Klopp: ''Δεν ενδιαφέρομαι για το σερί μας - με ενδιαφέρει να συνεχίσουμε τα θετικά αποτελέσματα''

Ο Jürgen Klopp σχολίασε την πρόσφατη εντυπωσιακή φόρμα της Liverpool - και γιατί είναι απλώς το θεμέλιο για το υπόλοιπο της σεζόν - στη συνέντευξη Τύπου του πριν από τον αγώνα, την Παρασκευή.

Γράφει ο Χρήστος Τσακαλέρης...










Πριν από τη συνάντηση της Premier League με τη Swansea, ο προπονητής ρωτήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με ποικίλα θέματα, μεταξύ των οποίων τα 18 παιχνίδια που οι Reds είναι αήττητοι και πώς να διατηρήσουν το επίπεδό τους μετά τη νίκη του Σαββατοκύριακου επί της Manchester City.

Δείτε τι είχε να πει:

Για το παιχνίδι της Δευτέρας και πως να μην επαναπαυτεί η ομάδα του...

Η ζωή είναι μια σύνοψη των προκλήσεων και αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση. Παίξαμε εναντίον της Manchester City και είχαμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι. Παίξαμε με τη Swansea πριν από λίγες εβδομάδες με έναν υπηρεσιακό προπονητή και είπα μετά το παιχνίδι ότι ήταν πολύ πιο δύσκολο από το αποτέλεσμα που θα μπορούσε να σας κάνει να σκεφτείτε. Γνωρίζουμε λοιπόν τη συγκεκριμένη πρόκληση σε αυτό το παιχνίδι. Είναι στο κάτω μέρος του βαθμολογικού πίνακα(η Swansea) αλλά είναι σε καλό δρόμο. Αυτό που έχετε δει από τότε που έφτασε ο νέος προπονητής είναι μια μεγάλη βελτίωση πάλι: πολύ καλύτερα αποτελέσματα και κέρδισαν τον επαναληπτικό του FA Cup κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Τα πάνε καλά τώρα και αυτό είναι όλο που σκεφτόμαστε.

Δεν είμαι σίγουρος αν θα δούμε το παιχνίδι μας εναντίον της Swansea, διότι θα είναι διαφορετικό. Πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στα παιχνίδια αφού άλλαξαν τον μάνατζερ τους. Αυτή είναι μια πρόκληση, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά αν ξέρεις για μια πρόκληση μπορείς να είσαι προετοιμασμένος για αυτό. Αυτή είναι η δουλειά μου: να πηγαίνουμε εκεί και να μην σκεφτόμαστε το 5-0 ή τη Man City, να σκεφτούμε μόνο τι πρέπει να κάνουμε για να τους κρατήσουμε μακριά από την εστία μας και να είμαστε όσο πιο συχνά μπροστά από την εστία τους . Είναι το βράδυ της Δευτέρας, υπάρχουν ακόμα λίγες μέρες για να πάμε και ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε την επιλογή για τη σύνθεση από μια σχεδόν πλήρη ομάδα. Στη συνέχεια, ας πάμε εκεί και να χρησιμοποιήσουμε τη βάση της σεζόν μέχρι στιγμής. Είναι σαφές ότι θα πάμε εκεί και θέλουμε να κερδίσουμε. Αλλά ξέρουμε για τη δυσκολία.

 








Για το αήττητο των 18 αγώνων...

Εάν κανείς δεν μου είπε πόσο συχνά δεν χάνουμε, δεν θα έχω ιδέα γι 'αυτό. Αυτό είναι όλο το παρελθόν και δεν με ενδιαφέρει πραγματικά. Μπορείτε να κοιτάξετε πίσω σε μια σεζόν μετά το τέλος της, όχι κατά τη διάρκεια της. Δεν είναι σημαντικό. Αισθανόμαστε σε μια καλή στιγμή. Βλέπω τα αγόρια που γυμνάζονται καθημερινά και φαίνεται καλό, αυτή είναι η αλήθεια, γι 'αυτό μπορούμε να παίξουμε όπως παίζαμε μέχρι τώρα. Αλλά πρέπει να το κάνουμε και πάλι. Ως παίκτης της Liverpool δεν μπορείς να αποδίδεις μία εβδομάδα και στη συνέχεια δύο εβδομάδες να μην το κάνεις - πρέπει να αποδίδουμε με συνέπεια, κάθε μέρα και κάθε παιχνίδι.

Είναι μόνο το επόμενο παιχνίδι και δεν μπορώ να φανταστώ κανένα εύκολο παιχνίδι στην Premier League. Και η Swansea σίγουρα δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι - είναι ένα μακρύ ταξίδι, πετάμε στο Cardiff, οδηγούμε στη Swansea, δεν θέλετε να το κάνετε αυτό, και στη συνέχεια επιστρέφουμε τη νύχτα. Έτσι δεν είναι ένα φιλικό παιχνίδι, όχι για ένα δευτερόλεπτο. Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι της Premier League. Θα έχουμε αρκετό χρόνο τη Δευτέρα για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι. Το κάνουμε ακόμα αυτό, με πολύ σημαντικές προπονήσεις αυτή την εβδομάδα. Όσο έχουμε αρκετούς παίκτες, θέλουμε να πάμε εκεί και να κερδίσουμε το παιχνίδι, με όλα όσα γνωρίζουμε.

Για το πως η ομάδα μπορεί να διατηρήσει αυτήν τη φόρμα για το υπόλοιπο της σεζόν...

Τα αγόρια έπαιξαν μερικά κομμάτια φανταστικού ποδοσφαίρου ήδη αυτή τη σεζόν. Αλλά έχουμε μια ισχυρή ομάδα - μια εξειδικευμένη ομάδα - και έτσι πρέπει να κερδίσουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Για να κερδίσεις ποδοσφαιρικούς αγώνες που πρέπει να εκτελέσεις, αυτό το κάναμε, αλλά τίποτα άλλο. Αυτό είναι το αποφασιστικό μέρος. Αυτό που κάναμε μέχρι τώρα είναι η βάση για την υπόλοιπη σεζόν. Τώρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και πάλι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα όχι τόσο καλά πράγματα, αλλά σίγουρα όχι τα πραγματικά καλά πράγματα. Πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε ως εργαλεία.

Είμαστε περισσότερο μαζί τώρα, που πάντα βοηθάει. Αλλά είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό πρωτάθλημα, ειδικά ο αγώνας για τις κορυφαίες θέσεις. Είναι πραγματικά δύσκολο γιατί όλοι πρέπει να παίζουν σαν πρωταθλητής για να μείνουν εκεί. Αν χάσεις λίγους βαθμούς, ο αμέσως επόμενος είναι κοντά σου και μπορεί να σε φτάσει. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Η πρώτη μας δουλειά είναι να μαζέψουμε πόντους - το κάναμε μερικές φορές. Η επόμενη δουλειά είναι να κάνουμε τους οπαδούς μας ευτυχείς. Εάν μπορούμε να το συνδυάσουμε, είναι μια αρκετά καλή κατάσταση. Το κάναμε την περασμένη εβδομάδα και πρέπει να το δοκιμάσουμε ξανά τη Δευτέρα.
Share on Google Plus

About Chris Tsak

Αρθρογραφούμε για τo "LiverpoolFans.gr" με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας γύρω από την αγαπημένη μας ομάδα.