Jurgen Klopp: ''Αξίζαμε τον αποκλεισμό''


Απογοητευμένος και οργισμένος για τον τρόπο που δέχτηκε τα τρία γκολ η ομάδα του, εμφανίστηκε στην συνέντευξη τύπου ο Γερμανός τεχνικός, μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Anfield.


Ήττα με 2-3 από την West Bromwich και αποκλεισμός - σοκ για την Liverpool από το FA Cup, με τους Reds να βλέπουν ακόμα έναν στόχο να χάνεται τη φετινή σεζόν, με τον Jurgen Klopp να δηλώνει την απογοήτευση του για την αμυντική λειτουργεία της ομάδας και τις λάθος αποφάσεις που πήραν οι παίκτες του στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα είχε να πει ο Γερμανός προπονητής...

''Στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα, στα γκολ, ήμασταν ανεπαρκείς. Κακή άμυνα στο περισσότερο κομμάτι του αγώνα, κάτι που σημαίνει ότι πήραμε τις λάθος αποφάσεις, μετά που σημειώσαμε το πρώτο γκολ που ήταν φανταστικό.
Προηγηθήκαμε με 1-0, το οποίο είναι τέλειο σε ένα ματς κι αισθανθήκαμε σαν να πέρασε μόλις ένα δευτερόλεπτο και ισοφαριστήκαμε, νομίζω ότι ήταν ένα λεπτό, αλλά εάν αφαιρέσεις τους πανηγυρισμούς, τότε η διαφορά ήταν πιθανώς ένα δεύτερο.
Ξεκίνησε με βαθιά μπαλιά αλλά κερδίσαμε την πρώτη μονομαχία, στη συνέχεια ανοίγουμε τη μπάλα και την χάνουμε, ενώ θα μπορούσαμε να την μεταβιβάσουμε με πάσα κάπου στο κέντρο ή οπουδήποτε και μετά έγινε ότι έγινε, χάνοντας αργότερα και δεύτερη μονομαχία και η καταστροφή είχε ξεκινήσει, με την κούρσα του Rodriguez κι ένα φανταστικό τελείωμα.

Το δεύτερο γκολ, παρόμοιο. Ο Rodriguez μόνος στην περιοχή, κάτι που δεν έχει καμία απολύτως λογική. Τον χάσαμε στο κέντρο, πέρασε τη μπάλα στα πλάγια, δεν αισθανόμαστε προφανώς την ευθύνη σε αυτή τη στιγμή, όμως έπειτα σκόραρε το δεύτερο τέρμα.
Το τρίτο είναι απίστευτο γιατί είναι πολύ εύκολη φάση για να αμυνθείς, πρέπει μόνο να πας μπροστά και τότε ο Dawson θα είναι 100% οφσάιντ, αλλά δεν το κάναμε.
Όταν είδα τον πανηγυρισμό του, φαινόταν σαν να έλεγε ''Τι να κάνω; όταν με αφήνουν μόνο μου τότε θα πρέπει να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία''.

Χάσαμε το πέναλτι, ίσως μας είχε βοηθήσει, δεν είμαι σίγουρος αλλά το χάσαμε και στη συνέχεια προσπαθήσαμε, στο δεύτερο ημίχρονο φυσικά. Αλλάξαμε το σύστημα τρεις ή τέσσερις φορές σήμερα, σκοράραμε αργά κι έπειτα προσπαθήσαμε, πιέσαμε, αλλά στο τέλος αμύνθηκαν έχοντας μεγάλη καρδιά και προσπαθώντας για τα πάντα. Για να είμαι ειλικρινής, το άξιζαν, δεν μου αρέσει να το λέω, αλλά είναι η αλήθεια, η West Brom αξίζει επαίνους για τον Alan και τους παίκτες του.''

''Η χρήση του VAR νομίζω ότι είναι κάτι φυσιολογικό και φυσικά θα αλλάξει τα πράγματα: Είναι ωραίο το γεγονός η West Brom να πανηγυρίζει ένα γκολ κι έπειτα να τους λέει κάποιος ότι δεν είναι γκολ; Όμως, νομίζω ότι είναι σημαντικό, αυτό είναι κάτι που θέλαμε πάντα, όταν ένα γκολ δεν πρέπει να μετρήσει, δεν πρέπει θα μετρήσει.
Είναι φυσιολογικό στην αρχή να παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο για να εξεταστούν οι φάσεις, αλλά στη συνέχεια θα γίνει πιο ομαλό και πιο εύκολο.
Όμως στο τέλος και το έχω πει ήδη σε πολλές συνεντεύξεις για το VAR και τη χρήση του, ο κύριος Hegazi ήταν πολύ τυχερός απόψε που τελείωσε το παιχνίδι στο γήπεδο, ήταν μια σκληρή μονομαχία και όταν έχεις το VAR και το παιχνίδι βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση, τότε η χρήση του είναι προφανής, νομίζω δεν δόθηκε καν φάουλ, αυτό είναι παράξενο, ωστόσο δεν ήταν αυτός ο λόγος που χάσαμε το παιχνίδι.''

''Είχα αρκετό χρόνο να μιλήσω στο ημίχρονο. Μετά το παιχνίδι, όλοι με ρωτάτε τι είπα στο ημίχρονο, οπότε είναι σαν να μην πηγαίνω στα αποδυτήρια και κάνω την σωστή ανάλυση.
Είχαμε μεγάλους στόχους σε αυτή τη διοργάνωση, θέλαμε τουλάχιστον να δείξουμε ότι θέλαμε να μείνουμε μέσα στη διοργάνωση, έτσι φυσικά το ημίχρονο ήταν ήδη η ώρα για να μιλήσουμε γι' αυτό.
Μετά το παιχνίδι δεν μιλήσαμε, αλλά αύριο πρέπει να το κάνουμε.''

''Θα ήταν μια καλή ιδέα να ξεκινήσουμε από την αρχή το αήττητο σερί μας στο Anfield.
Δεν είναι το πρώτο παιχνίδι που χάνω, όπως δεν είναι και το πρώτο παιχνίδι που ήθελα απεγνωσμένα να κερδίσω και στο τέλος το έχασα. Απλά είναι ένα κακό συναίσθημα, αλλά μας αξίζει, σε εμένα και στα παιδιά, είναι κάτι που αξίζουμε.
Νομίζω ότι ο κόσμος τα πήγε πολύ καλά, προφανώς θυμούνται καλύτερες εμφανίσεις εδώ, όμως στο τέλος εκτίμησαν ότι τουλάχιστον προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τα προβλήματα μας.
Αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνεις, δεν μπορείς να πας εκεί έξω και να μην έχεις ένα σχέδιο ή μία ιδέα, θα πρέπει να κάνεις την εμφάνιση σου σε ένα ματς σαν και αυτό, πρέπει να είσαι έτοιμος ακόμα κι αν κάνεις τρία μεγάλα λάθη στο πρώτο ημίχρονο.
Πρέπει να είσαι έτοιμος να κάνεις λάθη ξανά, αλλά όχι μέσα και γύρω στην περιοχή σου.
Έτσι ναι, θα πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο, αλλά πρώτα πρέπει να σκεφτούμε τι συνέβη απόψε και να είμαστε έτοιμοι για την Huddersfield, μια μακρά πορεία ξεκινάει και το πρώτο παιχνίδι είναι την Τρίτη''.

Επιμέλεια: Μάνος Χαχλιούτης
Share on Google Plus

About Μάνος Χαχλιούτης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.