε αυτό το παιχνίδι (στο 1-1 κόντρα στην Everton), o καθένας μπορεί να δει ότι αγωνίστηκε ελάχιστα εδώ, δεν φαινόταν ότι ήταν κάτι εύκολο για εκείνον.''

''Μετά το ματς με την Everton όπου δεν έδωσε την πάσα, όλοι άσκησαν μεγάλη κριτική σε εκείνον.
Δεν το ανέφερα για να είμαι ειλικρινής, δεν το ανέφερα στο ημίχρονο, δεν το ανέφερα μετά το παιχνίδι, δεν αναφέρθηκε σε καμία συνάντηση, επειδή είδα στα μάτια του Sadio ότι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, θα το έκανε.''

''Εκείνη τη στιγμή ήταν πεπεισμένος ότι θα πετύχαινε το γκολ, ήταν επιθετικός κι ένας επιθετικός πρέπει να πάρει μια απόφαση.
Θέλω να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, όμως μερικές φορές θα πρέπει να αποδεχτείς ότι αυτές οι αποφάσεις είναι λάθος.''

''Το αποδέχτηκα, όταν δεν κάνεις το ίδιο στις επόμενες 20 ίδιες φάσεις, τότε ο κόσμος θα αρχίζει να σκέφτεται 'Τι ήταν αυτό;'.
Δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο χωρίς να κάνεις λάθη και αυτός δεν θέλει να κάνει.
Τώρα, είναι και πάλι διαφορετικός''.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης


Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.