Να δείξει ότι έμαθε από το λάθος της! (Match Preview)

Το αήττητο έσπασε, η γκρίνια επέστρεψε. Με την Liverpool να τρέχει ένα σερί 18 αήττητων αγώνων και έχοντας πετύχει σημαντικότατες νίκες κόντρα σε πολύ δύσκολους αντιπάλους, άπαντες περίμεναν μια άνετη επικράτηση την Δευτέρα κόντρα στην Swansea. Οι Reds φρόντισαν να τους διαψεύσουν όμως και ηττήθηκαν.

Γράφει ο Κωνσταντίνος Σκουλίδης 


Η Liverpool στο τελευταίο της παιχνίδι έδειξε δύο πράγματα που είχαν εξαφανιστεί για αρκετό καιρό. Μη ουσιαστικές επιθέσεις και αδυναμία δημιουργίας αυτών κόντρα σε ομάδες με 11 παίχτες πίσω από το κέντρο. Ταυτόχρονα, ικανότητα νίκης επί της πιο δυνατής ομάδας και ήττας από την πιο αδύναμη. Αυτά τα στοιχεία έλειπαν, όμως η Swansea τα επανέφερε και πλέον όλοι οι φίλοι της ομάδας ελπίζουν να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο αποψινό παιχνίδι εναντίον της West Bromwich.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: Liverpool vs West Bromwich

Διοργάνωση: FA Cup
Έδρα: Anfield
Ημερομηνία: 27.01.2018 (Σάββατο)
Ώρα έναρξης: 21:45
Διαιτητής: Craig Pawson
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Novasports 1

ΝΕΑ ΟΜΑΔΑΣ:

Η Liverpool προέρχεται από ήττα 1-0 συνοδευόμενη από κακό ποδόσφαιρο στο Liberty Stadium, εκεί οπού μπήκε ένα τέλος στην ξέφρενη πορεία της τον τελευταίο καιρό. Οι Reds δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά ποτέ στο παιχνίδι όμως μερικά άσχημα μαρκαρίσματα και ένα γκολ του Alfie Mawson στο 40' μετά από κόρνερ αποδείχτηκαν αρκετά για να ηττηθεί η Liverpool. Αντιθέτως οι κόκκινοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες όμως καμία δεν ήταν ιδιαίτερα άξια σκοραρίσματος. Στο 94' από το πουθενά η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Roberto Firmino ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι και η Liverpool δεν γλίτωσε την ήττα.

Για την σημερινή αναμέτρηση ο Jurgen Klopp δεν υπολογίζει στους Adam Lallana, James Milner και Ragnar Klavan που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα. Jordan Henderson και Alberto Moreno επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους με τον Άγγλο μέσο να διεκδικεί και θέση στην ενδεκάδα. Ο Lovren ανάρρωσε από την ίωση που τον ταλαιπωρούσε.

Τέλος, ο Nathaniel Clyne, σύμφωνα με τον Jurgen Klopp κάνει βήματα προς την επιστροφή του, αλλά δεν έχει μπει ακόμα σε ρυθμό προπονήσεων. Ο Clyne έχει τεθεί εκτός από το καλοκαίρι και όπως φαίνεται σιγά σιγά θα επιστρέψει.

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ:

Η West Brom αναμφίβολα διανύει μία πολύ κακή σεζόν. Μέχρι τις 6 Ιανουαρίου αγνοούσε την νίκη για 20 συνεχόμενα παιχνίδια, ενώ στα τελευταία της 33 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει επικρατήσει μόλις σε 3 παιχνίδια, ένα πραγματικά κακό στατιστικό.

Ο Tony Pulis απολύθηκε, ο Alan Pardew τον διαδέχθηκε και αν και έχουν δείξει κάποια βελτίωση τα αποτελέσματα δεν έρχονται για τους Baggies. Η ομάδα μάλιστα είχε ενισχυθεί σημαντικά το καλοκαίρι, όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο ρόδινα και πλέον με 20 βαθμούς ισοβαθμώντας στην τελευταία θέση με την Swansea, η West Brom παλεύει να σωθεί και θεωρείται εκ των φαβορί για να κουνήσει μαντήλι στην Premier League.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ:

Για την αποψινή αναμέτρηση ο Alan Pardew δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των James Morrison και Nacer Chadli, ενώ ο Jonny Evans θεωρείται αμφίβολος.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ:

Σε ένα απόγευμα πρόσφατο, αλλά ξεχασμένο Liverpool και West Brom τέθηκαν αντιμέτωπες στο Anfield για την Premier League. Οι Reds δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, δεν τις μετουσίωσαν και το παιχνίδι μοιραία έμεινε στο 0-0. 

Μοναδικό αξιοσημείωτο στο παιχνίδι, το γκολ του Solanke που σωστά ακυρώθηκε ως offside. Εκτός από αυτό, το ματς δεν πρόσφερε ιδιαίτερες συγκινήσεις και δεν χρίζει περαιτέρω σχολίου.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ:

Αυτή θα είναι η τέταρτη αναμέτρηση στο Anfield ανάμεσα σε Liverpool και West Brom για το FA Cup, με τους Reds να ελπίζουν στην πρώτη τους νίκη, μετρώντας 1 ήττα και 2 ισοπαλίες.

Στα τελευταία 7 της παιχνίδια στο Anfield για το FA Cup η Liverpool μετράει 4 ισοπαλίες, 1 ήττα και μόλις 2 νίκες, με την πιο πρόσφατη αυτή κόντρα στην Everton.

Η West Brom στα τελευταία της 9 παιχνίδια για το FA Cup κόντρα σε ομάδες της Premier League, μετράει μόλις μία πρόκριση.

Η Liverpool σε όλες τις διοργανώσεις είναι 19 συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη στο Anfield. Συγκεκριμένα οι Reds μετράνε 12 νίκες και 7 ισοπαλίες, με την τελευταία ήττα να έρχεται από την Crystal Palace τον Απρίλιο με σκορ 1-2.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ο Jurgen Klopp δήλωσε πως ο Mignolet θα ξεκινήσει στο τέρμα. Μπροστά του θα αγωνιστούν οι Alexander-Arnold, Van Dijk, Matip και Robertson. Θέση διεκδικεί και ο Lovren.

Στο κέντρο οι επιλογές είναι πολύ περιορισμένες, με την τριάδα να αποτελείται από τους Can, Henderson και Wijnaldum.

Η επιθετική τριάδα θα αποτελείται από τους Salah, Mane και έναν εκ των Ings, Solanke και Sturridge με τον Roberto Firmino να χρειάζεται ξεκούραση.

Δεδομένου ότι την Τρίτη υπάρχει πάλι παιχνίδι και με τον Klopp να λατρεύει το rotation ίσως δούμε κάποια αλχημεία του Γερμανού σήμερα.

Liverpool (4-3-3): Mignolet - Arnold, Matip (Lovren), Van Dijk, Robertson - Henderson, Can, Wijnaldum, Salah, Ings (Solanke, Firmino, Sturridge), Mane
West Bromwich (4-4-2): Foster - Nyom, McAuley, Hegazi, Gibbs - Brunt, Livermore, Krychowiak, McClean - Rodriguez, Robson-Kanu
Share on Google Plus

About Κωνσταντίνος Σκουλίδης

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.